header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Артјом Шолај: Велики ресет: од либералног капитализма до глобалног ропства
Артјом Шолај: Велики ресет: од либералног капитализма до глобалног ропства Штампај Е-пошта
петак, 15 јануар 2021
 Велик И ресет: од либералног капитализма до ГЛОБАЛНОГ ропства

„Многи питају када ћемо се коначно моћи вратити у нормалан живот. Укратко: никад.“ – Клаус Шваб.

Ковид је пројекат глобалиста, који су покренули да би прикрили стварање новог света, у коме неће бити националне државности, приватности личног живота, приватног власништва, нити било каквих људских права. Али постоји још једна тачка, коју нам глобалисти припремају: јасна подела на касте - робове и елиту...

Књигу: „КОВИД-19: Велико ресетовање“, коју је написао генерални директор Светског економског форума (СЕФ) Клаус Шваб у сарадњи са Тери Малером, сматрају књигом године с разлогом, али не због стила или снаге уметничких слика.

У књизи Шваба и Малера је приказана будућност, наша будућност, како је замишљају „господари историје“ - 1% најутицајнијих и најбогатијих породица светске елите и њихови најближи „помоћници“ - људи попут Клауса Шваба.

Најупечатљивија ствар у књизи је безгранична дубина зла, са чијег становишта Шваб гради конструкције Новог светског поретка, у којем ће више од 90% данас имућних људи, изгубити све, од имовине до права да владају својом душом и телом... и самим животом.

Универзална једнакост... међу робовима глобалног система

Клаус Шваб тврди да нам нико неће дозволити да се вратимо у нормалан живот без борбе. Истовремено, у самој формулацији, признаје да живот који се припрема за 99% светске популације неће бити нормалан.

Како разумети шта се дешава, да ли ово личи на неки пример из светске историје? Норвешки политиколог Пол Стејган каже да Швабов план значи "поновно рађање фашизма, али у новом облику". То је, сматра он, неограничена диктатура финансијског капитала, класни рат за масовни пренос моћи и богатства, од радничке класе и средње класе - ка вишој класи.

„Свет више неће бити исти, капитализам ће попримити другачији облик, имаћемо потпуно нове врсте имовине, поред приватне и државне. Највеће мултинационалне компаније ће преузети већу друштвену одговорност, активније ће се укључити у јавни живот и бити одговорне за опште добро“, пише Клаус Шваб.

Када корпорације говоре о друштвеној одговорности, морате да држите руку на новчанику - њихово разумевање одговорности је једнострано: ви ћете увек морати да платите.

„Потпуно нове врсте имовине, поред приватне и државне“, о којима пише Шваб, изазивају велику забринутост. Логично је да може доћи до само једног новог облика имовине, који још увек није званично утврђен – власништва над живим људима, односно ропства.

Шваб схвата да ће одвођење милијарди људи у „концентрациони логор универзалне једнакости“ бити тешко и изузетно болан за више од 90% светске популације, и он готово отворено сугерише терор над људима.

„Проблем десинхронизације између две групе (1% доносилаца одлука и више од 98% остатка човечанства), чији се хоризонт веома разликује, акутан је и неће бити лако носити се с њим у контексту пандемије. Брзина шока и дубина нанесеног бола неупоредиви су са политичком страном питања“.

Притисак на све народе света помоћу КОВИД ограничења и отвореног државног терора резултираће губитком милијарди радних места. За оне који су остали без посла, Шваб предлаже увођење „универзалног основног дохотка“ у замену за низ услова, као што су безусловна вакцинација свим оним што Биг Фарма нуди, и одустајање од власништва над имовином, заувек. Величина „универзалног основног дохотка“ једва ће достићи ниво егзистенције, али да би се одржао, сви услови морају бити безусловно испуњени. Они који се не желе одрећи имовине биће задављени порезима.

„Предузећа ће се придржавати ових мера, не зато што мисле да су тачне, већ зато што ће у супротном морати да плате превисоку цену“.

„До 2035. године до 86% послова у ресторанима, 75% послова у трговини и 59% у индустрији забаве може се аутоматизовати.“

Односно, планирано је да се удари на услужни сектор који у развијеним економијама пружа до 70% радних места. За пословање се већ припрема оквир у којем могу постојати само транснационални монополи, сви средњи и мали бизниси ће банкротирати, а велики монополи ће их апсорбовати постепено. Овај програм се назива „Четири стуба“.

Као резултат уништавања пословања, бивши бизнисмени ће се придружити у свом новом сиромаштву милијардама грађана у неповољном положају, тим новим робовима новог светског поретка. Тако ће постићи „социјалну правду и једнакост“, према Швабу.

Мизантропски програми СЕФ-а нису створени као одговор на епидемију КОВИД-19, већ много година пре него што је она почела, штавише, сам Клаус Шваб то назива „прозором могућности“: „Пандемија нам даје ову шансу: то је уски прозор могућности за размишљање, решења и поновно ресетовање нашег света.“

СЕФ и транснационалне корпорације нису јуче почеле да припремају овај „прозор могућности“. Још 2016. године на веб страници СЕФ-а, појавио се главни чланак о будућности, каква ће бити 2030. године - „Добро дошли у 2030. годину: немам имовину, немам приватност и никада нисам био срећнији“. За лење, СЕФ је објавио видео: „Нећете имати ништа и бићете срећни“. (You'll own nothing, and you'll be happy).

„Велико ресетовање“ несумњиво ће убити капитализам, али оно што ће га заменити биће сто пута горе: ново ропство под влашћу 1% „изабраних“. То је свет каквим га је видео Демон револуције - Лав Троцки, исти онај свет који је одбацио руски народ, протерајући Троцког: свет без породице, без љубави, без Отаџбине... и без деце.

