header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Осуђујемо упад израелске полиције у синагогу: не дирајте ничије богослужбено место!
Осуђујемо упад израелске полиције у синагогу: не дирајте ничије богослужбено место! Штампај Е-пошта
петак, 17 април 2020

 ИЗРАЕЛ:

Верници направили нереде и сукобили се с полицијом због забране молитве

Нереди су избили у четвртак касно увече у јерусалимском кварту Меа Шеарим, где живе ултраортодоксни Јевреји, који су бацали каменице, металне шипке и јаја на полицајце. Полицајци су их растеривали шок бомбама, повредивши једну девојчицу која се нашла у близини. У Тел Авиву су одржани протести због урушавања демократије услед ванредног стања.


Ултраортодоксни Јевреји су протестовали због забране заједничких молитви и читавог низа ограничења усред пандемије коронавируса, објавили су израелски медији. Влада Израела је у четвртак продужила до 19. априла забрану изласка из неколико квартова у Јерусалиму где живе ултраортодоксни Јевреји.

Нереди су избили у једној синагоги, када су у њу ушли полицајци. Родитељи осмогодишње девојчице коју је погодила шок бомба и експлодирала крај колица са бебом су рекли да су је одвели накратко у болницу и да ће се жалити полицији.

Како је наведено, 12 људи је ухапшено, а полицајци тврде да нису приметили мајку и дете док су растеривали изгреднике. Тројица полицајаца су рањена.

У Израелу је 12.855 људи тестирано позитувно на коронавирус, а 148 је преминуло. У граду Бнеи Брак крај Тел Авива где живе ултраортодоксни је 2.150 људи инфицирано вирусом, а највише заражених је у Јерусалиму, 2.418 случајева.

Нетањахуов син пожелео смрт левичарима

Синоћ је било протеста и у Тел Авиву у којима је учествовло око 2.000 људи. Они су протестовали против ерозије израелске демократије, критикујући руковођење премијера Бењамина Нетањахуа одговором на кризу насталу због заразе. Учесници су носоли маске и, како тврде, водили рачуна о социјалном дистанцирању.

Ти протести су били једна од ретких дозвољених јавних активности због строгих израелских прописа о забрани кретања. Демостранти су махали црним заставама упозоравајући да Нетањахуова прелазна влада гази норме током ванредног стања услед епидемије.

Нетањахуов старији син је на те демонстрације одговорио, како се чини, жељом да израелски левичари премину од коронавируса, преносе израелски медији.

„Надам се да ће старији који умру након овог протеста бити из вашег табора“, написао је Јаир Нетањаху алудирајући на лидера левичарске партије Мерец Ницана Хоровица који је на Твитеру поставио своју фотографију снимљену на протесту.

Нетањахуов син је написао и да верује да ће протест, као врста масовног окупљања, допринети да се смртоносни вирус прошири и да ће „статистички постојати добра шанса да левичарски демонстранти проузрокују будућу смрт старијих људи“.

„Више бих волео да то не буду наши“ написао је Нетањахуов син који је и раније био на удару критика због својих порука на друштвенеим мрежама.

Његове најновије опаске критиковао је његов отац, премијер Израела, рекавши да их у потпуности одбацује. Поруке су касније избрисане.

 

Извор: „Бета“

Последњи пут ажурирано ( уторак, 29 септембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.