header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Да ли су вакцине новог типа заиста сигурне?
Да ли су вакцине новог типа заиста сигурне? Штампај Е-пошта
петак, 11 децембар 2020
 САД:
6 умрло током испробавања "Фајзерове“ вакцине, упозорење онима који имају алергије

10. децембар 2020

Америчка администрација за храну и лекове (ФДА) објавила је 8. децембра документе у којима се наводи да је током тестирања вакцине против короне, шест људи већ умрло. Међутим, произвођачи Фајзер и БиоНТех (Pfizer und BioNTech) то представљају тако као да испитаници нису умрли због вакцине, наводно су они добили плацебо и то наравно нема везе са вакцином.

Међу умрле се убраја и католички свештеник Џон Мајклл Филдс (John Michael Fields), који је неочекивано преминуо 27. новембра 2020. године у доби од 70 година, иако се претходно сматрао здравим. Теолог, који је до тада био активан, пред кончину је учествовао у тестовима са вакцином против короне.

Шесторо смртних случајева током тестирања

Фармацеутски произвођачи су уверени да вакцина није одговорна за учесталост смртних случајева и више пута помињу употребу плацеба, који се заправо сматра безопасним. Из докумената који су објављени,  види се на 19. страници да је током серије тестова било шест смртних случајева. Двоје од њих су наводно били у контакту са вакцином, док су преосталих четворо добили безопасан плацебо.  Упадљиво је да се реч плацебо, у извештају од 53 странице, појављује 141 пут.

Такође и чудни смртни случај у Риу, 28-годишњег лекара, који је учествовао у студији за вакцину фирме АстраЦенека (AstraZeneka), тврђено је да је човек добио само плацебо. (”Недељни поглед је известио”, линк: Wochenblick berichtete )

Фармацеутски гиганти потврђују сигурност

Од августа, фармацеутски гигант Фајзер, заједно са немачким партнером БиоНТех, врши притисак на ФДА,  да одобри вакцину за употребу на особама старијим од 16 година. Иако у то време није било довољно података, што још увек није промењено ни до данас, Фајзер је у августу тврдио, вакцина је „сигурана и ефикасна“.

Ако је изрека првобитно долазила од Фајзера, тако се 8. децембра од чланова ФДА чула иста изјава да је вакцина „сигурна и ефикасна". Као резултат, фајзерове акције су порасле на Њујоршкој берзи за 3,7%. Свеукупно, вредност акција је у овој години већ порасла за 14 процената. Продаја акција

Скоро неистражене мРНА-вакцине

У вакцини се користи до сада скоро неистражена технологија названа месенџер РНА (Messenger-RNA) која циљано програмира ћелије у телу за борбу против вируса.  ФДА су се саветовали, да ли да дозволе употребу ове вакцине. Државне установе препоручују прво вакцинацију свих здравствених радника и пацијената у старачким домовима. То би у Америци било 23 милиона људи.

Компликације код пацијената са алергијама?

У Лондону је у среду објављено да су два испитаника алергично реаговала на вакцину. Као резултат тога, упозорено је да људи, који су већ јако алергични на нешто, не приме вакцину против короне. У међувремену, Фајзер наставља своја клиничка испитивања и студију како би што пре добио пуно одобрење. Остаје да се види да ли ће се на употребу плацеба такође указивати у даљим смртним случајевима. (ДМ)*

 

Превод са немачког за "Борбу за веру": Данијела Брунер

Извор:https://www.wochenblick.at

_________________

* примедба: у међувремену је дозвола добијена

Последњи пут ажурирано ( недеља, 13 децембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 72 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.