header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Академик Виктор Зуев, из "Гамалеи": Продукт абортуса присутан је у "Спутњик V" (видео)
Академик Виктор Зуев, из "Гамалеи": Продукт абортуса присутан је у "Спутњик V" (видео) Штампај Е-пошта
уторак, 26 јануар 2021

 СИНОД РУСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ЈЕ ДУЖАН ДА УПОЗОРИ ВЕРУЈУЋЕ

ВАКЦИНАЦИЈА “СПУТЊИКОМ V“ ЈЕ НЕДОПУСТИВА!

Виктор Абрамович Зуев, доктор медицинских наука, шеф одељења за микробиологију латентних инфекција Института Гамалеи, који је творац вакцине “Спутњик V”, на видео-снимку отворено признаје да је абортивни материјал присутан у вакцини. Такође, овај научник “који је једном ногом у гробу”, говори о неетичкој природи вакцине “Спутњик V” за православне хришћане и раздражено закључује: “Уколико не желите да се вакцинишете, немојте се вакцинисати.”

          Вакцина која је направљена од убијеног и раскомаданог невиног детета никоме не може донети здравље. Једино што је оправдавало православне које су се “приклонили” “Спутњику V ” је незнање. Али сада се све зна. Православни канал “Спас” је приказао ову ствар читавој земљи.
      

Свети синод Руске Православне Цркве је у блиској будућност, ослањајући се на доступне чињенице, безусловно ДУЖАН И ОБАВЕЗАН да поступи по исправном пастирском послању и да упозори на опасности узимања вакцине Спутњик, колико за физичко здравље човека, толико и за духовно, на основу званичног документа Руске Православне Цркве МП (Московске патријаршије) – Социјални концепт, у свом 12 поглављу, који се односи на проблем биоетике. У њему пише:

За Цркву је безусловно недопустива употреба метода која се назива фетална терапија, у чијој се основи налази употреба ткива и органа људских ембриона, абортираних у различитим стадијумима развоја, која се користе у покушајима лечења различитих болести или за “подмлађивање” тела. Осуђујући абортус као смртни грех, Црква не може да нађе оправдање чак и ако неко може задобити здравствену корист од уништавања зачетог људског живота. Та пракса (чак и ако би се њена ефикасност, тренутно хипотетичка, научно доказала) би неизбежно довела до већег ширења и комерцијализације абортуса, што је флагрантни пример неморалности и по својој природи представља криминални чин.(Проблеми биоетике. XII.7)

Тако је савремена вакцинација ништа друго до греховно деловање, осуђено важним документом Руске Православне Цркве, Социјалном концепцијом. Свети синод као највиши орган Руске Православне цркве:

- дужан је да се обрати органима државне власти са хитним захтевом да се заустави процес вакцинације, пошто је већина грађана Русије по свом верском опредељењу, независно од степена црквености, православно.

-да се обрати верујућим људима са поруком о недопустивости учешћа у вакцинацији са становишта православне вере и о неопходности потребе да се прибегне лековима који су се већ показали као успешни у тестирањима за лечење коронавируса.

-оне који су се већ вакцинисали треба упутити на чин покајања, све у зависности од степена свести о саставу вакцине и других информација.

Драга браћо и сестре, ми смо, ипак, готово сто посто сигурни да гундјајевски (по презимену патријарха Кирила, напомена преводиоца) синод неће учинити ништа слично, већ ће све покрити муклом, кукавичком и издајничком тишином. Али то никако не ослобађа одговорности православне хришћане. Сви који приме ову вакцину починиће грех и за то одговарати пред Господом. Они који имају разума, нека схвате!

 

Извор: https://3rm.info/main/83535-sinod-rpc-mp

Превод за "Борбу за веру": Владимир Петровић

abortivnogo-materiala.html

Последњи пут ажурирано ( среда, 27 јануар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.