header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Амфилохијев пулен на преговорима с фанариотима у Америци или шта њима дође Београдска патријаршија?
Амфилохијев пулен на преговорима с фанариотима у Америци или шта њима дође Београдска патријаршија? Штампај Е-пошта
петак, 14 фебруар 2020

  Епископ диоклијски Методије сусрео се 10. фебруара са Архиепископом американским Елпидофором (Васељенска патријаршија) и са њим разговарао на тему актуелних верских и политичких дешавања у Црној Гори.

        Владика Методије је изразио своју дубоку захвалност, коју је Његова светост васељенски Патријарх Вартоломеј, пружио подршку канонској Православној цркви у Црној Гори.

Он се такође захвалио и Архиепископу Елпидофору, за његово залагање код Државног секретара Сједињених Америчких Држава Помпеа, као и Митрополту Тихону (Православна црква у Америци) који вредно ради на учвршћивању веза међу канонским православним епископима у Америци. То шаље јасну поруку стотинама хиљада верника у Црној Гори, који у миру протестују, учествујући у литијама, два пута седмично, да нису сами , али и да њихову праведну борбу за очување светиња подржавају и њихова православна браћа и сестре из Сједињених Држава.

Владика Методије је појаснио врло тешку ситуацију у којој се данас налази Православна црква у Црној Гори. Нови Закон о слободи вероисповести дискриминаторски се односи првенствено према Православној цркви у Црној Гори, што је подстакло вернике на масовне мирне протесте.

Архиепископ Елпидофор изразио је владици Методију своју дубоку забринутост за браћу и сестре у Црној Гори, који су угрожени новим Законом: “Ми се молимо за мир у Црној Гори, верску слободу свих њених становника, као и за отворен разговор са свим политичким странкама по питању новог закона.”

Овом сусрету присуствовали су Митрополит Тихон, Епископ источноамерички Иринеј, свештеници Александер Рентел, Миајло Бацковић и Николас Казариан, архиђакон Јозеф Матусиак, као и господин Ник Антон.

 (извор: https://www.goarch.org/

Преузето са: „Факти“

Последњи пут ажурирано ( уторак, 18 фебруар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 110 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.