header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Ексклузивно: Синод поништио Иринејев, Максимов и Лонгинов расколнички устав
Ексклузивно: Синод поништио Иринејев, Максимов и Лонгинов расколнички устав Штампај Е-пошта
уторак, 29 октобар 2019
           Добро обавештена „Борба за веру“ и овог пута за своје читаоце доноси једну ексклузивну вест и докуменат – акт СА Синода Београдске патријаршије број 995 од 25. септембра 2019. године, којим Синод поништава расколнички устав за Северну и Јужну Америку који су епископи Иринеј Добријевић, Лонгин и Маским покушали да пучистички наметну Српској Православној Цркви.
       По нашим сазнањима, агент ЦИА Иринеј Добријевић одбија да поступи по инструкцијама Синода и сазове ванредни Црквено-народни сабор на коме би биле поништене одлуке претходног сабора,  на који нису били позвани епископи канадски Митрофан и јужноамерички Кирил. Одбијањем послушности Синоду, Добријевић наставља пуч започет доношењем лажног устава.

Из патријаршијских извора такође сазнајемо да постоји велика вероватноћа да ће Иринеју Добријећу ускоро у Америку бити послата комисија на челу с десном руком митрополита Амфилохија, Велибором Џомићем, великим инквизитором Београдске патријаршије. То значи да - уколико не буде спровео одлуку Синода, - Добријевић ће бити смењен са епархије.

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 30 октобар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.