header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Масони освештали иконе у Елоховској саборној Цркви у Москви
Масони освештали иконе у Елоховској саборној Цркви у Москви Штампај Е-пошта
понедељак, 24 јун 2019

 Како преноси руски портал црквених новости „Кредо прес“ (credo.press), представници Велике масонске ложе Русије, на челу са великим мајстором Андрејем Богдановим, у присуству великог мајстора Ложе Шпаније и извршног секретара Светске конференције масонских ложа Оскара де Алфонса Ортеге са супругом, освештали су у Елоховском саборном храму у Москви две иконе за масонски храм у Полтавки.

          Обред освештавања икона обавио је лично настојатељ Елоховске саборне цркве протојереј Александар Агејкин.

 Детаљна фото-репортажа о том догађају, може се погледати на сајту Велике Ложе Русије (овде:).

Шта на то каже Агејкин? Шта је то било? Православна мисија међу заблуделима, или погружавање у масонство у циљу бољег разумевања дела Лава Толстоја?

Агејкин је у својој изјави за „Интерфакс – религију“ рекао следеће (овде:):

 „За некога су то масони, а ја нисам питао људе за њихова политичка уверења. Главно је да ли си ти хришћанин или не! Масонерија је игра за одрасле.

Другим речима, масони могу да наставе да освештавају и у патријаршијском саборном храму све што желе. Настојатељ није против њихових „политичких уверења“.

 
Александар Агејкин:

"Онима којима се интересују да ли сам ја масон, узвраћам контра питањем: да ли сада молебане и требе треба да служимо непрестано се осврћући и саслушавајући оне који нам то затраже? Зар исповедање масонских уверења није лична одлука сваког човека? Зар то није исто што и бити члан партије "Јединствена Русија", КПРФ, ИЛИ ЛДПР? Какве то везе има са верским животом хришћанима?"

Очито је да старешини Елоховске саборне цркве неко већ треба да објасни да се масонерија са њеним религиозним обредима разликује од Либерално демократске партије Русије са њеним местима у Државној думи.

 

Превод са руског и приређивање: "Борба за веру"

По материјалу са: "Портал кредо" / "Интерфакс религија"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 25 јун 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.