header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Пуч у Цркви! -Декан Богословског факултета Игњатије одбија да спроведе одлуку Синода о смени Максима
Пуч у Цркви! -Декан Богословског факултета Игњатије одбија да спроведе одлуку Синода о смени Максима Штампај Е-пошта
четвртак, 26 септембар 2019
       Како „Борба за веру“ сазнаје из својих извора у Патријаршији, декан Богословског факултета у Београду епископ браничевски Игњатије Мидић упутио је недавно писмо Синоду у коме га обавештава да као декан факултета не може да смени мајмунолога Максима Васиљевића.

Синод је јуче, 26.9.2019. године, одговорио писмом Игњатију у коме му наређује да изврши сионодску одлуку о смени Максима, да је та одлука коначна и да се о њој не може више разговарати.

Како ствари стоје, после поништавања пучистичког устава Максимове расколничке екипе (овде:), Максим је сада двоструки губитник.

 Што се тиче пучистичког понашања јеретика и расколника Игњатија Мидића, оно није новина.

Игњатије већ 13 година (почев од 2006. године) одбија да спроведе одлуке Светог Архијерејског Сабора да се богослужење има вршити "по вишевековној пракси наше Цркве". Игњатије изиграва одлуку Сабора лажним учењем свог духовног оца јересијарха Јована Зизиуласа, по коме, тобоже, "Сабор није изнад епископа", пошто је и сам "конституисан од епископских чинова."

Игњатије је својом непослушношћу СА Сабору, највишем законодавном телу СПЦ, изазвао дубок раскол у својој епархији, а својим лажним учењем затровао и друге, њему послушне и одане епископе.

Сада видимо да Игњатије, на исти начин, језуитским лукавствима, покушава да изигра и одлуку Синода о смени Максима (овде:).

На жалост, Игњатија нема ко да процесуира и санкционише, јер иза њега стоји моћна ватиканско-фанариотска двоглава аждаја.

 Но, "једни се хвале колима, други коњима, а ми именом Господа Бога својега. Они посрћу и падају, а ми стојимо и не колебамо се"  (Пс. 20, 7 - 8.)

Сваком злу једном дође крај...

Последњи пут ажурирано ( петак, 27 септембар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 5 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.