header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Монахиња Јелисавета: Није постојала тако злосмрадна јерес као што је данашња јерес храмоборства
Монахиња Јелисавета: Није постојала тако злосмрадна јерес као што је данашња јерес храмоборства Штампај Е-пошта
недеља, 21 фебруар 2021

 „Јерес храмоборства (коронаверство – нап. „Борба за веру“) чврсто држи своје позиције. Не мислим да је раније у историји Цркве постојала тако подла и злосмрадна јерес“

монахиња Јелисавета

- Старице, како данас стоје ствари са јересју храмоборства?

- Јерес храмоборства чврсто држи своје позиције. Не мислим да је раније у историји Цркве постојала тако подла и злосмрадна јерес, попут те која се усуђује да назива нечистим Самог Бога и позива на предузимање мера како се не би „заразили“ од светиње. Каква незамислива дрскост и заблуда!

- А шта кажете на вакцинацију?

- Сетимо се каква су велика искушења Јевреји морали да поднесу на путу до Обећане земље. Они су напустили своје домове у Египту; пошли су у непознатом правцу; ишли кроз дивљу, негостољубиву пустињу; пењали се на планине и спуштали у клисуре; водили ратове са незнабошцима; уједале су их змије; 40 година су доживљавали највеће потешкоће, али због чињенице да су изградили олтар идолима, многи од њих су умрли у пустињи - Бог их није удостојио да виде Обећану земљу ни издалека.

Или узмимо други пример: ако брачни пар живи у љубави и хармонији дуги низ година, све до „сребрног“ или „златног“ венчања, но потом један од супружника учини прељубу, онда ће за неколико минута овај брак бити разрушен, све је пропало.

Тако је и у духовном животу! Многи хришћани труде се у славу Божију, неки чак одлазе у манастир и полажу монашке завете, предају цео живот Господу, одричу се световних задовољстава и уживања, живе у забаченим манастирима, носе монашке одежде, мантију... Али сви ови трудови претврриће се ће у прах ако они приме богопротивну вакцину, створену у специјалним лабораторијама, као резултат Иродовог злочина, на олтару орошеном крвљу младенаца који су били убијени у процесу абортуса.

Пресвета Богородице, не остави нас во вјеки! Помози нам да избегнемо овај страшни печат савременог Ирода, како не бисмо огорчили Господа Исуса Христа који нас воли! Амин.

 

Превод са руског и приређивање: "Борба за веру"

Преузето са: «Трость Скорописца»

Извор на грчком: https://orthopraxia.gr/

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 22 фебруар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.