header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Светислав Пушоњић: Аутошовинизам на Куб(ат)
Светислав Пушоњић: Аутошовинизам на Куб(ат) Штампај Е-пошта
среда, 12 август 2020

 Поводом „твита“ Родољуба Кубата, редовног професора на Православном богословском факултету

У први мах помислих да је неки другосрбијанац и аутошовиниста, али се испоставило да је дотични професор на Богословском факултету у Београду.

Ваљало би стога да нам одговори на следеће: Пошто се читав Јерусалим дигао да разапне Христа је л՚ то значи да је, Боже опрости, понешто ипак било и до Христа?

Да ли професор Родољуб (који је именом позван да љуби род, а не његове крвнике), сматра да је Истина увек на страни Свих против Једног, чак и када ти Сви имају Јасеновац, „Олују“ и многе друге погроме на савести, због којих не да се не кају него их славе као „Дан победе и домовинске захвалности“ уз кољачке хитове Марка Перковића Томпсона?


Да ли професор Родољуб сматра да смо ми Срби веверице који после свег претрпљеног зла треба да гутамо смешне жваке о „љубави“ и довека сагињемо главу пред крвницима који су нам отели толике територије, побили и протерали људство, покрали баштину и заболи нож у леђа кад год им се пружила прилика, као пришупци свих западних освајача (Аустроугарска, Трећи рајх, НАТО)? Чему учи професор Родољуб своје студенте, будуће свештенике и вероучитеље – да је народ коме припадају претплаћен само на поругу и осуду, а Хрвати, муслимани и Шиптари само на љубав, ма колико пута издали, отимали, сатирали, прогонили, присвајали, клеветали?

 

Фото у наслову: Родољуб Кубат

Извор: Фејсбук страница Светислава Пушоњића

Последњи пут ажурирано ( среда, 12 август 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.