header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: Гнушамо се и осуђујемо хапшења и прогон верских делатника
Уредништво: Гнушамо се и осуђујемо хапшења и прогон верских делатника Штампај Е-пошта
уторак, 14 април 2020
         Иако је сајт „Борба за веру“ износио низ критичких примедаба на новотарске и екуменистичке поступке митрополита Амфилохија, што ће и надаље чинити, - са највећом осудом и моралним гнушањем одбацујемо и осуђујемо његово хапшење и прогон СПЦ у Црној Гори. Амфилохије је ухапшен као представник Православне Цркве од  стране безбожничког режима, наследника комунистичких христоубица из Другог светског рата, који су убили Свештеномученика Јоаникија Липовца и преко стотину свештеника из Црне Горе.

 Забране богослужења и злостављање православних верника наставак су прогона који су започели отимањем имовине СПЦ у Црној Гори. Мржња ђавола, непријатеља људског спасења, према Цркви нарочито је набујала после литија у одбрану светиња. Чврсто верујемо да ће свети Арсеније Сремац, Василије Острошки, Петар Цетињски и други одбранити православни народ Црне Горе, а да ће рука Божија зауставити безумнике и христомрзитеље на сваком месту.

 

Амфилохије на саслушању

 

Господе, помени народ Свој и заштити га од сваког зла.

Последњи пут ажурирано ( среда, 15 април 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.