header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Милан Старчевић: Доналд Трамп - агент "створења из дубоке мочваре"
Милан Старчевић: Доналд Трамп - агент "створења из дубоке мочваре" Штампај Е-пошта
недеља, 14 фебруар 2021
         „У политици се ништа не догађа случајно. Шта год да се деси, можемо бити сигурни да је тако планирано,“ изговорио је Френклин Делано Рузвелт, масон високог степена иницијације, амерички председник од 1933. до 1945. године.

Парламентарни и председнички избори, у било којој држави на кугли земаљској, обична су фарса, фактор манипулације за широке народне масе. Политичари су позоришне лутке и оперативци, који спроведе задатке центара моћи. То је случај и са опадајућом светском силом САД, где грађани излазе на бирилишта да бирају између два лоша председничка кандитата, из редова Републиканске и Демократске странке, а председник постаје онај ког „закулисна елита“ процени да ће успешније и преданије извршавати њихове планове.

Сага у вези са председничким изборима у Сједињеним Америчким Државама почела је 3. 11. 2020, али је на њу коначно стављена тачка 20. 01. 2021. године инаугурацијом Џоа Бајдена, који ће предводити Америку у наредне четири године као квази шеф државе. Бајден, ратни злочинац и педофил који годинама болује од деменције, биће још један у низу статиста на политичкој глобалној сцени. Док један део светске популације ликује што је Трамп отишао из Беле куће, други део тугује за њим и сматра да ће његовим одласком глобалисти однети превагу над суверенистима.

Американци, као и сви народи планете живе у сновима да савезна влада, председник и владе већине држава нису плаћене слуге нестраначких међународних идеолошки повезаних организација и тајних друштава, налазе се у трансу створеном за медије - свет за децу и оне који имају кратку памет. Медији су главно оружје којим се народима непрестано лаже и манипулише, а најновији пример су недавно одржани амерички председнички избори. Мејнстрим медији су Џоа Бајдена прогласили победником, чак и пре него што су испитани бројни докази о изборној превари.

„Знате другови, мислим да у вези с тим сматрам потпуно неважним ко ће гласати или како, али оно што је изузетно важно је ово -  ко ће и како бројати гласове“, казао је Јосиф Стаљин, како је објављено 1980. године у Мемоарима бившег секретара Стаљина Бориса Базханова. Исказ совјетског бољшевика најбоље илуструје бесмисленост парламентарних и председничких избора широм света. Када је реч о последњим америчким изборима за шефа државе, истрага је утврдила да су, приликом спорног пребројавања гласова, компјутери компаније „Dominion Votes Systems мењали резултате у Београду, преко ИП адресе регистроване у Булевару Зорана Ђинђића 8А.

Сада већ бивши председник Доналд Трамп важио је у одређеном кругу људи на светском нивоу, који се изјашњавају као родољуби, за човека суверенисту, који је устао у одбрану против глобалиста. Интересантно да је Трамп водећу улогу суверенисте преузео од Владимира Путина с почетком проглашавање пандемије Ковид-19. До тада је Путин, јахајући на белом коњу, био непријатељ број један Великог брата, а појавом коронавируса Трамп постаје главни борац за људска права, па су одједном све очи упрте у њега, те су га многи здушно подржали у кампањи против Бајдена. Да ли је након четири године мандата Трамп оправдао улогу америчког патриоте и борца за бољи свет?

Трамп и медијска слика о њему

За време предизборне кампање, подједнако и након избора за 45 председника Сједињених Америчких Држава, Доналд Трамп приказиван је у већини медијима широм света као лош дечак. „Ружна Америка“ тако га је називао на пример немачки „Spiegel“, а „Süddeutsche Zeitung“ га је окарактерисао као „сексистичког расисту". Уопштено, садржај у свим медијима је сличан, Трамп је десничарски радикал, непријатељ странаца, баш као и расиста. То би требало да остави утисак да Трампа можемо да изједначимо са десничарским популистима широм наше планете. Ништа више него уобичајени клише.

Сам Трамп се у својој кампањи трудио да прикаже такву слику о себи. Кренуо је веома громогласно и претерано у многим смеровима, пружајући медијима наизглед истинску слику о себи, како би га на основу тога медији представили кроз одређене стереотипе, а да то не изгледа присилно. Али, то је била управо његова намера. Он је желео да користи одређене стереотипе за мобилизацију гласова. Не зато што је он заправо такав какав се свету приказује, већ зато што он игра такву унапред планирану улогу у стварању Новог светског поретка.

У широј српској јавности је његов избор дочекан са одобрењем и са превеликим очекивањима да ће се геополитичка ситуација преокренути у српску корист. Политичке партије, попут Српске радикалне странке држали су перформансе са Трамповим ликом на мајицама, док су се медији утркавали са сензационалистичким насловима: „Трамп враћа Косово Србији“, „Трамп воли Србе“, „Трамп је српски пријатељ“, „Трамп ће срушити глобализам“ итд. Велики део српских интелектуалаца (најгласнији је био др Срђа Трифковић) је у Трампу видео „супермена“ и антиглобалисту који ће задати ударац дубокој држави. Трампови симпатизери широм света чврсто верују да се Трамп као суверениста и патриота свим снагама борио против зла у свету.

Доналд Трамп је за време кандидатуре, као и по доласку у Белу кућу, играо улогу великог Симсона, стварајући слику код наивног човека да се заиста бори против великих светских аждаја. У САД, као и другим државама, нико неће постати председнички кандидат ако не припада елитној моћи државе и ако не игра по задатом диктату центара моћи. Веровање да су Трампови типични амерички „Self Мade“ милионери  је грешка и илузија. Они су као и многи други богати и моћни у свим државама света људи којима се указала прилика да буду у кругу неограничено корумпираних особа и криминалаца. То је позиција у којој се  Доналд Трамп налази данас, а на тој позицији је захваљујући „припремним радовима” његовог оца и владара из сенке. Чланство у тајним ложама и братствима помогло је породици Трамп да се обогати и да легализије свој капитал.

Порекло и породица

У медијима смо веома мало могли сазнати о томе ко је заправо Доналд Трамп, одакле је његово порекло, као и какве су то пословне везе његовог оца Фреда Криста помоћу којих се могао винути у Њујорку у толику висину да је постао  један од најбогатијих људи у Америци.

Поједини амерички медији, блиски Демократској странци, оптуживали су Трампа да је антисемита. Он их је за време једног преидзборног скупа у Њујорку демантовао: „Ја сам једини кандидат који стварно подржава Израел. Остали само једноставно разговарају и причају о томе, али ништа не раде по том питању. Они су политичари. Ја сам одан Израелу од дана мог рођења. Мој отац Фред Трамп је већ одавно био одан Израелу.“ (http://www.jns.org/latest-articles/2015/6/28/when-it-comes-to-israel-donald-trump-says-he-is-no-apprentice#.VdDqQrJVhBc).

Да ли је Трамп толико одан Изреалу јер је можда је чак и сам делом јеврејског порекла, као што то открива презиме његове немачке прабабе Катарина Кобер (изведеног из јеврејског Јакоб или такође Јаков)? Породично презиме испрва је гласило Драмф све док није промењено у Трамп за време Тридесетогодшњег рата у 17. веку. Званично је Доналд Трамп немачког са очеве и шкотског порекла са мајчине стране. Џаир Давиди, израелски историчар, у ауторском тексту „Да ли је Доналд Трамп Јеврејин“, из 12. новембра 2016. године на веб порталу „Quora.com“, пише следеће: „Породица Трамп долази из Карлштата, југозападне Немачке, близу Алзаса и француске границе. Деда Доналда Трампа Фридрих рођен је 1869. године. Бавио се виноградаством. Познато је да су у том подручју Јевреји у средњем веку били истакнути виноградари, као чувени јеврејски рабин Раши (1040 – 1105). Касније прогони и уредбе су присиљавали Јевреје да напусте ову делатност. Јевреји на овим просторима често су били нападани и присиљавани под претњом смрти да пређу у хришћанство.“

