header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Оцу Сергију Романову дозвољено да у истражном затвору буде у монашкој раси
Оцу Сергију Романову дозвољено да у истражном затвору буде у монашкој раси Штампај Е-пошта
недеља, 17 јануар 2021

 Руководство Федералне казнено-поправне службе Руске Федерације дозволило је о. Сергију (Романов) да остане у истражном затвору у својој раси и клобуку (камилавки). Ева Меркачева, члан московске комисије за јавно надгледање објавила је ту информацију 13. јануара на својој страници на Фејсбуку, описујући резултате своје посете истражном затвору.

Према њеним речима, које је цитирао "Znak.com", о. Сергиј "је изашао пред нас у добром стању. Генерално, у престоничким истражним затворима за последњих неколико година било је неколико свештеника, али сви су изгледали попут обичних затвореника иза решетака - пресвукли су се у цивилну одећу. Отац Сергиј Романов је остао у ономе у чему је био задржан - у раси, тако да је необично видети особу обучену као свештеника иза решетака, не као чувара затвореника, већ као једног од њих“ –  веома необично.

 

Превод са руског и приређивање: „Борба за веру“

Извор: „Портал Кредо“

Последњи пут ажурирано ( недеља, 17 јануар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.