header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Миро Рајлић: Екуменистичка проституција
Миро Рајлић: Екуменистичка проституција Штампај Е-пошта
четвртак, 13 јун 2019
        Ружан наслов да ружнији бити не може. Или да вриштим од муке или да употребим ову ријеч у наслову.10.6. 2019 на државној словеначкој телевизији у емисији Свет и свето контактна емисија поводом 800 година аутокефалности наше Цркве.
         Гости су наш митрополит загребачко-љубљански Порфирије, наш свештеник из Марибора Милан Јовановић, београдски римокатолички надбискуп Хочевар,професор са љубљанског теолошког факултета др. Доленц и мариборска умјетница Милада Калезић да ли Српкиња или Милогорга из Црне Горе.

Емисију води  водитељица Катарина Вуковић, која већ у почетку наглашава да су обе Цркве једнако њене, госпођа Калезић наглашава да је Свети Василије Острошки скоро једнак неком Аntunu Padovanskom патрону неке сеоске словеначке цркве у којој се вјенчала њена кћерка. Она то говори са усхићењем али они који буду гледали ту емисију нека обрате пажњу на израз лица нашег митрополита са којим тек усхићењем гута сваку њену ријеч. Наш свештеник у ову екуменистичку ујдурму спомиње свакако и влак братства и јединства а кад је говорио о разликама између нашег и католичког Божића и Васкрса толико је изиритирало његово скромно знање и самог католичког надбискупа да је поцрвенио и исправио га као неког првошколца.

Митрополит Порфирије осим спомињања ријечи љубав, бар је десет пута смоменуо да смо браћа, а на питање новинарке шта мисли о садашњем римском папи Фрањи толико се понизио да се јавно опредјелио да "он није достојан" да говори о тако великом човјеку. Бискуп Хочевар је цинично латински се насмијешио овој изјави.

Али Латин не би био Латин, осјетио је да су ови наши као гуске у магли па их докрајчи изјавом да су Православни изазвали раскол, да је папа спреман да их врати у окриље Рима ако се покају.

Такође Срби се не замољавају него им се  наређује, да на засједања својих Сабора позивају католичке бискупе и професоре да им објашњавају све нејасноће  које изазивају разлике.

Е зато или да вриснем од муке или да овакав наслов напишем.

 

ПС.Данашња два водећа словеначка дневника Новице и Дело доносе чланак да је суд у Љубљани донио пресуду којом је рашчињени свештеник Жељко Лубарда доказао да је над њим извршен мобинг зато што је свједочио против проте Перана Бошковића који је већ раније осуђен на условну затворску казну због проневјере црквеног новца.

Миро Рајлић, Ново Место

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 13 јун 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.