header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР arrow Старац Гаврило Ралетиначки: Свето Причешће запалило и душу и тело
Старац Гаврило Ралетиначки: Свето Причешће запалило и душу и тело Штампај Е-пошта
субота, 20 март 2021

 Био сам код једног човека у селу Букоровцу који се двадесет година није причестио. Најзад је решио, вероватно по нечијем наговору, те оде у цркву и причести се без покајања и исповести.  Одмах после Причешћа он је осетио као да је примио огањ у себе, сва унутрашњост и свака кост као да се запалила и гори, а глава као да се нашла усред пламена. У бунилу и муци великој, он поче да трчи тамо амо и пошто није могао да издржи велике муке, скине каиш са себе и обеси се за ограду.

Један његов рођак видећи га обешеног, притрчи и пресече му каиш и он падне на земљу још жив. На питање рођака: Побратиме, шта ти би те се обеси? Он одговори: Спалило ме Свето Причешће, сва ми утроба изгоре, а нисам могао да издржим страшни огањ и морао сам да се обесим да би избегао муке. Још каже да се двадесет година није причестио.

Затим су га одвели кући и после неколико дана умро је бедник.

Тако пролазе они који проводе живот без страха Божијега, па се причешћују без покајања и исповести. И ако их није Причешће спалило на овом свету – спалиће их тамо на ономе у пакленим мукама којима нема краја. Зато ће многи родитељи бити осуђени што не уче своју децу страху Божијем и закону хришћанксом, него као верују, а држе све олако и немарно.

Последњи пут ажурирано ( субота, 20 март 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.