header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Веро моја, ко те уби, реци! Убише ме пред олтаром жреци!
Веро моја, ко те уби, реци! Убише ме пред олтаром жреци! Штампај Е-пошта
уторак, 14 јул 2020

 „Не дамо светиње“, кажу наше владике на челу са патријархом, али ћуте ових дана док Реџеп Ердоган НАЈВЕЋУ ПРАВОСЛАВНУ СВЕТИЊУ претвара у џамију!

Можете ли замислити исламски свијет, и њихове хоџе да ћуте када би њихову и најмању џамију у некој забити Балкана, неко покушао да претвори у цркву? Наравно, да је тако нешто незамисливо…

Исламски свијет, као и римокатолички, није испарцелисан на помјесне цркве као православни, па онда немају ни помјесне интересе, већ дишу једном душом, ма гдје се налазили широм земаљског шара.

Срби и Руси су православну ватру преузели из Византије, очарани величанственошћу Цркве Свете Софије. Сва наша култура и духовност изникла је са тог огњишта. Све наше цркве и фрескосликарство у њима, одраз су Пресвете Мудрости цариградске љепотице.

Своје коријене, видимо ових дана, једино знају да цијене Грци, они су чувари православне ватре, док се руски патријарх највише моли за Путина, српски за Вучића… наш митрополит је истина дигао руке од Мила, али питање је да ли би – да Мило није испружио руку ка имовини Митрополије.

Ако нас је оволико, николико, погодило понижење које нам је приредио Реџеп Ердоган, бојим се да ће сјутра, наше потомkе, исто толико погодити када неки Тачијев или Харадинајев потомак буде отимао наше светиње на Косову и Метохији…

 

Извор: "Фејсбук" / "Седмица.ме"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 14 јул 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.