header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Митрополит УПЦ МП Лука: „САД су руководећи центар свих антиправославних снага у свету“
Митрополит УПЦ МП Лука: „САД су руководећи центар свих антиправославних снага у свету“ Штампај Е-пошта
уторак, 04 фебруар 2020

 Посета државног секретара САД вођи украјинског раскола, маркер је америчке политике на оне силе помоћу којих се они боре против Православља у Украјини, сматра митрополит Украјинске Православне Цркве Московске патријаршије Лука.

Резултате посете државног секретара САД Мајкла Помпеа Украјини, и његов сусрет с вођом националистичке секте зване „Православна црква Украјине“ Епифанијем Думенком, прокоментарисао је митрополит запарошки и мелитопољски Лука.

        „Одавно је јасно да су САД руковедећи центар свих антиправославних снага у свету. И, наравно, посету М. Помпеа Епифанију треба посматрати као маркер америчке политике на оне снаге, уз чију помоћ се они боре против Православља у нашој земљи“, сматра владика.

Митрополит Лука је истакао да га заједничка фотографија Мајкла Помпеа и вође „ПЦУ“ подсећа на хероје совјетског цртаног филма „Маугли“, - тигра Шерхана и шакала Табакуа.


„То је данас тако понижавајућа, подла и дволична продаја Украјине прекоморским господарима. Тим људима није потребна просперитетна земља. Њих не интересује обнављање економије и духовни развој друштва. Потребно им је само једно – да служе, да добију награду у виду бачене коске и да покажу своју оданост 'господару'“

Митрополит Лука је појаснио, да вођа „ПЦУ“ „уопште не говори о било чему духовном. Сва његова интересовања врте се само око политике. Он сво време лаже и сеје непријатељство и мржњу у нашој домовини. Лажно се жали и прећуткује акције своје организоване криминалне групе.“

Митрополит с правом поставља питање: „Не можемо ли ми, Украјинци, сами размотрити питања вере у нашој земљи? На крају крајева, свима је очигледно да интереси Сједињених Држава у Украјини нису да нас усреће, већ да следимо њихове политичке циљеве и униште наш народ. А за реализацију ових циљева потребни су им мали људи, који су спремни издати своју земљу и служити онима који им се нареде. Зато М. Помпеа, чије је срце испуњено интригама и подлошћу, не занимају они који у својој души имају веру, част и савест. Он се неће срести с митрополитом Онуфријем, чије срце тежи Богу. "

„Америчко руоводство тражи за своје циљеве такве као што су Табакоси и Шарикови и, на жалост, - таквих у нашој земљи има поприлично“, - закључио је јерарх.

Раније је политиколог Михаил Погребенски коментарисао резултате посете државног секретара САД Мајкла Помпеа Укрејини, и рекао да САД већ отворено демонстрирају да  је признање „ПЦУ“ од стране других Православних Цркава – њихово дело, а сва прича око Томоса и „ПЦУ“ била је првобитно режирана у Вашингтону.

 

По материјалу са: „Удружење православних новинара“ Русије

Превод са руског и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( среда, 05 фебруар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.