Према документима које је открио историчар Роналд Паул, Доналдов деда Фридрих је желео да избегне служење војне службе у Немачкој, па је илегалним путевима емигрирао у Њујорк са својих шеснаест година где се придружио сестрама које су већ живеле тамо. Најпре је почео да ради као фризер. Своје прве пословне кораке направио је у Сијетлу, где је закупио ресторан, и, између осталог, нудио „приватне собе за даме“. Упознао се и спријатељио са Ернестом Левином, утицајним Јеврејином, са којим је ушао у свет бизниса, постајући власник неколико ресторана и хотела. Фридрих или како је назван Фред, 1899. године отвара свој први ресторан и хотел „Arctic“, који је служио и као бордел. Породични биограф Трампа, писац, новинар и предавач новинарства на Универзитету Колумбија, Гвенда Блер, у књизи „Трампови“, између осталог пише: „Три генерације које су изградиле пословно царство описује Трампов ресторан као жариште секса, пића и новца. Он је био неспорни центар развратништва у Сијетлу. У ресторану су, поред хране, алкохола и игара, постојале и „собе за даме“, уобичајени еуфемизам за проституцију. Жеђ за лаким новцем натерао је Фридриха Трампа да прода посао и пресели се на север у град Монте Кристо, где је купио комад златне земље и придружио се „калифорнијској златној журби“. Трамп је 1896. године изабран за награду „Правда мира“ у Монте Кристу и тада су се први пут интереси Трампове породице укрстили с интересима Џона Д. Рокфелера, који је био главни експлоататор злата, а Фридриху је пружио правну одбрану од његове преваре. Међутим, Трамп није заборавио на свој бивши посао. Поред спекулација са локацијама, отворио је ресторан и за бројне истражитеље злата који су стигли у град са истим сетом могућности. (https://www.universityherald.com/).

Пет година касније Фридрих је одлучио да се врати у Немачку, да би избегао плаћање пореза. Вратио се кући у Карлштат где се оженио Елисабет Крист, рођаком породице Ротшилд. Међутим, касније му је наложено да напусти Немачку у року од осам седмица или да се суочи са депортацијом. Његово избегавање војне службе вратило се да га прогони. Такође је био одговоран за илегално емигрирање. Фред је имао чврсту намеру да остане у својој домовини. Стога је одлучио да напише писмо Луитполду кнезу Баварске. У писму, које је написано 1905. године, он моли племените, мудре и праведне вође да се смилују и да га не депортују. Ипак, његова молба није била услишена, Луитполд је одбио захтев. Осујећен да остане у Карлштату вратио се у Њујорк, где почиње да ствара прве стамбене и пословне инвестиције, које су касније преузели његов син Фред и унук Доналд. (https://www.universityherald.com/).

Фредерик Фред Трамп  рођен је у Њујорку  11. октобра 1905. године. Када је имао 12 година  његов отац Фридрих је умро у пандемији шпанског грипа 1918. У међувремену, мајка Елизабет наставила је посао с некретнинама који је његов отац започео. Заинтересован да постане грађевинар, Фред је похађао ноћне часове столарије и проучавао грађевинске нацрте. Мајка Елизабет била је покретач оснивања компаније (1927.) под именом „Еlisabeth Tramp& Son“. До 1930. године њихова фирма изградила је на десетине кућа и пословних зграда. (Connolly, Kate (November 21, 2016). "Historian finds German decree banishing Trump's grandfather". The Guardian.)

Оженио се Мери Ен Меклауд из шкотског клана Маклауд. Ова породица је имала веома древни и елитни друидски родовник, чији је оснивач био познати Викинг Олаф Црни. Мери је практиковала друидски окултизам, па чак и изворни галски језик, који сада говори Доналд. (Hannan, Martin (May 20, 2016). "The mysterious Mary Trump"The National. Retrieved November 19, 2016). Фред и Мери изродили су петоро деце: Мериен, Фреда јуниора, Елизабет, Доналда и Роберта. Осврнућемо се на кратко на животни пут осам година Доналдовог старијег брата Фреда јуниора, који је био одређен као наследник породичног посла.

Док је похађао Универзитет „Lehigh“ у Пенсилванији придружио се јеврејском братству Sigma Alpha Mu“. Неколико бивших браће рекло је да се сећа Фредија, тврдећи да је његов отац магнат некретнина заправо јеврејски син немачких имиграната. Након што је дипломирао, кратко је радио са оцем у породичном послу, али га је напустио да оствари свој сан да буде пилот, што је створило напетост између њега и оца. Ускоро је добио посао пилота код „Trans Worl Airlines“. Године 1962. оженио се Линдом Клап и са њом је имао двоје деце, Марију Л. Трамп и Фреда Трампа III, пре него што су се развели. У септембру 1981. године, у доби од 42 године, умро је од срчаног удара, од последице алкохолизма. Доналд Трамп је касније рекао да га гледање брата како се предаје  алкохолизму мотивисало да избегава алкохол и цигарете. (David Cay Johnston’s „The Making of Donald Trump“).

Пословне везе Фреда Трампа

Зашто је Фред Трамп стајао на страни радикалних Јевреја? Наредни писани редови које следе довољно нам сведоче о његовим везама с моћним јеврејским круговима у Њујорку. Фред се од 1940. до 1960. године  кретао у круговима корумпираног њујоршког Јевреја Абрахама Линденбаума. Линденбаум је био политички утицајан човек. Он и Фред Трамп су били инсајдери у  политичкој ложи „Tammany Hall“, познатој као „The Sons of St. Tammany“ или „Columbian Order“. Ложа је тада био активно укључена у криминал, корупцију и спонзорства мафије. Сам Линденбаум био је фанатични ционистички Јеврејин, председник већа „Brooklyn Community“ и „Council and Brooklyn Jewish Center.“ Абрахам Линденбаум је био члан градске урбанистичке комисије под окриљем њујоршког градоначелника Фердинанда Вагнера, чија је управа била тесно испреплетена  и повезана са „Tammany Hall“.

Резултати тога су  били  скандалозна корупција, у којој су људи из Министарства за стамбено збрињавање и урбани развој заједнички учествовали са Линдебаумом и образовали  мафијашки клан. Линденбаум и Фред Трамп искористили су службене контакте и огромне државне фондове, како би добили јефтино некретнине и грађевинска земљишта, а све то на штету пореских обвезника. Абрахам и његов син Санди Линденбаум подигли су најмасовније  корумпиране корпорације у историји Америке, засноване на преварама и корупцији, те крађи новца из државних и савезних фондова у великом стилу.  Од тога  је, такође, имао велику  корист и профит Фред Трамп, који је био у могућности да на тај начин оправда своје богатство. Преминуо је 1999. године у њујоршком јеврејском медицинском центру „Long Island Jewish Medical Center“, баш као и његова супруга Мари Ен Меклауд, годину дана касније. (http://www.samliquidation.com/chabadsatan.htm).

Пословни успон Доналда Трампа

Грађевинска компанија, коју ју је Трамп наследио од бабе и оца је била велика, али ипак недовољна да му обезбеди улазницу у клуб одабраних милијардера америчке и међународне елите. Требао му је неопходни финансијски “узлет”, који би га одвео до финансијских небеских висина. Доналд је зато одлучио да се окрене старом и добро показаном бизнису којим се бавио његов деда – ресторанима, алкохолу и коцкарницама. Управо је овај посао омогућио Трампу да постане утицајан и да изгради своје хотеле и „Trump Towers” широм света.

 Како је у својој књизи The New Jerusalem: Zionist Power in America” написао сада већ покојни писац, публициста и радио-спикер Мајк Колинс Пајпер, почетак Трамповог пута ка слави је била директна последица чињенице да је он функционисао као јарки фронтмен неколико изузетно богатих и утицајних закулисних спонзора и мафијаша. У својим мемоарима „Уметност преговарања”, Трамп је са поносом описао како је у 1987. години задобио прве акције, и то тако што је стекао 93% деоница са правом гласом у коцкарском концерну „Resorts International”. Само што Трамп прећуткује једну важну ствар. Како је Ендрју Сент-Џорџ написао у часопису „The Spotlight”, бројеви од 25. септембра и 30. октобра, „Resorts International” је био основан и контролисан од стране повереника породица Рокфелер и Ротшилд. Сигурност послу су давале безбедносне снаге из ЦИА и Мосада. Даље у казивању Сент-Џорџа стоји да су одморишта и казина били управљани од стране људи који су били укључени у партнерства са закулисним мафијашима, и који су тако помагали ЦИА и Мосаду у масовном прању новца од дроге и коцкања, касније кориштеном за тајне послове ова два савезника. Заузврат, ЦИА и Мосад су помоћу свог утицаја пружали заштиту илегалном коцкању, не дозвољавајући агенцијама за спровођење закона да се боре са тим појавама. Један од главних експонената у том послу је био и Доналд Трамп.

