header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Проглашено ванредно стање на Светој Гори након великог невремена
Проглашено ванредно стање на Светој Гори након великог невремена Штампај Е-пошта
уторак, 14 април 2020

 Ванредно стање је проглашено на Светој гори због последица недавног невремена које је изазвало оштећења путева и одроне, пренели су грчки медији.


Ванредно стање је прогласио гувернер Централне Македоније Апостолос Цицикостас, а шеф Службе цивилне заштите тог региона, Бабис Стерјадис, рекао је да ће та одлука важити шест месеци од данас.

Очекују се поступци за одобравање пројеката поправки, технички извештаји и радови на обнови оштећеног, уз консултацију с Министарством Грчке за инфраструктуру.

Атос је посебно погођен недавним олујним провалама облака, те је путна веза с полуострвом прекинута на три места где се пут одронио.

Има оштећења и на путевима који повезује манастире Ватопеди и Пантократорос, као и од Каријеса до манастира Хиландара, Костамониту, Дохерио и Зографу.

Само стазама и малим возилима се сада може стићи до манастира на северној страни Свете Горе – Велика лавра, Иверон, Кутлумуш, Каракалу, Филотеу, Ватопеди и других.

Није могућ долазак вец́их возила, камиона за снабдевање материјалом за поправке, намирницама и другим.

 

Извор: "Бета"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 14 април 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.