header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Православне светиње јаче од муслиманског вандализма
Православне светиње јаче од муслиманског вандализма Штампај Е-пошта
субота, 10 октобар 2020

 Још једно чудо:

Верника у бомбардовaној цркви Библија спасила погибије

Момак је седео у цркви када је уследила експлозија, Библија зауставила гелер

Један младић наводно је пуком срећом преживео гранатирање Цркве Христа спаситеља у Нагорно Карабаху. Њега је, наиме, спасла Библија, тако што је задржала гелер који би несрећног верника сигурно убио.

Младић је седео јуче у цркви када је уследио ракетни напад који су наводно извршиле снаге Азербејџана. У рукама је држао Библију у коју се зарио гелер, док се око њега све рушило.

Друштвеним мрежама круже фотографије младића који лежи у болничкој постељи, као и фотографије Светог писма чије су стране подеране.

 

Подсетимо, Црква Светог Христа Спаситеља, позната као Газанчецоц, обележје Шушија, готово је уништена у јучерашњем нападу. Црква је грађена од 1868. до 1887. и седиште је епархије Нагорно-Карабаха Јерменске апостолске цркве и одолевала је свим сукобима у Карабаху у последње три деценије.


Оно што је занимљиво јесте да, иако је црква претрпела велика оштећења, ниједна икона која виси на зиду није пала, а и мозаици су остали неоштећени.

 
 

Подсетимо, борбе у Нагорно-Карабаху почеле су 27. септембра, а Азербејџан и Јереван се међусобно се оптужују за избијање сукоба.

У Јерменији је објављено ратно стање и општа мобилизација, док је у Азербејџану уведен полицијски час и делимична мобилизација.

Односи између две некадашње совјетске републике затегнути још од 1991. године када је јерменска војска окупирала Нагорно-Карабах, територију коју је међународна заједница признала као део Азербејџана.

Конфликту се не још не види крај, а донете су четири резолуције Савета безбедности Уједињених нација и две Генералне скупштине УН у којима се стражи хитно повлачење јерменских трупа са те територије Азербејџана, коју већим делом настањују Јермени. Нагорно-Карабах се једнострано отцепио од Азербејџана, али није међународно признат као држава.

 

Извор: "Телеграф"

Последњи пут ажурирано ( недеља, 11 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.