header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Спрема ли се одлазак Атанасија Раките
Спрема ли се одлазак Атанасија Раките Штампај Е-пошта
недеља, 24 мај 2020

 Кратак пресек стања о последњим дешавањима у напаћеној епархији Милешевској.

Ако се одавно није писало о дешавањима у Милешевској епархији то никако браћо и сестре не значи да је овде све у реду и под контролом.

 Да је епископ Атанасије Ракита одавно изгубио компас, то се још зна од када га је патријарх Иринеј отерао из Београда и дао на управу епархију Бихаћко-петровачку у којој је раскућио и попио и оно мало што је било остало после епископа Хризостома о чему нам сведочи и садашњи епископ бихаћко-петровачки Сергије у својим обраћањима и свакодневним говорима о стању које је Атанасије Ракија направио у тој епархији. Подсетићемо се само да је епископ Сергије дао доказе да су невенчана супруга и шурак Атанасија Раките били и на платном списку у Бихаћу, а сада и овде у Пријепољу иако Александру која је саветница и координатор за веронауку нико никада није ни видео у Пријепољу, али госпођа уредно прима плату.

До сада смо имали све речи хвала на ђакона Николу Перковића, личног ђакона Атанасија Ракије којег је довео са собом када је постао епископ милешевски. Отац Никола није био само ђакон Атанасијев већ његова десна и лева рука, особа без које Атанасије не би могао да функционише како у приватном животу тако и на богослужењима јер је отац Никола био тај који је о свему водио рачуна и упућивао Атанасија када нешто треба да се уради јер дотични сам не може да функционише, а сви врло добро знамо зашто.

На Ђурђевдан је отац Никола рукопожен за свештеника. Овај догађај многима у епархији није био јасан баш због овога што смо претходно написали о односу Атанасија Раките и ђакона Николе. Ово може да слути само једном, а то је да Атанасије Ракита припрема свој одлазак и ове епархије и тако нас све спаси беде која нас је задесила његовим доласком.

Свештеник Никола сада служи са Атанасијем, све чешће у манастиру Милешеви, јер оца Леонтија који је духовник манастира нико није видео месецима па се по епархији шушка да му је Атанасије Ракита забранио да служи. Отац Леонтије је монах који је сваки дан на прави начин служио Свету Литургију и био духовник многих наших познатих личности које су не мало пута помагале наше Српске манастире.

Да ли ће остати на томе да отац Никола и даље буде само служашчи у манастиру или ће се поновити сценарио из манастира Раковице остаје да видимо?

Последњи пут ажурирано ( недеља, 24 мај 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.