header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Екуменистичка црна миса у Бозеу (фото)
Екуменистичка црна миса у Бозеу (фото) Штампај Е-пошта
четвртак, 12 септембар 2019

4. септембра 2019. године, у еуменистичком мушко-женском међуконфесионалном Спасо-Преображењском манастиру у Безеу (Италија), отворен је XXVII Међународни симпозијум о православној духовности посвећен теми „Призвани на живот у Христу“.

На симпозијуму су учествовали високи представници Помесних Православних Цркава, Римокатоличке „цркве“, Англиканске „цркве“ и протестантских заједница, виђени богослови и црквени историчари, између осталих митрополит Зимбабвеа и Анголе Серафим (Александријска патријаршија), митрополит загребачко-љубљански Порфирије (Српска патријаршија), митрополит клушки Андреј (Румунска патријаршија), митрополит фермопилски Јован и митрополит Арголидски Нектарије (Грчка Црква), председник папског комитета евхаристијских конгреса надбискуп Пјеро Марини, надбискуп Антонио Менини (Државни секретар Свете столице), коптски епископ Лондона Ангелос, бискупи Џонатан Гудал и Џол Стројан („црква“ Енглеске) и многи други, саопштила је информативна служба Одељења за спољне црквене везе Московске патријаршије (ОВСЦ МП).


 
 

Симптоматично је да је прес-служба ОВСЦ „мудро“ прећутала учешће представника Константинопољске патријаршије на овом екуменистичком форуму, између осталих представника патријарха Вартоломеја при „Светском савету цркава“ архиепископа Јова (Геча) – на фото и архимандрита Атинагоре (Фасиоло) – представника архидијецеза Константинопољске патријаршије у Италији и на Малти.

По благослову руског патријарха Кирила, на редовни екуменистички сабат упућена је делегација Руске Православне Цркве на челу са председником ОВСЦ МП митрополитом волоколамским Иларионом.


У њеном саставу било је неколико виђених екумениста, као што су: представник патријарха московског и целе Русије при Патријаршији Антиохије и целог Истока игуман Арсеније (Соколов) – на фотографији

верни помоћник представника ОВСЦ МП, познати „молитвеник“ за јединство са јеретицима, службеник Секретаријата Одељења за спољне црквене везе и међународне односе јереј Алексиј Дикарев (на фотографији);


бивши италијански римокатолик, а сада клирик московске модернистичке парохије Косме и Дамјана у Шубину јеромонах Јован (Ђовани) Гуајта (на фотографији сдесна) и други...

Председник ОВСЦ МП, митрополит Иларион, други екумениста по рангу Руске Цркве, обратио се организаторима симпозијума с поздравном речју.

Своје представнике на екуменистичку црну мису у Бозеу упутио је и поглавар Украјинске Православне Цркве Московске Патријаршије митрополит Онуфрије.

Један од жешћих јеретичких испада учинио је митрополит Иларион, који је другог дана скупа прочитао свој реферат у коме је упоредио источну (од Светог Николе Кавасиле до Светог Јована Кронштатског) и западну (аскетске опите опрелешћених јеретика XV века) традицију „подражавања Христу“:

 „У западној Цркви у Средњем веку развила се аскетска традиција „подражавања Христу““

Као што видимо, неспоразуми и вербални сукоби и препуцавања „православних“ екумениста (руских и фанарских) су само представа за народ. Њихово братство и јединство у јереси и издаји Православља је неразрушиво.

 

 По материјалу са: "Све јереси"

Превод са руског и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( петак, 13 септембар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 36 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.