header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Др Кисић Тепавчевић докторка или спикерка са Пинка!?
Др Кисић Тепавчевић докторка или спикерка са Пинка!? Штампај Е-пошта
понедељак, 04 мај 2020

 Др Дарија Кисић Тепавчевић је пре неколико дана дефинитивно разбила дилему да ли је у причи короне као експерт или као продужена рука Алесандра Вучића. Тврдња да би у Србији било 100.000 мртвих да нису преузете мере једнако је тачна колико и она Жељка Митровића како се озонирањем побеђује корона.

          И док шарлатанство иде уз Митровића, за очекивати би било да се неко ко се потписује као доктор понаша другачије и од Митровића, али и од Горана Весића и свих Весића широм Србјје. За очекивати би било да неко ко је члан епидемиолошког тима и сваки дан је у јавности говори истину и говори паметне ствари, смањује панику и наравно не лаже. 

Нажалост, све супротно од тога је госпођа Кисић манифестовала својом изјавом и дефинитивно себе из редова стручњака пребацила у ред водитељки на ТВ "Пинк".

Наиме, 100.000 жртава у Србији није могло да буде да нисмо предузели ниједну једину меру. Зашто то тврдимо? Зато што у Србији живи - физички је ту нешто више од шест милиона људи. Стопа смртности од короне варира, али нигде на крају неће прећи 2%-4% и то у односу на оне којима је потврђено да имају вирус. Пошто 80% људи који имају корону немају никакве симптоме то значи да од короне у ствари умре негде између 0,2 и  0,5% заражених. 

Дакле, када би се заразили сви становници Србије, што је наравно немогуће, имали бисмо седам милиона заражених и број преминулих би био бар десет пута мањи од онога који је др Кисић навела.

Уместо хвалоспева себи и Алкесандру Вучићу, госпођа Кисић, која ће бити запамћена по томе што се усред епидемије док су људи умирали сликала за "Сторy", требало би да одговори на следе-е питање: Како је могуће да Словачка која има 5,5 милиона становника - има 12 преминулих и 1-100 заражених?

На исти дан, Србија од 7.779 заражених има 151 преминулих. Др Кисић, како је то могуће када се наша држава борила против короне боље него све остале у Европи?

Докторка, чекамо ваш одговор.

 

Извор: "Директно"

Последњи пут ажурирано ( петак, 02 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.