header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow АПОКАЛИПСА arrow Ново пророчанство Грузијског Патријарха: Време истиче, спремајмо се за Други Долазак Христов
Ново пророчанство Грузијског Патријарха: Време истиче, спремајмо се за Други Долазак Христов Штампај Е-пошта
субота, 03 април 2021

 Увод „Борбе за веру“:

Живимо у епохи великог Патријарха, чија се пророчанства и виђења увек обистињују. То не виде само духовни слепци. Католикос-Патријарх целе Грузије Илија Други је изабрани сасуд Божији, који у ова последња времена доноси свету истинске Божије поруке. Ово – свакако – није случајно. Патријарх Илија возглављује Помесну Православну Цркву која је данашњи бастион Православља.

           Подсећамо да је овај мудри поглавар, извео своју Цркву - у мају месецу 1997. године - из свејеретичке организације зване „Светски савет цркава“, која – иначе - окупља око 350 разноразних религијских и квази религијских организација, међу којима је и велики број секти, па и сатаниста.

Отада, Грузијска Православна Црква држи чврсту антиекуменистичку позицију.

Грузијска Православна Црква није учествовала ни на разбојничком такозваном „Свеправославном сабору“ на Криту 2016. године, претходно одбацивши документа овог лажног сабора (овде:), после кога је почео галоп јахача апокалипсе.

Због непоколебљивог стајања у правоверју, Бог је већ у неколико наврата удостојио грузијског патријарха великих виђења и пророчанстава.

Прошле године, у марту месецу, за време недељне проповеди, патријарх Илија се обратио пастви и рекао им да је имао виђење. Рекао је да је видео човека огњене боје који је седео на коњу, који је пролетео над његовом главом и ишчезнуо. Затим му је пришао дечак који је пљунуо на земљу, направио блато и нацртао себи крст на челу. Сагласно Патријарховим речима то је био знак – уз помоћ Господа и Крста можемо победити болест. Колико речи тако уваженог Старца пружају утеху не само у Грузији, већ и свима православнима.

У марту прошле године било је и чудесно јављање новопројављеног грузијског Светитеља, Преподобног Гаврила Ургебадзеа поводом коронавируса. Приликом јављања, старац Гаврило је, благосиљајући народ у цркви, изговорио и следеће речи: „За победу Господњих људи! За твоју победу, Католикосе!“ Под Католикосом се има у виду грузијски Патријарх Илија Други. И заиста, Господњи људи у Грузији, на челу са патријархом Илијом, победили су! У Грузији храмови нису затварани, улице су кропљене освећеном водицом, а Свете Литургије су служене без престанка. Грузијска Црква се, по ко зна који пут, показала православним светилом у времену свеопште апостасије.

Такође, у новембру 2019. говорио је својој рођаки да види празне европске градове. Да људи плачу. И да су све зграде закључане. А многи су тада помислили да је то неко преувеличавање.

 Онда је позвао исељенике да се врате у Отаџбину. Неколико пута је јавно говорио – пре почетка короне -  обраћајући им се, да се што пре врате, јер ће у Грузији бити боље заштићени. И говорио им је да ће пожелети да побегну одатле и да многи неће успети у томе, да неће моћи. А људи су опет мислили како је то преувеличавање, јер – гле - Европа је богата, они тамо раде, а шта да раде у Грузији. И ето, догодило се управо оно о чему им је причао. Многи емигранти не могу да се врате. Грузија је на једном од првих места по Благодати Пресвете Богородице и по раду њених изванредних лекара с тачке гледишта борбе са вирусом.

Даље је позивао грађане у урбанистичким срединама говорећи им: не напуштајте ваше домове и поседе земље по селима по читавој Грузији, јер ће вам они затребати много пре него што сте мислили. И сви су мислили, па шта, у продавницама се све продаје. Живимо у Тбилисију, Кутаисију, Батуми, шта ће нам та села и запуштене земље? Он је остарио па преувеличава и узалуд се брине. Све је у реду.

Зато, послушајмо ново пророчанство грујског патријарха и верујмо у њега, јер – панављамо – Његова Светост Патријарх Илија Други је сасуд изабрани Божији да – најпре – православнима, а онда и читавом свету донесе Божију поруку.

+ + +

Патријарх Грузије Илија Други:

„Време истиче...“

 „Време истиче, морамо бити спремни за Други Долазак Христов“, упозорио је патријарх Грузије Илија Други током недељне Божанске Литургије у саборној цркви Свете Тројице у Тбилисију.

 „Но, с нами Бог!“ – додао је он.

 „Наш живот је попут мердевина - неки се пењу, неки спуштају. Морамо тражити од Господа да буде уз нас и благослови нас на путу према овом степеништу у овим последњим временима “, додао је, преноси Interpress News.

 „Морамо се опомињати да време истиче, и морамо бити спремни за Други Долазак Христов.

Људски живот је тежак, али не смемо заборавити да Господ свиме управља, да нам Господ даје снагу и мудрост, и никада нас не напушта “, рекао је Патријарх подстичући своје стадо да размишља о младој генерацији, чије се формирање одвија у неповољним условима...

 „Призвање је свештенства је да се бори са злом и у уздизању духовног живота“, рекао је Патријарх у закључку

 

 

Превод са руског и приређивање: "Борба за веру"

Преузето са: «Трость Скорописца»

Извор: https://orthodoxia.online/

 

Повезани текстови:

- Јављање и чудо Преподобног Гаврила Ургебадзеа поводом корона вируса 

- Грузијска Православна Црква и данас - бастион Православља 

- Јурисдикцијска агресија водећег руског екуменисте, патријарха Кирила, на Грузијску Православну Цркву 

- Грузијска Црква неће се мешати у спор Константинопоља и Москве 

- Четири деценије патриjарашке службе Свјатејшег г. Илије 

- Удар „Великог брата“ на бастион Православља - Грузијску Цркву 

- Доследни антиекуменизам Грузијске Православне Цркве 

- Грузијски Патријарх Илија Други упозорио констанинопољског патријарха Вартоломеја на могући раскол 

- Грузијска Православна Црква неће учествовати на „Свеправославном сабору“ 

 1. Уредништво: Осврт на исповедничку позицију Грузијске Православне Цркве

 2. Радост за православне: Грузијска Црква одбацила документа „Свеправославног сабора“

3. Грузијски патријарх Илија Други позива власт да обустави продају грузијске земље страним држављанима

 4.Грузијски патријарх Илија Други позвао парламент да не усвоји закон о легализацији содомије

 5.Свештеници зауставили геј параду у Тбилисију

 6.Католикос-Патријарх целе Грузије Илија Други против глобализма

7.Грузијска Православна Црква: Не екуменизму и издаји Православља!

8. Многаја љета мудром Патријарху Илији!

9. Грузијска Православна Црква – звезда путеводитељка у мраку одступништва;

10. Католикос – Патријарх целе Грузије Илија II критиковао банке због заплене кућа становништву.

 

 

 


 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 04 април 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.