 Током седамдесетих година „Resorts International” је започео агресивну експанзију на америчко тржиште, претходно добивши Лас Вегас у Невади, али и отворио ланац хотела и казина у тадашњем одморишту Атлантик Сити. Следећи корак је било лобирање за легализацију коцкања у САД, посебно у Њу Џерзију, што је омогућило легализују коцке у Гарден Стејту и Атлантик Ситију. У 1987. години, а након смрти представника ЦИА Џејмса Крозбија у послу, млади бизнисмен из Њујорка Доналад Трамп је изашао из сенке и купио Крозбијев удео у коцкарској империји.

Добијена средства у коцкарском послу омогућила су Трампу да изгради мноштво луксузних хотела, вила, кућа и других комерцијалних предузећа широм света, баш као и да постане милијардер и део боемског света. Само што нико не зна да иза тог успеха заправо стоје управитељи „Resorts International”. (The New Jerusalem: Zionist Power in America”).

 Огромну улогу у развоју Доналда Трампа, као милијардера и председика, одиграо је Вилбер Рос, ког су илуминати позиционирали као „независног инвеститора”. Међутим, Рос је дуго времена био генерални директор „Rothschild Inc” и водио је консултантску групу за банкрот, која је представљала интересе власника облигација који су желели да преузму Трампове послове. Чињеница је да је Трамп 1988. године купио „Resorts International”, казино „NJ Taj Mahal” и друге објекте у Атлантик Ситију и тако запао у неподношљиве дугове. Трампу је претио банкрот. Рос је ценећи Трампов политички талент решио да му помогне и тако га учини Ротшилдовим политичким агентом. Са Трампом је постигнут споразум чији је резултат било Трампово одустајање од 50% удела у „Taj Mahal”, за шта је добио знатно боље кредитне услове и будуће председништво. Тако су Ротшилди постали највећи спонзори америчке председничке кампање 2016. године. Сам Вилбер Рос је постао амерички министар трговине 28. фебруара 2017. године. (https://qz.com/1123006/the-m).

Хабад Љубавич покрет

Абрахан и Санди Линденбаум били су и високо рангирани свештеници тајног Хабад Љубавич покрета, најпознатије хасидске секте ортодоксног јудаизма, основане 1775. године у Љозни (Руска империја), од рабина Шнеур Залмана. Хабад има око 3600 институција, у више од 1000 градова, у 82 државе света, а најприсутнији је у САД. (http://jewishwebdesign.com/).

Политички ционизам, као и јудаизам, имају толико одвојених партија и организација, да то чак и саме Јевреје и ционисте збуњује. Али, ипак, и углавном, све ове организације се спајају у једну зарад постизања општих циљева, страствено бранећи једна другу, неретко крајње нерационално и у корист своје штете. У данашњем Израелу влада само једна политичка сила, то су партија „Ликуд“ и премијер Нетанијаху. За њих не постоји никакви закони, ни међународни ни унутрашњи. Јединствени метода „Ликуда“ је терор, вођење тајних операција, потпуно заобилажење међународног права и широка пропагандна кампања лажи и обмана. Корени „Ликуда“ се налазе у јеврејским терористичким организацијама, какве су „Штерн“ и „Иргун“, које касније постају израелске одбрамбене снаге (IDF). Те организације су уз помоћ међународних спонзора, попут мафијашког боса Мејера Ланског, помогле изградњи ционистичке државе Израел у 1948. години. Године 1980. главешина јеврејске терористичке организације Менахим Бегин постао је премијер Израела, и то из партије „Ликуд“. Иако је „Ликуд“ политичка партија, она свој политички успех дугује искључиво раду и подршци међународног синдиката организованог криминала.

Основна организациона сила у том синдикату је ортодоксна мистична талмудска организација, огранак десничарског јудаизма Хабад-Љубавич. Хабад је створен на територији руске царевине у 18 веку, али своју основну делатност данас води у САД. Хабад сматра за своје три државе – САД, Израел и Русију, у којима увек има политичку и економску власт. У својој делатности, Хабад је увек повезан са криминалним активностима, као што су трговина и препродаја наркотика, незаконита трговина оружјем, криминалне финансијске трансакције и преваре са некретнинама, трговина белим робљем, изнуде, уцене, убиства, бизнис са коцком и мноштво других ствари. Хабад увек послује преко својих људи који делују под кринком тајних служби. У Израелу и САД Хабад се дословно спојио са тајним службама, па је готово немогуће схватити ко заправо управља киме и са којим интересима.

Како пише бивши харковски рабин Едуард Давидович Ходос у својој књизи „Јеврејски синдром", покрет Хабад, крајње екстремистичка секта Хасида сада доминира јеврејским окружењем. Сам Ходос пише: „Ако би ове материјале штампали Украјинци, Немци, Руси или Литванци, сигурно би се подигла олуја међународних протеста и оптужби за јудеофобију. Сваки нејеврејин, који говори и разоткрива Хабад, биће означен титулом антисемита. Моја позиција је јединствена. Ја сам председник јеврејске верске заједнице.“ Према Едварду Ходосу Хабад, која се појавила међу Хасидима, није ништа друго до сатанистичкка секта, која припрема долазак антихриста, и распрострањује хомосексуалне односе. Због тога није изненађење поплава сексуалних изопачености, које су запљуснуле Европу након Другог светског рата. Управо зато је прави победник у Другом светском рату – Синедрион на челу са Ротшилдима и наметао ове изопачености, јер оне се уопште нису могле појавити саме од себе. („Еврейский синдром».Эдуард Ходос."Пересвет".Краснодар. 2003“).

Хабад тајно ради на изазивању Трећег светског рата, који би требало, како они замишљају, што пре да се догоди. Верују, уосталом као што су пише у Кабали, Тори и Талмуду, да су Јевреји Божји изабрани народ, а сви остали су гоји, да је јеврејски народ продужетак Бога, а да су други народи намењени да служе Јеврејима.

Ниједан амерички председник, са изузетком Џона Кенедија, није се усудио да крене против Хабада. Директор ФБИ и скривени хомосексуалац Џон Едгар Хувер се налазио под тако строгом контролом да је чак изјавио да мафија не постоји у САД. По мишљењу многих аналитичара, Мејер Лански је поседовао фотографије на којима је Хувер био усликан током хомосексуалног чина са својим помоћником Клајдом Толсоном. Помоћу ових фотографија он га је уцењивао. Доналд Трамп није изузетак, он се налази у потпуној потчињености и под потпуном контролом међународног криминалног синдиката, који контролише и управља спољном политиком САД. Економска политика је одређена интересима банкара и финансијских могула овог синдиката. Трампова администрација се отворено назива  „Goldman Sachs”.

Big Khazaria

Једна од главних Трампових предизборних парола била је крилатица: „Учинити Америку поново великом!“ Трамп је био нада средње америчке класе, махом белаца, који су у њему видели да може вратити суверенитет народу, зауставити економски суноврат и створити услове да се америчка политика отргне из канџи великих глобалних корпорација. Уместо тога Трамп је највише учинио за јачање позиције Израела и јеврејских организација. Његова примарна мисија као председника била је да обезбеди правни легитимитет за завршну фазу силаска Сједињених Америчких Држава са положаја суперсиле, и њену нову улогу као саставне државе Јединствене светске владе, којом ће се владати као верска, политичка и економска тиранија из Јерусалима. Трампов кабинет сачињавали су особе из редова хришћанских“ (конвертираних) циониста. Уместо да јача и брани америчке националне интересе, Трамп је урадио све да оснажи ционизам. Ево неколико Трампових изјава о односима САД – Израел пре ступања на дужност председника Сједињених Америчких Држава:

Ми ћемо преселити америчку амбасаду у вечну престоницу јеврејског народа Јерусалим и послаћемо јасан сигнал између Америке и нашег најпоузданијег савезника, државе Израел. Палестинци морају доћи за преговарачки сто знајући да је веза између Сједињених Држава и Израела нераскидива.“ (Aipac, 21. 03. 2016.)


