header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: Још понешто о епископу браничевском Игњатију Мидићу
Уредништво: Још понешто о епископу браничевском Игњатију Мидићу Штампај Е-пошта
среда, 28 август 2019
       13. августа, објавили смо текст – саопштење „Ко ће бити следећи патријарх“ (овде:). Рекли смо да, како сада ствари стоје, за наследника патријарха Иринеја биће интронизован архијеретик и архиновотарац епископ браничевско-пожаревачки Игњатије Мидић. У прилог нашој тврдњи изнећемо још неке детаље.

Просто боде очи да декана Богословског факултета у Београду, поменутог Игњатија, нема у јавности. Као да је у земљу пропао. Док се око школе и у школи којом управља води медијски рат, од њега ни трага ни гласа! Док Синод са тог факултета избацује његовог следбеника и пулена мајмунолога Максима, Игњатије ћути. Замислите кућу чији домаћин ни прстом да мрдне док му неко са стране избацује из куће члана породице?! Или фирму у којој неко избацује радника напоље, а директор фирме за то не даје ни пет пара?!

Да ли је Игњатије баш толико незаинтересован, или је нешто друго у питању?

Док су између мајмунолога Максима и епископа бачког Иринеја севале варнице медијског окршаја, Игњатије је био нем!

Док траје обрачун између мајмунолошке булументе, у коју спада и Игњатије (јер и он је протагониста „теорије еволуције“), и заступника библијског учења о постанку света и човека, Игњатија нема ни у траговима.

Зашто?

Зато што ватиканско-фанариотска ложа чува Игњатија од сваке могуће компромитације, јер он треба да буде следећи патријарх. У јавност, из тог разлога, не сме да избије (мало сутра!) ни једно Игњатијево тајно непочинство. Око главе Игњатијеве смишљено се прави ореол.

Игњатије Мидић - злотвор над злотворима Српске Цркве

Његова јавна промоција, пред избор за патријарха, биће театрална, сценографски - месијанска. Засешће на трон Светог Саве као јагње безгрешно. Све ће бити по моделу устоличења антихриста на трон светског управитеља. Медији ће гракнути: то је прави човек за патријарха! Он није као ови!

И тако ће "врата адова", то јест генералштаб паклених сила за поглавара Српске Цркве устоличити тајну безакоња, оличену у човеку који је Православљу у Србаља нанео, рекли бисмо, више штете него Турци за 500 година. Јер Турци су били физички мучитељи и рушитељи, али душу народну нису дотицали. А Игњатије је духовни тровач над тровачима, зулумћар над зулумћарима, који је Зизиуласовим јересима затровао душе хиљада садашњих вероучитеља и свештеника. Тешко је и замислити и проценити размере духовне пустоши коју он и његови следбеници, секташи протестантског типа, - сада чине по Србији и српској дијаспори.

Притом, не треба сметнути с ума да је Игњатије писац уџбеника веронауке за основне и средње школе! Сабор Београдске патријаршије је Игњатију дао, својевремено, задатак да напише те уџбенике. Замислите: осведоченом пироману су дати у руке бензин и шибица да са њима упласти пласт сламе! Знајући то, човек не може, а да се не запита: шта то беше здрава памет?!

Игњатије није типични јеретик, Игњатије је безбожник. Игњатије се својим лажним учењем промовисао у бога, па се свештеници на Литургији, уместо икони Христовој (како је исправно), клањају њему.

Но, Игњатијеви ментори су се прерачунали. Рачунали су на то да су свим православним Србима или свраке попиле мозак, или да им је до вере стало колико и до лањског снега, тако да могу да прикрију смрдљиве Игњатијеве трагове.

Али, неће моћи!

Бар не док је „Борбе за веру“.

Игњатије – кваритељ Светосавља и рушитељ Српске Светосавске Цркве биће нештедимице разобличаван.

Тако је било до сада, а тако ће бити и убудуће!

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 29 август 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.