header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow У цркве не може, а дивљање може?!
У цркве не може, а дивљање може?! Штампај Е-пошта
четвртак, 30 април 2020

 СзС: Ко је дао дозволу да се на десетинама солитера у Београду пале навијачке бакље? 

„КО СУ ТЕ ОСОБЕ – ПОСТОЈИ ОПРАВДАНА СУМЊА ДА ИХ ЈЕ ОРГАНИЗОВАЛА СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА?“

Савез за Србију (СзС) упитао је Министарство унутрашњих послова и министра Небојшу Стефановића да ли је неко из тог министарства дао дозволе за кретање људима који су у среду увече, са врхова десетина солитера у Београду, палили навијачке бакље и друге пиротехничка средства.


"Ко су те особе, за која постоји оправдана сумња да их је организовала Српска напредна странка и њен председник Александар Вучић? Ко им је омогућио да током забране кретања донесу, монтирају и касније размонтирају разглас преко кога су емитовали политичке пароле против једног од вођа српске опозиције?", наводи се у саопштењу СзС.

Тај опозициони савез је оценио да је јасно да је у питању организована акција са циљем застрашивања грађана који мирно протестују сваке вечери у 20.05, ударајући у шерпе из својих станова, не кршећи забрану кретања.

"Министре Стефановићу, пошто МУП данас ћути, уместо да нас информише колико је особа ухапшено због угрожавања безбедности грађана станара ових зграда, као и евидентног кршења одлуке о забрани кретања (дошли су до зграда и паркова у време полицијског часа и отишли док је исти трајао), очекујемо да се моментално огласите и саопштите колико прекшилаца је ухапшено и да ли су задржани у затвору", навео је СзС у питању ресорном министру.

У супротном, сматрају у савезу, сваки грађанин Србије има прво да не поштује одлуку о забрани кретања, што је у време пандемије веома опасно.

"Надамо се да сте свесни последица нереаговања надлежних државних органа", додаје СзС у допису Стефановићу.

 

Извор: „Факти“

Последњи пут ажурирано ( уторак, 29 септембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.