·  „Била је то најгора ствар која се икада догодила Израелу. Израел је тако важан. Оно што је Обама учинио Израелу је срамота ... Када будем постао председник, наш однос према Изреалу мора бити примаран.“ (The Times of Israel, 02. 03. 2016.)

·  „Они (Израелци) заправо мисле да Обама мрзи Израел. Сигурно, сигурно! Спасићемо Израел. Ништа се лоше Израелу неће догодити.“ (Jewish Insider, 29. 10. 2015.)

   „Мислим да је председник Обама једна од најгорих ствари која се икада догодила Израелу. Сматрам да је ужасно успоставио израелске односе са Сједињеним Државама, а моји људи и пријатеље који су Јевреји, не знам како они могу подржати председника Обаму. Он је веома лош за Израел.“ (Јewish News Syndicate, 1. 07. 2015.)

   „Стална подршка Израела током ове кризе помогла је да се заустави рат. Добро је Обама обавио посао. (Donald Trump Twitter, 21. 11. 2012.)

   Израелски веб-портал „The Times of Israel“ објавио је 27.10.2020.године ауторски чланак истакнутог јеврејског наставника и геополитичара рабина Урија Пилиховског са насловом „100 пута је председник Трамп подржао Израел“. Свих 100 тачака Трампових заслуга наведени су у чланку, а овде ћемо набројити неколико.

-Трамп је за време свог мандата преместио америчку амбасаду из Тел Авива у Јерусалим;

-Отворио пут ка Абрахамовом споразуму и признао суверенитет Израела над Голанској висоравни;

-Прикупио војну помоћ Израелу за 400 милиона долара;

-Одредио је иранске специјалне снаге за терористичку групу;

-Прекинуо сву помоћ Палестинској управи;

-Трамп је био први председник који је посетио Западни зид (зид плача):

-Трампова администрација блокирала је покушај да Савет безбедности УН-а изда формалну осуду израелског рушења палестинских домова на ивици Јерусалима у јулу 2019.;

- Трамп је потписао извршну наредбу о антисемитизму која штити јеврејске студенте у универзитетским кампусима. Наредба укључује антиизраелску активност;

-Трамп је уклонио Палестину са листе земаља на списку држава Стејт департмента;

-Председник Трумп зауставио је француску кредитну линију за Иран од 15 милијарди долара. (https://blogs.timesofisrael.com/).

Доналд Трамп гаји дугогодишње блиске односе са свим премијерима Израела. Његов пријатељ је бивши израелски премијер Јехуд Барак, ког многи сматрају одговорним за напад 11. септембра. Трамп је у својим говорима покушао да пребаци сву одговорност за нападе на муслиманско становништво САД.

„Хеј, ја сам гледао како Светски трговински центар пада. Ја сам видео у Џерзи Ситију, у округу Њу Џерзи, како се хиљаде и хиљаде људи весели што је ова зграда настрадала. Хиљаде људи се радовало.” У другом интервјуу Трамп је рекао: „Било је пуно људи са друге стране Њу Џерзија, где живи много Арапа. Аплаудирали су када се рушио Светски трговински центар. Знам да је политички некоректно говорити о томе, али било је људи који су аплаудирали када се зграда рушила. У Њу Џерзију је било људи, арапског порекла, који су се радовали када се зграда урушила.“ (www.youtube.com/watch?v=pP1bSHjcSEQ)

У исто време Трамп је на сваки могући начин гушио информације о тзв. „плешућим Израелцима” који су раније инсталирали фото и видео опрему да би из погодног угла снимили напад на Светски трговински центар. (www.youtube.com/watch?v=tRfhUezbKLw).   

   
           Карактеристично је што је комби „плешућих Израелаца” припадао Мосадовој фирми „Urban Moving Systems”. У то време, Трамп је био близак пријатељ са главним финансијером и човеком који је највише профитирао од напада на Светски трговински центар, милијардером Ларијем Силверстајном. У интервјуу  „MSNBC“ Трамп је рекао: „Силверстајн је сјајан момак, он је одличан момак, он је мој пријатељ.” (www.youtube.com/watch?v=OBcU4GPNn_o).

Трамп је по датим инструкцијама радио за остварење плана из 1982. године, пројекта за стварање „Великог Израела”, како се назива план Одед Јинона (Yinon Plan). Он предвиђа балканизацију целог Блиског истока, његово гурање у хаос, колонизацију територија и проширење Израела од Нила до Еуфрата. Након прве етапе планирано је заузимање Ирана. Недавно је премијер Израела Нетанијаху конкретизовао тај план: „Иранска земља је одавно део нашег наслеђа и ми позивамо међународну заједницу да сарађује са нама како би се осигурао њен повратак у независну јеврејску земљу”, рекао је Нетанијаху, додајући да је Израел спреман да употреби војну силу уколико је то потребно да се поврати 636400 квадратних миља данашњег Ирана, који су историјски били укључени у обећану земљу и које по библијском праву припадају јеврејском народу. Такозвани исламски градови Техеран, Мешхед, Исфахан и десетине других основани су на ономе што је некада било древно јеврејско краљевство, а да се не помиње тек колико је наших најсветијих места у скорије време заузео Иран, укључујући ту свети маузолеј имама Резе, џамију Џамракан и зороастријски храм ватре Чак-Чак. У ствари, Иран је место највеће концентрације древних јеврејских светих места било где у свету. То је наше љубљено место, као што су другима Мека, Лумбини или Ватикан. Ми тражимо да се јеврејском народу дозволи да поврати и управља нашом персијском домовином.“ /normanfinkelstein.com/2018/05/12/

Управо су ти планови које је изнео Нетанијаху били приоритет у спољној политици Трампа и САД, и остаће на снази и по доласку Бајдена за шефа државе. Које ће се земље користити за остварење тих циљева Трамп је означио по избору за председника. 14. децембра 2016. у својој Трамп кули, где је организовао прославу јеврејског празника Ханука. На ту прославу је било позвано преко двеста међународних дипломата и политичких лидера, међу којима су били: израелски амбасадор у САД Рон Дермер, чланови конгреса, амбасадор Азербејџана у САД Елин Сулејманов, амбасадори и дипломате из Белорусије, Бугарске, Чешке, Египта, Грчке, Казахстана, Киргизијске републике, Ослободилачке организације Палестине, Румуније, Русије, Србије, Таџикистана и Турске. Круг земаља које Хабад жели да искористи је зацртан. (www.breakingisraelnews.com/).


Породица Трамп и Хабад

Трампове везе са Хабадом датирају још његовог оца Фреда, шпекуланта некретнинама. У чланку „Fred C. Trump postwar master builder of housing for middle class dies at 93” („The NewYork Times”) написано је да je Трамп имао много јеврејских станара, припадника Хабада. Трамп је вероватно осећао нешто посебно према својим станарима зато што је током педесетих донирао земљиште за јеврејски центар „Beach Haven” и непрестано подржавао њихову делатност током целог свог живота.

9. новембра 2016. израелска штампа на хебрејском језику је похвалила Трампове блиске везе са јудаизмом и Хабадом.

Политика председника САД, без обзира која је личност на положају, многим аналитичарима и публицистима делује нелогично, контроверзно и неразумно. Међутим, да би се она разумела треба узети у обзир само једну чињеницу, огроман број представника ортодоксне талмудске школе јудаизма Хабад-Љубавича у администрацији САД. Чини се да се да је у савременој Америци пролаз у све структуре власти обезбеђен чланством у Хабад. Ово је листа Јевреја Ашкеназа који су били у најближем окружењу председника Трампа.

