header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Деманти из "Гамалеи": "Спутњик V" не садржи продукте абортуса Штампај Е-пошта
субота, 23 јануар 2021

 "По технологији, никакав људски материјал не може бити садржан у вакцини"

Институт "Гамалеи" оповргао гласине о присусутву абортивних материјала у вакцини "Спутњик V"

          У вези са распростирањем лажних информација, по социјалним мрежама, о присуству абортивних материјала у руској вакцини "Спутњик V", заснованој на неком истраживању Института у САД, од стране "Међурегионалног друштвеног покрета" за подршку православних образовних и социјалних иницијатива "Пчеле" упућен је одговарајући упит Директору ФГБУ «НИЦЭМ им. Н.Ф. Гамалеи»  Министарства здравља Русије, А.Л. Гинцбургу. текст документа, који доносимо испод, приспео је у редакцију "РНЛ" (Руске народне линије).

"Поштовани Александре Леонидовичу!

Православна заједница у целини и религиозни грађани Русије са забринутошћу су примили, по социјалним мрежама раширену, информацију о коришћењу, како при производњи вакцине "Спутњик V" тако и о присуству у саставу саме вакцине, абортивних материјала што може бити препрека за вакцинацију милиона руских грађана.

Знајући важност вакцинације у Русији, од коронавирусне инфекије "Ковид-19", молим Вас да нам дате детаљан одговор, који или потврђује ову информаију или је оповргава.

Унапред захвалан за Ваша објашњења.

С поштовањем, председник МРОД "Пчелки" , Н.Н.Бондаренко

Наш покрет је добио одговор следећег садржаја:

Александар Леонидович Гинцбург

"Поштовани Николаје Николајевичу! У одговору на Ваше писмо изјављујем да при развоју вакцине "Спутњик V" абортивни материјал није коришћен и није се могао користити. У садашње време развој и производња се спроводи с трансформисаном ћелијском линијом без било каквог абортивног материјала.

При производњи векторских вакцина, намењених за превенцију вирусних обољења, у целом свету се користи ћелијска линија HEK-293, која је била добијена 1973. године трансформацијом, помоћу аденовируса, абортивне културе ћелија људског ембрионалног бубрега. Нама је непознато шта је послужило за њу као почетни материјал.  У ФГБУ "НИЦЕМ Н.Ф. Гамалеи" Министарства здравља Русије она је примљена 1981. године из "Института генетике" Универзитета у Келну, СР Немачка.

У сагласности с методом тј. границом Хејфлика, све ћелије које се деле у ћелијској култури умиру приближно после 50 дељења. Зато, већ 1981. године све ћелије, узете из оригиналног материјала (бубрега абортираног фетуса 1973. године, а испоручена из Немаче у Русију 1981. године - прим. прев.) у линији  HEK-293 су отсуствовале, и тврђење о вези те линије с абортивним материјалом једнако је тврђењу о њеном пореклу од неандерталца. Оба тврђења су апсурдна, не говорећи већ о томе што у крајњем производу под називом "Спутник V" било какав људски материјал у потпуности отсуствује и не може тамо присуствовати по дефиницији.

С поштовањем, Директор ФГБУ "НИЦЕМ Н.Ф. Гамалеи" А.Л. Гинцбург".

 

Осврт "Борбе за веру" на деманти из руског института "Гамалеи" може се прочитати овде:

http://borbazaveru.info/content/view/13875/1/

Превод са руског за "Борбу за веру": Н.Ђ.

Извор:  https://ruskline.ru/news_rl/2021/01

Последњи пут ажурирано ( субота, 23 јануар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.