header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Нови скандал у епархији милешевској (фото)
Нови скандал у епархији милешевској (фото) Штампај Е-пошта
четвртак, 16 јул 2020

  Ми бисми, заиста, волели када бисмо могли из епархије милешевске послати и неку лепу вест. Нешто позитивно. Али, на жалост, тога нема. Код америчког слуге и срамотитеља и разбијача Српске Цркве Атанасија Раките се ређају само скандали. Један за другим.

Пре неколико дана, за време Петровског поста у сред Пријепоља локални свештеници су организовали такав "дернек" да се о томе увелико прича и препричава и то већ данима. Прича се на широко. Почев од Бијелог Поља до Ужица, а и шире... Многи не знају о чему је реч, и каква је врста забаве у питању, али да су се локални свештеници (читај попови) скидали голи до паса то многи знају. О томе броју чаршија. И Срби и муслимани. Још једна брука и срамота за Српску цркву.

Ово није први пут да попови у милешевској епархији раде овакве ствари. Писали сме пре неколико месеци, да су двојица свештеника из Нове Вароши на сличан начин изводили овакав перформанс у једној од локалних дискотека у Новој Вароши, где су на такав начин саблазни присутне, да су се људи чудом чудили. А ево иста и још гора сцена се понавља и у Пријепољу и то по благослову епископа Атанасија Раките. Треба напоменути због јавности, да су та два свештеника из Нове Вароши били под забраном свештенодејства неколико месеци, а пред нама је да видимо да ли ће ова три миљеника владике Атанасија бити санкционисана?

У наставку, можете да видите фотографије, где се јасно виде пријепољски свештеници који су у алкохолисаном стању и голи до паса главни актери те забаве. Реч је о архијерејском намеснику пријепољском Игору Ерићу, затим Горану Крстићу и Небојши Јовановићу, секретару и службенику Епархије милешевске. Свештеници који требају да буду понос и дика епархије милешевске и пример свештенства, а они, сачувај нас Боже, на све личе, само на свештенике не.

Ова тројка је десна рука епископа Атанасија Раките. И њима је све дозвољено, док поштене свештенике ставља под забрану, прети укором и канонским отпустом, својим миљеницима Атанасије Ракита неће ништа. Или неће или не сме. Заштићени су као бели медведи. Није ни чудо што се овако његови људи понашају и саблазан шире међу верујући народ. Јер они добро знају да њима епископ Атанасије не сме ништа. Они увелико уцењују епископа Атанасија Ракиту за жену и децу, имају доказе да се Александра Јуришић не појављује на посао у Пријепоље, а прима веома високу плату, а тако је исто и за њеног брата, а Атанасијевог шурака Зорана Јуришића. Што би наш народ рекао, Атанасија Ракиту држе у шаци и због тога се понашају као кабадахије, а не свештеници. Уцењују га домаћински и Атанасије Ракита је ту немоћан. Можда је и ово један од разлога зашто је Атанасије Ракита више пијан него трезан.

Ово није први пут да се скандали дешавају у нашој епархији. У овом случају постоје докази, па су и угледали светлост дана. Исти ови, а и неки други (крупнији) докази, који нису за јавност, су послати и у Канцеларије београдске патријаршије, на руке Његовој Светости и члановима СА Синода.

Време је да се проблеми у милешевској епархији почну решавати, а не да се гурају под тепих... Муслимани нам се увелико смеју.


 
 
 
Из Пријепоља,
Александар С.

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 17 јул 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.