 -Мајкл Коен, извршни потпредседник и специјални саветник „The Trump Organization“;

-Гил Дејер, председник „Trump Dezer Development“;

-Мајкл Дејер, оснивач  „Trump Dezer Development“;

-Алан Фишмен, председавајући  „Ladder Capital“, највећи кредитор Доналда Трампа;

-Алан Гартен, извршни потпредседник и генерални саветник „The Trump Organization“;

-Мајкл Гласнер, заменик извршног директора и национални политички директор компаније „Donald J. Trump for President Inc“.;

-Џејсон Гринвлат, извршни потпредседник и главни директор за правна питања „The Trump Organization“;

-Карл Икан, власник и председник „Icahn Enterprises“;

-Чарлс Кушнер, оснивач и сувласник „Kushner Companies“;

-Џаред Кушнер, генерални директор „Kushner Companies“;

-Јаел Кушнер (девојачко име Иванка Трамп), извршни потпредседник „The Trump Organization“;

-Ричард Ле Фрак, председник и генерални директор „LeFrak Organization“;

-Кори Левандовски, руководилац компаније „Donald J. Trump for President, Inc“.;

-Стивен Милер, саветник „Donald J. Trump for President, Inc“.;

-Сем Њунберг, бивши саветник за политичка питања „Donald J. Trump for President, Inc“.;

-Стјуарт Рар, бивши власник „Kinray“;

-Џорџ Рос, извршни потпредседник и старији саветник „The Trump Organization“;

-Фил Рафин, власник  „Treasure Island Hotel and Casino“;

-Феликс Сатер, бивши старији саветник „The Trump Organization“;

-Ален Вајселберг, извршни потпредседник и главни финансијски директор „The Trump Organization“;

-Стив Вин, председник и главни извршни директор „Wynn Resorts“;

-Лара Јунаска, Придружени продуцент „Inside Edition“.

   То су људи на највишим местима, који су контролишу председника, а самим тим и сву политику САД. А колико је тек таквих људи на средњем и нижем нивоу?

Трампов зет и саветник Џаред Кушнер утицајни је припадник Хабад Љубавич покрета. Мајкл Берг, који је четири године био посвећени члан Хабада, верује да покрет спроводи визију јеврејске светске хегемоније у оквиру Новог светског поретка. По његовим речима, уз Трампа и чланове Хабада Џареда и Иванке Кушнер у Белој кући, Хабад долази у позицију да доведе до пророковане катаклизме, која би послужила за њихову месијанску владавину. (https://www.henrymakow.com/).

Колико су блиски односи између Натанијахуа и Трамповог зета Џареда Кушнера говори чињеница да је у времену Кушнерове младости Нетанијаху боравио у кући Кушнерових у Њу Џерзију и спавао у Џаредовој соби. Џаред је по сопственом исказу спавао у подруму. (www.nytimes.com/0).

Чарлс Кушнер, отац Џареда Кушнера (рођен 16. маја 1954.) амерички је адвокат и програмер некретнина. Основао је 1985. године компанију Кушнер. Године 2005. године осуђен је за нелегалне доприносе у кампањи демократа, утају пореза и неовлашћено сведочење. Осуђен је на 14 месеци затвора. Због тежине кривичног дела  забрањено му је бављење адвокатуром у Њу Џерсију, Њујорку и Пенсилванији. (https://www.leagle.com).

Кушнер је примио савезно помиловање 23. децембра 2020. године од Доналда Трампа, како стоји у саопштењу због реформи и доброчинства. (www.whitehouse.gov/).

Часопис  „Forward“ у чланку „When Bibi Slept In Jared Kushner’s Bed” пише:

„Кушнеров отац, Чарлс Кушнер, је имао срдачне личне односе за израелским премијером. Нетанијаху је посетио у канцеларији Чарлса Кушнера, могула за некретнине, и провео одређено време у јеврејској школи, коју је финансирала породица Кушнер. Нетанијаху је такође ставио Чарлса Кушнера на списак богатих америчких Јевреја који му могу помоћи у победи на изборима у Ликуду пре неколико година.”

Како су откриле новине „Chigaco Tribune у чланку„Condon, Bernard, Trump, Kushner family partner a finalist for $1.7 billion contract to build FBI headquarters”, Трамп и породица Кушнер су потписали уговор од 1,7 милијарди долара за изградњу нове зграде ФБИ. Финансијска веза Трампа са породицом Кушнер се реализује преко компаније „Vornado Realty Trust”, највећег инвеститора у централној згради  „Kushner Cos” са веома карактеристичном адресом и бројем - 666 Fifth Avenue.

  Компанијом  „Vornado” управља Трампов пријатељ и сарадник, члан Хабада Стив Рот, који истовремено саветује Трампа о плановима реконструкције инфраструктуре у земљи. Рот је такође био и најближи Трампов сарадник током изборне кампање. Трамп је направио и својеврсни морални компромис пошто је Ротов син хомосексуалац који води кампању за прикупљање новца за издејствовање хомосексуалних бракова. Заједно са председником „Goldman Sachs” Лојдом Бланкфејном Трамп је присуствовао геј свадби сина Рота Џордана у септембру 2012. године. (www.nytimes.com/).

Колика је политичка и религијска моћ Хабада у САД најбоље илуструје церемонија поводом јеврејског празника Пурим, који је обележен у Белој кући средином марта 2020. године. Међу присутнима су били Џaред Кушнер и Иванка Трамп и специјални представник за међународне преговоре Ави Берковиц, а њима су се придружили остали запослени Беле куће. Више од пола сата слушали су читање књиге о Јестири (књига Старог Завета, прим. аут.). „Џаред је читао књигу на хебрејском језику и заправо је то учинио савршено без икаквих грешака. Други је пут да је господин Кушнер присуствовао догађају у Белој кући поводом празника Пурим. Иванка је била тамо и овог пута, чак је донела и мало „Hamantashen“ (традиционални пурим колачићи, прим. аут). Увек је посебно славити јеврејске празнике у Белој кући, посебно сада у време када људи осећају одређену рањивост“, изјавио је за „Јерусалим Пост“ рабин Леви Шемтов, извршни потпредседник америчког пријатељства Љубавич Хабад покрета у Вашингтону. (https://www.jpost.com).

Трамп је један од донатора Ружин-Бајан јешиве у Јерусалиму. Као што је познато, Трампове блиска веза са јудаизмом лежи првенствено у његовој кћерки Иванки, која се преобратила у јудаизам након што се удала за јеврејског магната Џареда Кушнера. Иванка се током кампање појавила у хабадској синагоги у САД, а такође је дошла у Ребе Хабаду са мужем. (www.bhol.co.il/news/772564).

Оно што је карактеристично, чланак позиционира али и хвали Трампа као праведног паганина. Посета у „Ребу” се односи на двоструки боравак у светилишту Мендеља Менахема Шнерсона, једног од месија у јудаизму, налик Шабетају Цвију из 17. века, чије присталице данас себе називају шабатајцима. Чланови Хабада верују да ће он устати из мртвих, ослободити Јевреје и учинити их владарима света. Иванка и Џаред су се молили на његовом гробу.

Иванка, након ступања у брак са Џaредом Кушнером добила је ново име Јаел. Блиска је пријатељица Челси Клинтон и Џорџине Блумерг. Њен отац Доналд са поносом говори о својим јеврејским унуцима, рекавши једнон приликом да Иванка доприноси Хабаду и јеврејским ритуалима.

Кушнерова породица је у периоду од 2003. до 2013. године донирала укупно 342.500 долара организацијама и институцијам које сарађују са Хабад покретом. Посебно је опремљен  Хабад центар на Универзитету „Harvard“, који је 2007. године дониран са 150.000 долара. Фондација Доналда Трампа је у висини од неколико десетина хиљада долара финансијски потпомогла три Хабад институције. (https://www.timesofisrael.com/).

Најстарији син Доналда Трампа, Доналд јуниор, био је у браку са моделом Ванесом Каи Хаидон, за коју се наводи да је данског-јеврејског порекла и са којом има петоро деце. Други син Доналда, Ерик Фредерик Трамп, оженио је 2014. године са филмском продуценткињом јеврејског порекла Ларом Леа Јунаска и саветницом Доналда Трампа. Церемонија венчања је била јеврејска.

