header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Бошко Обрадовић: Потребна јавна расправа у вези са новим вакцинама
Бошко Обрадовић: Потребна јавна расправа у вези са новим вакцинама Штампај Е-пошта
уторак, 21 јул 2020

 Апсолутно је неприхватљиво да наша власт планира да на нашем становништву експериментише и прва у Европи тестира некакву кинеску или било чију другу вакцину без консултација са струком мимо режимског и компромитованог Кризног штаба. Нико не може ништа да нам намеће и ова тема мора да прође озбиљну јавну расправу.

Посебно је питање како се прави вакцина у вези са новом заразном болешћу о којој се или ништа не зна или се сваки дан даје друга процена како се преноси, који су јој симптоми и колико варијанти има, а да не говоримо о томе да се поставља питање да ли онај који је прележао овај нови вирус уопште стиче имунитет на њега или може поново да га добије. Наш највећи проблем је одсуство домаћих референтних лабораторија и института који би или производили домаће вакцине као што смо то некада радили као држава или проверавали и гарантовали исправност страних увозних вакцина. Надам се да смо схватили да је једино сигурно да не можемо веровати Кону, Вучићу и Лончару на реч.

Ово је питање здравствене безбедности нације и о томе не може да одлучује једна криминална власт која тргује оружјем и дрогом, па чак краде и на набавци респиратора и маски. Можемо замислити који степен корупције нас тек чека у сфери набавке вакцина као пре неколико година и непотребно набављеним непровереним вакцинама у вези са свињским грипом. Не видим зашто бисмо дозволили да се то понови. Иако подржавам цивилизацијску медецинску тековину имунизације против заразних болести то не значи да свако може да нас вакцинише било каквим непровереним вакцинама, да то ради методом присиле и још се на томе богати. 

 

Бошко Обрадовић

председник

Српски покрет Двери

Последњи пут ажурирано ( уторак, 21 јул 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 78 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.