header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Језуитски одговор лажног јерусалимског патријарха о Благодатном огњу (видео)
Језуитски одговор лажног јерусалимског патријарха о Благодатном огњу (видео) Штампај Е-пошта
петак, 07 мај 2021
               Напомена Редакције сајта „Москва Трећи Рим“: Драга браћо и сестре! Обратите пажњу на језуитски одговор патријарха-револуционара Теофила, који је уз помоћ константинопољског патријарха - екуменисте Вартоломеја и руског патријарха – екуменисте Кирила свргао са патријарашког трона канонског Јерусалимског патријарха – исповедника Иринеја (овде:).

На једноставно новинарско питање о натприродности силаска Благодатног огња, није потврдио једноставну чињеницу да се свеће у његовим рукама на Велику суботу пале саме - као резултат силаска Благодатног огња од Господа. Самозванац Теофил је још једном уверио све нас да Благодатни огањ последњих година не силази у Храм Гроба Господњег, већ да га својим рукама пали сам Теофил.

Да, и ми смо, као што се сећате, више пута објављивали филм-поређење, како се деведесетих година Благодатни огањ спуштао с неба јарким бљесковима и муњама, спонтаним самопаљењем кандила и свећа међу верницима, и како се у наше време „спушта“ у гробном мраку храма, при безрадосним лицима присутних поклоника, који су ове године сви били вакцинисани антихристовим вакцинама у кувуклији. Ко има ум, да разуме!“

+ + +

ЈЕЗУИТСКИ ОДГОВОР ОТКРИВА ИСТИНУ...

Лажном патријарху јерусалимском Благодатни огањ не силази

Патријарх јерусалимски Теофил III говорио је у интервјуу ватиканским медијима 5. маја о екуменистичкој димензији обреда Благодатног огња, извршеног у Велику суботу, који сваке године окупља хиљаде поклоника.

„Церемонија Светог огња“ - цитира патријарха Радио Ватикан - „својим пореклом датира од рођења Цркве, када су се литургијске праксе почеле развијати, и то је једна од најстаријих пракси у нашој традицији, традиција Јерусалимске Цркве. <…> Ради се о искуству нерукотворене Светлости која исходи из Светог Гроба; њега симболизују упаљене свеће које шире ову светлост не само унутар храма, већ и широм света. У свакој Православној Цркви, на почетку васкршње Литургије, верници ову светлост добијају кроз свећу коју је свештеник запалио из огња из Јерусалима “.

Теофил је посебно нагласио „екуменистичку димензију“ обреда Благодатног огња: „Церемонија Благодатног огња је заиста екуменски догађај, у смислу да уједињује не само све хришћане, већ и све људе добре воље, без икаквог разлике у целом свету, почев од наших локалних заједница.

То је важан моменат за нас, православне хришћане, али и за све учеснике: Јермене, Копте и Сиријце, за римокатолике, англиканце, лутеране, па чак и за људе других вера који то не желе да пропусте сваке године “.

Напомена Редакције: Као што видимо, овај лажни пастир није заборавио да помене „свету краву“ ахтихристових слугу – екуменизам. Ни једном речју није поменуо да је силазак Благодатног огња ексклузивност православних, већ се језуитски додворио најпре римокатолицима, а онда и свим другим белосветским јеретицима. Господ нека му запрети!

На питање како православна традиција тумачи ову церемонију и да ли она има натприродну димензију, патријарх Теофило је одговорио: „Пошто се то дешава ујутру Велике суботе, односно уочи Ваксрса, обред Благодатног огња углавном је ишчекивање Христовог Васкрсења. И у источној и у западној традицији, сама идеја Благодатног огња је симбол новог живота у васкрсењу, а исто важи и за саму церемонију.

Баш као што ватра гори и светли у Гробу, тако ће и Господ Исус засјати на васкршње јутро. <...> Ово се односи и на натприродну димензију: приближавајући нас тајни Васкрсења, овај обред буди духовно обраћење. То чини Васкрсење стварнијим, непосреднијим у нашим очима, уверава нас да се можемо поуздати у Божију љубав према нама и подстиче на већу духовну ревност“.

На овом месту подсетићемо цењене читаоце „Борбе за веру“ на наше прошлогодишње саопштење Апокалипса данас – шта се збива и шта ће ускоро бити (1) - (фото-видео)“ у коме смо о вези између скрнављења Гроба Господњег 2016. године такозваном рестаурацијом и (не)силаска Благодатног огња написали следеће:

Скрнављење Гроба Господњег и Благодатни огањ

Но, зашто је светским сатанистима још, можда, било неопходно отварање Христовог Гроба? Међу православнима постоји предање да ће несилазак Благодатног огња на Велику Суботу у Храму Гроба Господњег, бити сигуран знак краја света. Да ли сатанисти то знају? Несумњиво знају. Било би нездраво претпоставити да ће Антихрист дозволити да  вечност његовог царства буде доведена у питање. А несилазак Благодатног огња управо би значио то - да је крај његове владавине и смрти близу. Из горе наведеног разлога логично је претпоставити да је Гроб Христов могао бити отворен и ради уградње технике која ће палити „Благодатни огањ“ и у години када га, уистину, Бог не буде ниспослао. Притом, непрекинуто паљење Благодатног огња одговара и „православним“ екуменистима, који су издали Христа, јер шаљу поруку: „Ето, ми не грешимо. Пали нам се Благодатни огањ“. Ми немамо ни један конкретан доказ за ову нашу тврдњу. Али, познавање православне вере, предупређења Христова „чувајте се да вас ко не превари (Мт. 24,4) и да ће и изабрани у та времена бити у опасности да буду преварени (ср. Мт. 24,24), упућује нас на ову претпоставку и опрез. Верујемо да нас Господ за предострожност неће покарати".

 

СИЛАЗАК БЛАГОДАТНОГ ОГЊА НЕКАД И САД

ПОГЛЕДАЈТЕ СНИМКЕ ПА ЗАКЉУЧИТЕ САМИ

      

СИЛАЗАК БЛАГОДАТНОГ ОГЊА 2020.

       

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 08 мај 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.