Како пише „The Jerusalem Post“ од 20.01. 2021. године, у свом подследњем дану на функцији одлазећи председник Трамп помиловао је многе истакнуте Јевреје осуђене за безброј криминалних радњи. Свима њима је заједничко да су донирали Институт „Аleph“, основан од Хабада.

Верска убеђења

Доналд Трамп се изјашњава као члан Презбитеријанске цркве. Презбитеријанизам је секта протестантизма основана у Шкотској у 17. веку. За разлику од других секти, презбитеријанцима управља одбор старешина. Главни принципи су им  суверенитет Божји, ауторитет Светог Писма и идеја да следбеници стекну способност уласка на небо кроз веру у Христа. (Jack Rear, https://www.verdict.co.uk/what-religion-is-donald-trump/ 6. Th December 2017.)

Tрамп каже да му је Библија омиљена књига, али одбио је да именује стих који му је посебно значајан. Неколико пута је рекао да не воли да од Бога тражи опроштај. У септембру 2016. године, председнички кандидат Доналд Трамп окупио је евангелистичке пасторе, како би разговарали о политичким уверењима која су делили. Евангелистичке пасторе који хвале Трампа због његових друштвено конзервативних ставова и његове подршке Израелу, он често позива на заједничке молитве. Доналд, који је одгајан у презбитеријанској традицији, нема евангелистичку позадину. Навео је пастора Мраморне колегијалне „цркве“, којег је упознавао рано, Нормана Винсента Пила, аутора књиге „Моћ позитивног мишљења“, као утицајну особу у његовом погледу на свет. Казао је да му је та књига помогла у превазилажењу банкрота. Пил, масон тридесет и трећег степена, служио је на Трамповом првом венчању, са Иваном, у Њујорку 20. децембра 1993. године, а такође је председавао венчањем Доналдове сестре Меријен. „Председник Трамп је Божји човек, а вера игра важну улогу у његовом животу. Председник цени блиске савете многих из заједнице засноване на вери, као и свакодневне молитве многих Американаца који се моле за њега, његову породицу, нашу земљу и нашу војску. Лично сам га видела како користи своју веру и молитву како би приватно утешио Американце после трагедија “, изјавила је Стефани Гришам, бивша секретарка Беле куће у изјави за „Washington Post“. (Sarah Pulliam Bailey, Julie Zauzmer, Josh Dawsey, The Washington Post, Feb. 15, 2020.)

Некадашњи Трампов сарадник а сада критичар Тони Шварц, коаутор Трамповог бестселера из 1987. године под насловом „Уметност договора“, сматра да je Доналдова идеја религије био Норман Винцент Пил и да је на тим постулатима зарадио много новца. Никад га није чуо да користи реч Бог и никада Трамп није навео никакво верско уверење.

Сексуални и педофилски скандали

Улазак за глобалну елиту има одређену цену. Ако неко жели да постане славан, успешан и утицајан човек, онда прво мора да постане попут владара из сенке, да дели са њима све моралне изопачености. Сви они, без обзира на политичку оријентацију, имају исти морал, забављају се и опуштају у истим клубовима, и привржени су истим перверзијама. Током изборних и политичких кампања они су противници. У уским круговима затворених клубова они су пријатељи и другови, другови по истом преступништву. То омогућује њиховим газдама, које се налазе на врху елитистичке пирамиде,  да их контролишу, пошто се компромитујуће информације архивирају у геометријској прогресији. О томе је у својој књизи „The Other Side of Deception писао бивши официр-благајник „Мосада” Виктор Островски: „За врбовање људи постоје три основне полуге: новац, емоције и секс.”

 Аутор овог чланка први пут је о педофилским улогама Доналда Трампа сазнао у књизи „Натали – тамна страна модне индустрије: Монаршка контрола ума, ропство и сексуално злостављање.“ Натали Аугистина је била холандски супермодел 1980- их година под контролом ума МК- ултра, и сексуални роб који је услуживао политичаре као награду за њихове услуге сатанистима који контролишу свет. По њеном исказу педофили милијардери би одвели светске познате мушкарце на своје „острво оргија“ гд би имали односе са малолетним девојчицама које су биле дрогиране. Дневник летења укључује принца Алберта, Била Клинтона и Доналда Трампа.  (https://www.amazon.com/ ).

У сексуалном и педофилском скандалу, који је потресао америчку политичку сцену пред изборе 2016, били су подједнако умешани представници свих политичких сила. И породица Клинтон и Доналд Трамп су летели на авионској линији милијардера Џефрија Епштајна „Лолита експрес”. Врхушка и једне и друге америчке партије је била присутна на сексуалним забавама, а девојчице и дечаке од 5 до 16 година, бирали су специјални агенти у најсиромашнијим земљама – пунктовима за слетање „Лолита експреса”. Блиски сарадник и набављач деце за авион Епштајна је била лични пријатељ Хилари и Била Клинтона, такође Доналда Трампа, кћерка бившег британског посланика и медијског магната јеврејског порекла Роберта Максвела, супер-агент Мосада Гислејн Максвел.

Како пише британско издање  „Daily Mail” у вести „Maxwell's daughter the 'high-class madame': Court papers say she 'facilitated Prince Andrew's acts of sexual abuse” она је набављала младе дечаке за оргије и принцу Ендрју, брату наследника британског Чарлса, пријатеља и клијента Џефрија Епштајна. Али, како ће се касније испоставити, Гислејн је пажљиво пажљиво чувала све доказе и сабирала компромитујуће доказе о свим учесницима, како демократама, тако и републиканцима. У чијем је интересу деловала Гислејн очито је сваком независном аналитичару. Максвел и Епштајн су направили међународну мрежу уцењивања, која се протезала од Северне Америке до источне Европе. Једна жртва је у сведочењу рекла да је Гислејн снимала сексуално насиље над девојчицама зарад даље уцене, а и сама је учествовала у сексуалним оргијама.

Током истраге о случају Епштајн, адвокат Џеј Лефковиц, ког је обезбедила Бела кућа, успео је да издејствује да Џефри буде осуђен на 13 месеци кућног притвора, упркос чињеници да је било доказано да је преко 40 девојчица било сексуално злостављано. Доналд Трамп је такође био учесник оргија у „Лолита експресу” и гост Епштајна у Палма-Билу на Флориди, неколико минута хода од сеоског клуба и Трампове резиденције „Mar-A-Lago”. (www.documentcloud.org/).

    Издање „Vice News” у чланку „The Salacious Ammo Even Donald Trump Won't Use in a Fight Against Hillary Clinton” говори: „Епштајн и Максвел су били редовни гости у Мар-а-Лагу. У 2000. години су се дружили са принцем Едрјуом, који је дошао на одмор приватним Трамповим авионом. Исте године „The Palm Beach Post” је известио да су Трамп, Епштајн, принц Ендрју и Максвел били на тениском турниру – знаменитом догађају у Мар-а-Лагу. Доналд Трамп је активно учествовао у „набавци” живе робе за оргије Епштајна у његовим вилама у Њујорку, Палм-Бичу и на Девичанским острвима. Био му је партнер и један од најбољих купаца”.

У интервјуу за „New York Magazine” 2002. године Трамп је рекао да је Епштајн био његов пријатељ преко 15 година и да је он невероватан момак: С њим је увек забавно. Кажу да он воли лепе жене колико и ја, и да су многе од њих малолетне.”

Током судских саслушања, Епштајн је у одговору на питање о Трамповој умешаности у оргије рекао да се позива на 5 и 6 амандман Устава и ускратио одговор:

   „Питање: Да ли сте икад били са Доналдом Трампом у присуству жена млађих од 18 година?”„Одговор: Не бих да одговарам на то питање, данас ћу заштити своја права сагласно уставним аманмадима 5, 6 и 14, господине.” (fitzinfo.files.wordpress.com/).