„Да би се окончала пандемија, мора се створити светска мрежа дигиталног надзора.“

Само привилеговани администратори и мултинационалне корпорације уздигнуће се изнад масе угрожених, чија ће радна места бити уништена, а на крају ће уништити и заменити и државе. Грађани ће постати робови корпорација. Степен контроле биће апсолутан, све до контроле мисли путем неуроинтерфејса и осуде за „мисаоне злочине“. У Русији, ове области тоталне дигиталне контроле над будућим робовима развијају председник одбора Сбербанке, окултиста (кабалиста) Герман Греф, који себе замишља као новог владара судбина, и Московска градска скупштина.

У процесу „великог ресетовања“ светска популација ће се, према плановима глобалиста, свести на 1-2 милијарде људи – четворо од пет ће умрети! А вакцине из Биг Фарме играју важну улогу у овом „смањењу“. У овом „дивном новом свету“ Клауса Шваба једноставно нема места за Русију и за нас, њене грађане.

„Питање светске владе је у средишту свих осталих питања“.

Русија је једина држава на свету која има војни и ресурсни потенцијал да се одупре плановима СЕФ-а и глобалиста, да трансформишу свет у конклаву корпорација за трговину робовима. Да ли руске власти и безбедносне агенције знају какву судбину глобалне елите припремају за нашу земљу, о чему пише њихов „шеф који говори“, Клаус Шваб?

Током округлог стола привремене комисије Савета Федерације за заштиту државног суверенитета и спречавање мешања у унутрашње ствари Русије (којим је председавао Андреј Климов) на тему „О иностраним покушајима коришћења постсовјетског простора / блиског иностранства за дестабилизацију политичког система Русије“, саветник министра одбране (Сергеја Шојгу, прим.прев.), члан Савета за спољну и одбрамбену политику, Андреј Иљњитски (Андрей Ильницкий), сачинио је извештај.

Русије нема у њиховим плановима ... Зашто нам треба свет у којем нема Русије?

Ово је извештај о „Глобалном ресетовању“ који би требало да се догоди кроз пандемију коронавируса, и у њему је Андреј Иљњитски ово први пут признао на тако високом званичном нивоу:

„Они виде КОВИД као пројекат да би спречили повратак у стари свет. Транснационалне корпорације ће вршити притисак на политичаре да не ослабе антиковид мере. Отуда једноставан закључак: није КОВИД стварна претња, већ мере и ограничења која се предузимају широм света.

Новим светом ће владати корпорације, а за националне државе неће бити места. Цитат: „Ако се демократија и глобализација прошире, тада неће бити места за националне државе“. На првом месту за суверену Русију. За суверену Русију и Кину користиће се „зелена“ агенда, дигитализација и разни идеолошки симулакруми, од ЛГБТ до БЛМ, који ће доћи овде и бити имплантирани“, рекао је Андреј Иљњитски.

„Глобалистима су потребне додатне платформе. Какве? Пре свега, за десуверенизацију Русије и Кине. Прва платформа је „зелена“ агенда. И именовање „тешкаша“ Керија на место представника за заштиту животне средине... А ми кога именујемо? Чубајса? Особу која је деведесетих предала земљу овим корпорацијама? Каква је то одлука?" - Иљњитски је поставио посланицима непријатно питање.

Саветник министра одбране такође је указао на невиђену опасност од увођења вештачке интелигенције (ВИ) као оружја за укидање државног суверенитета:

„Технологије вештачке интелигенције (ВИ) такође су оружје за укидање суверенитета. Сада ћете добити на одобрење нацрт закона о плану и распореду развоја усвајања регулаторних правних аката који регулишу односе у вези са развојем ВИ технологија у Руској Федерацији до 2024. године. Препоручујем вам да пажљиво погледате овај документ. Тачна измена закона о личним подацима, методе деперсонализације, посебан начин приступа подацима, земљишни подаци – они нису доступни ФСБ и Министарству одбране, иако су у Сједињеним Државама за развој ВИ пре свега одговорни Пентагон, ДАРПА и РАНД. У 43 од 76 позиција као програмер је наведена добро позната, сада већ више и не банка [„Сбербанк“], која у свом одбору има три странца, а главни информатичар је британски држављанин! Као и Министарство економије, Сколково и Министарство дигитализације. Дајемо право управљања нашим базама података структурама које не подлежу никаквим ограничењима!"

„Нас, Русије, у њиховим плановима нема“, објаснио је Андреј Иљњитски. Глобалне елите не крију чињеницу да ће њихов робовласнички свет бити изграђен на рачун Русије и на костима Руса. Они су спремни да се зауставе само у једном случају: ако изнесемо аргумент који негира не само њихове планове, већ и само њихово постојање. Русија има такве „аргументе“: стратешки нуклеарни системи „Посејдон“, „Сармат“, ИЦБМ са бојном главом „Авангард“ и низ других... Министарство одбране је спремно да пружи ове аргументе... Питање је само у квалитету наших елита, у њиховом избору: да лу ће се супротставити плановима глобалиста и бранити своју Отаџбину и своју будућност или ће на свој врат да ставе огрлицу роба.

Ако руске елите и народ успеју да се окупе око председника и заштите Русију, планови глобалиста ће се срушити - они се не могу остварити све док постоји барем једна јака држава на свету која није под њиховом влашћу. Швабов „прозор могућности“ такође није вечан. Ако не успемо да се одупремо тим плановима, свет ће се суочити са новим „мрачним добима“ и ропством као „новом нормалношћу“, а сећање на Русију и на нас биће заувек избрисано из свести „дигиталних робова“ новог светског поретка.

 

Извор: https://rusorel.info/v

Преузето са: "Православна породица"


Последњи пут ажурирано ( недеља, 17 јануар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.