header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР arrow Схи-архимандрит Гаврило Ралетиначки: Младић полудео на Велики Петак
Схи-архимандрит Гаврило Ралетиначки: Младић полудео на Велики Петак Штампај Е-пошта
четвртак, 01 април 2021
           За време молитвеног сабора у манастиру Јошаници, једне године свештеник Миливоје исприча како је у манастиру Светог Наума, на Охридском језеру, видео једног младића -студента са поломљеним зубима и крвавим непцима.

 Из разговара са њим дознао сам да га је мајка довела ту ради лечења од демонског беснила, и да га је Свети Наум за кратко време ослободио од злих духова.

На питање свештеника Миливоја како му се и зашто то догодило, он је испричао:

Пркосио сам Богу и пред друговима говорио притив поста. Да бих друговима својим доказао да пост није ништа, узео сам на Велики Петак кобасицу и хтео да је пред њима поједем. Али, уместо кобасице ја сам почео да гризем своје руке и кидам своје тело. Више нисам био свестан шта се са мном догађало. Друговима је било јасно да сам сишао с ума, па су ме одмах везали и одвели у лудницу, а потом јавили мојој мајци.

Она ме је везаног довела овде у манастир, где су ми свештеници читали молитве. Многомилостиви Господ и Свети Наум смиловали су се на мене грешника и излечили ме за пример и поуку другима. Јер ћу сад свима говорити и учити да не пркосе Богу него да строго држе и поштују све уредбе Његове, које су нам дате ради нашег спасења.

Господ воли да се грешници кају и поправљају, али ако грешници изигравају Божије стрпљење, онда шиба немилостиво, и на кога Божија рука падне, тај пропада као издајник Јуда.

 

Из књиге: схи-архимадрит Петар Денковачки, „Пост, исповест и Причешће“, „Духовни луг“, Крагујевац, 2005.

Приређивач: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( петак, 02 април 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 49 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.