Трампов штаб је, наравно, оптужбе за силовање деце назвао политичким потезом Демократске странке, али како су и Бил и Хилари Клинтон умешани у ове догађаје то делује цинично. Поред тога, Трампов тим је са великом муком успео да уклони снимак са Јутјуба (www.youtube.com/watch?v=CLpvfjP2Oqc) и склони већину аудио снимака. Међутим, овај аудио-запис је већ био објављен на многим местима: „Ви знате да мене аутоматски привлачи све што је лепо и ја напросто одмах почињем да то љубим. То је као магнет. Само пољубац. Ја ни на шта не чекам. А кад сте звезда, сви вам то дозвољавају. Можете све што желите... Можеш да учиниш све што ти је пријатно.” (https://www.washingtonpost.com/).

Веома су карактеристични наводи о силовању које је изрекла тада тринаестогодишња Кети Џонсон. Суд је њену тужбу одбацио због формалних разлога, али су судски документи објављени: „Током четвртог и последњег сексуалног сусрета са оптуженим Доналдом Ј. Трампом, тужитељка Кети Џонсон, је била везана за кревет од стране оптуженог Трампа, а затим силована. Током овог дивљачког сексуалног напада тужитељка Џонсон је гласно молила окривљеног Трампа: „Молим те, барем стави кондом”. Окривљени Трамп је ударио у лице отвореном шаком и крикнуо: „Радићеш шта год  желим” и одбио да стави заштиту. Након што је постигао сексуални врхунац, окривљени Доналд Ј. Трамп се обукао, на шта је тужитељка Кети Џонсон упитала оптуженог Трампа шта ће се догодити ако затрудни. Трамп је зграбио свој новчаник, бацио новац на њу и почео да вришти „да уради говњиви абортус”. (radaronline.com/).

Након одбијања тужбе, државни адвокат Њу Џерзија Томас Френсис Мигер је прегледао случај Џонсон и поднео га Окружном суду САД за јужни округ Њујорка. У тужби се говори: „Тужитељка је била изложена силовањима, сексуалним злостављањима, кривичним сексуалним чиновима, насилном насртају, нападу, премлаћивању, намерном и неразумном наношењу емоционалне патње, присили, лишењу слободе, претњама смрћу и/или тешким телесним повредама, које су се одиграле током летњих месеци 1994. године. Све ове чинове је извршио тужени Доналд Ј. Трамп у резиденцији у Њујорку, која се налази на адреси: 9 E. 71st St., Менхтетн. У том периоду тужитељка је била малолетница у доби од 13 година.” (ru.scribd.com/).

Сведок у овом случају је била Тифани Дов. Сведочила је да јој је Епштајн платио да врбује малолетне девојке за његову забаву и за његове пријатеље, обећавајући им каријере манекенки. „Лично сам била на тим забавама где је тужитељка била принуђена да чини разне сексуалне чинове са Доналдом Ј. Трампом и господином Епштајном. И господину Епштајну и господину Трампу је било саопштено да она има 13 година.” (ru.scribd.com/document/).

Интересовању Доналда Трампа нису измакли ни остали чланови породице. Нарочито његове кћерке. Познате су јавне Трампове приче о његовим кћеркама: о потенцијалној размери величине груди и дужини ногу његове кћерке Тифани, као и тврдње да би се радо „сусрео” са својом кћерком Иванком само да није њен отац. Први видео је такође скинут са Јутјуба, али је сачуван на бројним другим интернет локацијама. (www.dailymail.co.uk/news).

   У емисији Хауарда Штерна 2003. године Трамп је причао да нема „топлије” девице од дванаестогодишње Парис Хилтон, али да га је Иванка наговорила да се у том тренутку не упознаје са њом. (www.huffingtonpost.com/).

„Познајем Парис Хилтон од њеног дванаестогодишњег узраста, њени родитељи су моји пријатељи. Приликом нашег првог сусрета, она је ушла у просторију у којој сам био. Рекао сам: „Шта је ово дођавола?” Но, са дванаест година оне ме још није интересовала. Тада још нисам био у њој... али је била прелепа.” У истом интервјуу Трамп је рекао да је са великим ентузијазмом гледао снимак секса са Парис Хилтон.

 (www.inquisitr.com/).  

Шта је Трамп испунио од предизборних обећања?

Током предизборне кампање Трамп је дао велика обећања уколико буде изабран за председника Беле куће. Следи неколико његових најупечатљивих обећања и шта је од тога испуњено.

   -Обећање: Подизање зида у Мексику који ће Мексико платити.

Резултат: Граница са Мексиком дугачка је 3,200 километара. Када је Трамп ступио на дужност почетком 2017. године, постојале су структурне препреке преко 1.052,5 километара, а сада је на 1.083,3 километара. Трампова администрација је обновила само 600 километара углавном постојећих граничних инсталација којима је потребна рехабилитација. То такође није зид, већ челична ограда, која је такође неколико пута савлађивана. Мексико није платио зид. Трамп је такође од почетка имао потешкоћа у добијању новца од Конгреса за своје планове око мексичког зида. Стога му је издвојено неколико милијарди долара из других пројеката за прерасподелу новца за изградњу ограде.

-Обећање: Укидање закона о приступачној здравственој нези „Обамакер“.

Резулатат: Упркос неколико покушаја Трамп није успео да укине закон „Обамакер“. Врхунац је био гласање у Сенату 28. јула 2017. године, на којем је Обамакер“ требало бити поништен. Покушај је пропао јер је републикански сенатор Џон Мекејн гласао против. Републиканци су у међувремену изгубили већину у Представничком дому, па Трамп није могао да одржи обећање.

Обећање: Смањење пореза за све, нарочито за средњу радничку класу. Резултат: Трампову главну пореску реформу Конгрес је донео у децембру 2017. године, а Трамп је потписао недуго затим. То је био први главни закон који је Трампова администрација до тада донела, упркос двострукој већини у Сенату и Представничком дому. Сада је јасно да је пореска реформа била изнад свега: скупа за државу и посебно корисна за богате. Према подацима нестраначког центра за политику, 60 одсто пореске уштеде припало је људима који се налазе у првих 20 одсто лествице прихода. Неки људи са нижим приходима чак су плаћали и већи порез него раније. Још једно обећање било је да ће процењени трошкови реформе, од отприлике 1 билион долара, бити надокнађени економским бумом. Кључна реч: „Реформа се сама плаћа“. Као што су очекивали многи стручњаци, ефекат се није догодио. Амерички економски раст био је у 2018. години 2,9 одсто, једнако као и у 2015. У 2019. чак је био и нешто нижи и износио је 2,3 одсто.  

Обећање: Масовно ограничење имиграције. Резулатат: Почетком 2017. године уведена је забрана за људе из седам муслиманских земаља. У почетку је то стварало хаос на аеродромима и улазним местима, па је Трампова администрација морала да је ревидира два пута пре него што ју је Врховни суд оценио уставном. Али на крају, на снази је у смањеном облику од јуна 2018. године. Такође Трамп је значајно смањио број уласка за избеглице  са 110,000 људи годишње под председником Обамом на 18,000. Истовремено је Трамп ограничио издавање свих врста виза и успорио процедуре до те мере да неки морају да чекају годинама да се одобре или одбију молбе за визе. Од проглашења пандемије Трамп је забранио све врсте имиграције у Сједињене Државе. 

Обећање: Специјална истрага против Хилари Клинтон. Резултат: „Ако победим, доделићу државном тужиоцу да специјални истражитељ истражи случај Клинтон“, изјавио је Трамп предизборном скупу у Њујорку 9. октобра 2016. године. Хилари Клинтон је као државни секретар у Обамовој администрацији чувала званичне и- мејлове на приватним серверима, што је био оправдани повод да се усталаса америчка јавност. Као што је познато истрага никада није спроведена. Испоставило се да је цела фарса био добар маркетиншки трик Трампа како би на изборима задобио све више гласача. Мали број људи зна да се породице Трамп и Клинтон годинама друже, најчешће на голф теренима.

