header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow „Логично“: Истрага открила злостављања и оргијања над 300, већином дечака, у надбискупији Келн
„Логично“: Истрага открила злостављања и оргијања над 300, већином дечака, у надбискупији Келн Штампај Е-пошта
субота, 20 март 2021

 Nakon pet mjeseci istrage, stotine navodnih zlostavljača djece identificirani su u neovisnom izvještaju od 800 stranica o zlostavljanju u Rimokatoličkoj nadbiskupiji u Kölnu u Njemačkoj. Zlostavljanja su trajala desetljećima.

Prema istrazi, čak 243 pripadnika svećenstva i laika identificirani su kao zlostavljači maloljetnika, s oko 50 % incidenata, između 1946. i 2018., koji uključuju seksualno nasilje i 55 % koji uključuju djecu mlađu od 14 godina. Identificirano je i 300 žrtava, većine muškaraca i zlostavljanih prije 1975. godine.

Najmanje dvoje svećenika bit će smijenjeni sa svojih položaja nakon izvješća, a nekoliko “visokih crkvenih ličnosti” optuženo je za kršenje svoje dužnosti i pokušaj zataškavanja optužbi. Kölnska nadbiskupija naručila je njemačko odvjetničko društvo Gercke Wollschläger za izvještaj, koji je sastavljen tijekom pet mjeseci, kroz intervjue s onima koji su sudjelovali, nakon što je optužena za suzbijanje prethodnih izvještaja o povijesnom zlostavljanju djece.

Kardinal Rainer Woelki rekao je da ga zabilježeni incidenti “duboko pogađaju” te je dodao: “Svećenici su krivi za nanošenje nasilja osobama koji su im povjereni na brigu.”

Rekao je da je “još gore” što su se mnogi od “onih koji su pogođeni ovim nasiljem” borili da ih se “shvati ozbiljno i zaštiti”, prije nego što je početno postupanje s optužbama nazvao “zataškavanjem”. Prvi rezultati i službene “posljedice izvješća” bit će službeno predstavljeni 23. ožujka.

Još u veljači njemačke časne sestre, koje su očito pripadale istoj Katoličkoj nadbiskupiji u Kölnu, optužene su da su 60-ih i 70-ih “iznajmljivale” dječake siročad poduzetnicima i svećenicima zbog “orgijanja,” prema izvještaju koji su vidjeli mediji, a koje je bilo zataškano od javnosti.

Da se razumijemo, radi se o pojedinim skupinama koje su izgubile sve orijetntire, a sve zbog utjecaja destruktivne i dekadentne zapadne ideologije koja je na prvo mjesta stavlja osobno hedonističko ponašanje. Društvo koje je izgubilo moralne vrijednosti, postaje kancerogeno tijelo našeg Planeta. Slučaj iz Kölna je očiti primjer, kako razvijenost i bogatstvo jednog modernog društva nisu dovoljni za njegov properitet i budućnost.

Katoličke svećenike i časne sestre u Bosni i Hercegovini koji bi se upustili u slične zločine, narod bi zgazio i uništio preko noći. Ipak neke naše “primitivne” vrijednosti vrijede puno više od eura i “osobnih prava” kojima nam pune glave. “Nevladinim” organizacijama, plaćenim novcem zemalja gdje siluju dječake, bilo bi bolje da svoj rad ulože u rješavanju sličnih problema u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj i drugim zemljama gdje često svjedočimo identičnim strahotama.

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 20 март 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 47 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.