header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Даље заоштравање: Ванг обећао Вашингтону одлучан одговор Кине
Даље заоштравање: Ванг обећао Вашингтону одлучан одговор Кине Штампај Е-пошта
среда, 29 јул 2020
           Пекинг ће предузети оштре и одлучне мере против Вашингтона ако се дипломатски односи између двеју земаља погоршају, изјавио је кинески министар спољних послова Ванг Ји током телефонског разговора са француским колегом Жан-Ивом Ле Дријаном.

„Ако се суочимо са бесом и безобзирношћу Сједињених Држава, одговор Кине ће бити оштар и рационалан. Одлучно ћемо се супротставити злонамерној пракси која нарушава наша легитимна права и интересе. Међутим, Кина никада неће бити прва која ће започети сукоб" – прецизирао је Ванг.

Ванг Ји је додао да Кина и Сједињене Државе треба да полазе од принципа рационалности и интереса народа двеју земаља. У наставку је указао:

„Спремни смо да одржимо стабилност односа са САД, али - равноправних односа који полазе од заједничких интереса народа Кине и Сједињених Држава, као и целог света“.

Шеф кинеске дипломатије је нагласио да су светској заједници потребне кохезија и глобална сарадња:

„Све земље треба да учествују у спречавању увлачења света у нови хладни рат и прекидање процеса глобализације“.

Кинески министар је наступ закључио речима:

„Верујемо да су све државе у стању да доносе исправне и мудре одлуке и да се не слажу под присилом са становиштима утицајне политичке групе смештене у САД“.

Претходно је портпарол Министарства спољних послова Кине Ванг Венбин назвао клеветничким америчке тврдње да се кинески конзулат у Хјустону бавио шпијунажом.

 

Извор: "Факти"

Последњи пут ажурирано ( среда, 29 јул 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.