Обећање: Повлачење америчких трупа из иностранства. Резултат: Доналд Трамп се радо представио као миротворац у предизборној кампањи 2016. године. Више би волео мир и сигурност него рат и разарања, то је била његова мантра. Једно од обећања било је масовно смањење броја (око 200,000) америчких стационираних војника у другим државама. То је само делимично успело. Тренутно је око 176,.000 војника размештено ван Америке. Број од 200,000 већ је био један од најнижих у последњих неколико деценија. Узмимо за пример Авганистан: Трамп је желео да изађе одатле. Стварност га је сустигла. Године 2020. Трамп је смањио снагу трупа за 7.000 војника. Према речима његовог саветника за националну безбедност Роберта О'Брајана, тамо је сада смештено око 5,000 војника, што је 4,300 мање него на почетку његовог мандата. Обама је смањио трупе са 63.000 на крају 2012. на нешто мање од 9.000 на крају мандата. Изгледа да Трамп није баш толико одушевљен миром као што воли. Наиме, у прве три године његовог мандата америчко ратно ваздухопловство бацило је око 20,000 бомби на Авганистан. Трамп је на лето 2020. године најавио да ће повући и трупе из Немачке. Укупно 12,000 војника требало би да буде премештено у своју домовину или друге земље ЕУ. Остало је само на плановима.

Покрет „Кјуанон“

 Покрет „Кјуанон“ појавио се у октобру 2017. године, са низом постова на анонимном веб- форуму „4chan“ и касније „8chan“ откривајући државне тајне „FBIAnon, HLIAnon“ и „Pizzagate“. Неидентификовани аутор ових постова тврдио је да је запослени са највишим нивоом безбедносне дозволе (К).

Друге публикације биле су засноване на тезама попут предвиђања о уклањању дубоке државе, тврдећи да је у току операција спасавања америчког народа из канџи банкстера и мултикорпорација. Овај „десничарски“покрет, како га називају, тврди да Доналд Трамп води тајни рат против глобалне секте коју чине сатанистички педофили. Припадници тог покрета сматрају да Сједињеним Државама деценијама влада дубока држава - тајна организација у којој су највиши државни званичници, породице Клинтон, Обама, Ротшилд, Гејтс, моћни инвеститор Џорџ Сорош, звезде Холивуда и други из светске елите.

„Кјуанон“ је патриотски покрет“, рекла је  2017. године Марџори Тејлор Грин, посланица Републичке странке у Представничком дому Конгреса САД у држави Џорџија и додала: „Ово је животна прилика за елиминацију те глобалне кабале (зле завереничке групе) сатанистичких педофила и мислим да за то имамо правог председника Трампа“, оценила је она. (https://www.forbes.com/).

Током свог председниковања, Трамп је често ретвитовао активисте „Кјуанона“, похваливши једном приликом покрет, мада их никада није јавно подржао.Следбеници „Кјуанона“ очекивали су два главна догађаја: Олуја и Велико буђење. Олуја је масовно хапшење људи на високим положајима који ће се суочити са дуго очекиваним обрачуном. Велико буђење укључује један догађај у којем ће сви постићи епифанију да је теорија покрета била тачна све време. „Поставићу 300 савезних и двоје судија Врховног суда“, тврдио је Трамп у интервјуу америчкој телевизији „ABC“ 24. маја 2020. године,  најављујући обрачун са дубоком државом и створењима из мочваре. (https://abc3340.com/news/).

Нарочито на Јутјубу се могло видети и чути разна предвиђања новинара и геополитичара (међу њима доста српских) да ће Трамп и „Кјуанон“ одиграти кључну улогу у заустављању стварања Новог светског поретка.

„Кјуанон“ је посебно био активан после објављивања резултата на председничким изборима крајем прошле године, и тим поводом мобилисао је многе Американце на друштвеним мрежама да се покрене јавна дебата на који начин је Бајден добио председничке изборе. Деведест седам одсто Трампових гласача и симпатизера желело је да он покрене закон о побуни и уведе ванредно стање због изборне крађе. (https://welovetrump.com/ ).

Позив Трампу да привремено суспендује Устав и прогласи ванредно стање да би војска нагледала изборе упутио је бивши саветник Доналда Трампа и пензионисани генерал Мајкл Флин. (https://americanmilitarynews.com/ ).

Трамп није послушао на десетине милиона гласова својих сународника. Отишао је са функције остављајући грађане, углавном патриотски настројени, на немилост кабалистичкој врхушци. „Кјуанон“ је остао да „живи“ али са мање присталица. Након побуне на Капитолу, Твитер је забранио Трампа, одвојивши га од његових скоро 89 милиона следбеника, и скинуо више од 70.000 налога. Фејсбук и Јутјуб такође су суспендовали Трампове рачуне. Агенције за спровођење закона и даље су у стању приправности. Министарство за националну безбедност објавило је 27. јануара упозорење да би идеолошки мотивисани насилни екстремисти, који се противе председничкој транзицији, могли да наставе да се мобилишу да подстичу или чине насиље у наредним месецима.

Очекивања америчких родољуба су изневерена, а велики број људи се још једном упецао у мрежу Великог брата. И Трамп и „Кјуанон“ су одрадили свој део посла за стварне газде.. Трамп је као „добар полицајац“ и контролисана опозиција припремио терен за поделу и деградацију Америке, док је „Кјуанон“, конструисан од тајних служби, послужен као психолошка операција у сврси да наивни народ има лажну наду у промену постојећег сатанистичког система.

Америка пред колапсом

Америка је сломљена, осиромашена и налази се пред грађанским ратом. Убиства црнаца и крађа на председничким изборима су део „операције под лажном заставом“ како би се настали социјални немири, што ће неминовно проузроковати дубоку поделу у друштву и грађански рат. Агенда 21/2030 само ће убрзати пад Америке.

Никада у Сједињеним државама није постојала тако велика разлика између мале групе супербогатих који владају свима и масе сиромашних грађана. Ко ће имати највише користи од средстава за помоћ који су амерички политичари одобрили због лажне пандемије коронавируса? Богате и велике корпорације, оне којих је ионако више него довољно. Шест милијарди долара политичари су поделили преко ноћи. Разлог је Трампово смањење пореза након његовог избора, који је корпорацијама донео огромну уштеду. Обични људи су храњени смешном милостињом, док су амерички милијардери последњих месеци богатији за 484 милијарди долара.

 

Подаци од средине марта до средине октобра показују да су се најбогатији у земљи значајно окористили од пројекта Ковид-19. Статистика показује да су Џеф Безос, Бил Гејтс, Илон Маск, Марк Цукерберг, Ворен Бафет и Лери Елисон своје богатство увећали за укупно 75,5 милијарди долара, или 19%. Како је могуће да група за злостављање и експлоатацију људи „Amazon“ не само да није платила порез прошле године упркос добити од 11 милијарди, већ је добила 129 милиона долара на име пореза?  

 

План за поробљавање и потпуну контролу човечанства под именом Ковид (на хебрејском се Ковид чита као дибук- демон кабалиста) доказује да су људи спремни да се одрекну својих људских права, достојанства и слободе под најмањим  изговором.

Истраживачи Медицинског центра Универзитета „Оhio Wexneraнкетирали су 2,000 људи широм Америке и установили да је већина испитаних сагласна са наставком многих пандемијских протокола за јавно здравље, чак и када Ковид више није главна претња. Истраживање је заправо указало на способност контроле и манипулације јавношћу, а да заправо није требало да користи физичке ланце ропства. Анкета је посебно утврдила следеће:

-72 посто људи и даље планира да носи маске у јавности;

-80 одсто ће избећи гужву;

-90 посто ће често прати руке и користити средство за дезинфекцију руку.

Тренутно ситуацију у САД најбоље илуструје допис којег сам недавно добио од свог пријатеља Американца. „Толико смо деградирани и ум нам банализиран, да не можемо да разумемо катастрофалне историјске промене, а камоли да се носимо са њима. Американци су спремни да клекну без поговора у ропству владајуће класе. Многи ће и даље бити послушни својим господарима, лизати руку која их храни и носити ритуалну њушку срама у блиској будућности.“

Напомена: Чланак је због сложене теме писан недељама, због истраживања и провере веродостојности информација. У међувремену многи извори који су наведени су нестали са веб-портала, нарочито половином децембра 2020. године, када на хиљаде чланака, репортажа и фотографија више није било доступно јавности.

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 15 фебруар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.