header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Стефан Каргановић: "Борба за веру" – свећа која разгони таму
Стефан Каргановић: "Борба за веру" – свећа која разгони таму Штампај Е-пошта
понедељак, 13 јул 2020
           "Тек ако дозволите гашење „Борбе за веру“ разумели би да се светло није угасило само у њиховој редакцији, него и у вашим домовима и у отетој земљи свих вас. Дејствујте сада, и не допустите да до тога дође. Иначе, биће прекасно."
 + + +
         На своју срамоту, дуго времена нисам редовно пратио портал „Борба за веру,“ што због других обавеза, што због недовољног слуха за тематику којом се он бави. Чак су неки ставови сарадника овог портала с времена на време на мене деловали као претерани и непримерено алармистички. Али развој догађаја о којима се пише  најпоузданије је мерило исправности неке анализе. Увиди који би, на почетку аналитичког процеса, мање упућеном у суштину и динамику тог процеса могли деловати неубедљиво, па каткад чак и екстремно, често бивају потврђени до очигледности када развој догађаја посматрамо до крајњих конзеквенци, и увек отвореног ума.

Дуг је списак насушних тема које „Борба за веру“ свестрано и савесно обрађује на свој специфичан начин, из свог доследно трезвеног православног угла посматрања, а чија важност би тек касније, у „пуноћи времена,“ у потпуности и до очигледности долазила до изражаја. Поменућу само две такве теме чије се присуство истиче на овом порталу, а које су за мене лично од прворазредног значаја: пре свега – екуменизам, и упоредо са тиме повезани процес дириговане дезинтеграције Цркве и њена инфилтрација кадровима (да, наглашавам: кадровима, не свештенослужитељима) којима су дух и арома Православља у потпуности туђи.

У тами која данас обавија свет, која је местимично чак надпросечно густа, као што то јесте у вашој несрећној Србији, опседнутој поред класичног легиона још и јаким појачањима, четама љутих демона тираније, колективне униније и унутрашњег раздора – свака светоотачки трезвена реч по дејству је равна егзорцизму и мелему. Таквих трезвених речи на овом порталу увек је било, и има их, у изобиљу. Тмина у Србији неће надвладати и неће успети никад да се наметне као светло, све док овај одважни, трезвени и више него икад неопходни портал буде благовестио истину и отварао очи православном народу.

Зато му помогните да опстане, свим расположивим средствима. Пошто вас ћесареви измећари и извршитељи буду опљачкали и очерупали, сваку преосталу лепту која измакне њиховој предаторској пажњи, када намирите своје нужде и нахраните своју децу, молим вас дарујте „Борби за веру“ и потпомогните рад овог јединственог стожера српског православља.

Тек ако дозволите гашење „Борбе за веру“ разумели би да се светло није угасило само у њиховој редакцији, него и у вашим домовима и у отетој земљи свих вас.

Дејствујте сада, и не допустите да до тога дође.

Иначе, биће прекасно.

Последњи пут ажурирано ( уторак, 14 јул 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 60 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.