header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Спремајмо се и ми за овакав сценарио: Од понедељка богослужења у Француској забрањена за вернике
Спремајмо се и ми за овакав сценарио: Од понедељка богослужења у Француској забрањена за вернике Штампај Е-пошта
петак, 30 октобар 2020
        Стразбур. 30. октобра. ИНТЕРФАКС - Од понедељка, 2. новембра, службе у црквама у Француској одржаваће се искључиво у затвореном режиму, без приступа верника, ради спречавања коронавируса, речено је верницима у петак у руској цркви Свих Светих у Стразбуру.
         Истовремено, парохијанима је објашњено да ће цркве остати отворене за посете и индивидуалну молитву по посебном распореду.

Међутим, овог викенда, због чињенице да се 1. новембра у Француској слави један од главних празника римокатоличког календара - Дан свих светих, влада земље одлучила је да дозволи отворене службе 31. октобра и 1. новембра, као и да грађанима омогући тих дана посету гробовима преминулих сродника.

Игуман руске цркве у Стразбуру Филип (Рјабих) позвао је парохијане да присуствују богослужењима наредног викенда, „узимајући у обзир могући дуги период 'затвора' који нам свима нама предстоји“.

 

Превод са руског и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( петак, 30 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.