header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Наступ О.А. Платонова у апелационом суду: Случај измишљен против мене - срамота руског правосуђа
Наступ О.А. Платонова у апелационом суду: Случај измишљен против мене - срамота руског правосуђа Штампај Е-пошта
четвртак, 13 мај 2021

          Пет година сам подвргнут прогонима због мојих научних радова.

        Случај који сада ви разматрате је политички наручен процес, исфабрикован од стране антируских, антисловенских сила и ционистичког лобија с циљем да заустави рад "Института руске цивилизације" који остварује, током 30 година, општенационални пројекат изучавања главних историјских и идеолошких радова Русије.  За све ове године Институт је припремио и изнео на светлост дана  стотине главних идеолошких радова руске друштвене мисли и етнографије (више од триста радова). Издато је око 200 монографија, посвећених истраживању руске мисли.

Мислим да је главни задатак суда да установи: ко је наручио овај политички процес; како је преко тужилаштва и истражних органа била заустављена делатност "Института руске цивилизације"; како се полуписмени иследник Церенок подсмевао многим нашим сарадницима и спонзорима, принуђавајући их да прекину сарадњу са "Институтом руске цивилизације", претећи, у случају одбијања, да ће их кривично гонити за учествовање у "банди Платонова".

Сва документа овог предмета су исфабрикована. У време претреса Института био је спроведен прави погром, а записник одузимања (материјала) није састављен. Тек после више од једне године мојих захтева Церенок је саставио документ у коме су описани наводно одузети материјали, којих на дан претреса није било. Све то је било састављено тек годину после претреса.

Случај који је "закувао" Церенок састојао се из неприхватљивих доказа и експертиза, састављених од стране наводних експерата, који се нису сналазили ни у историји, ни у теологији, ни у филозофији, ни у другим друштвеним наукама, нису знали, чак, ни шта означава појам ционизам. Зато су ми они лако приписали цитате из дела, која сам наводио у својој књизи, као да су припадали мени.

Случај измонтиран против мене - срамота је целог руског правосуђа, истраге, тужилаштва и суда, који су ме осудили за преступе које нисам извршио али су извели политички наручен процес од стране сила непријатељских руској држави.

Посебно бих хтео да кажем о члану 282 кривичног закона РФ. У рукама одређеног дела руских власти тај члан је постао инструмент цензуре и затварања уста свима који мисле другачије. Хиљаде људи, несагласних са корумпираном државном влашћу, били су стрпани иза решетака или гоњени по овом члану.

Навешћу сасвим свеж пример. Фонд борбе против корупције Наваљног су забранили по том истом члану 282 кривичног закона РФ. А, није ли једноставније било да се сваки конкретни клип Наваљног истражи и његов аутор позове на одговорност за клевету. Али, неће властодршци да истражују махинације лоповских чиновника. Њима је лакше да Наваљног прогласе екстремистом и запуше му уста. Тако поступају и са свима другима, чије су речи, књиге и поступци неугодни власти која тако заузима русофобску позицију.

 

Извор:  https://ruskline.ru/

Превод са руског за "Борбу за веру": Д.В.  

 

Повезани текстови:

- Ексклузивно: Олег Платонов: Седам месеци по империји зла – сатанизам као државна идеологија Америке

- Зашто је осуђен О. Платонов - Изводи из његове књиге "Тајна историја масонства" (2) 

- Зашто је осуђен О. Платонов - Изводи из његове књиге "Тајна историја масонства" 

- Да се зна зашто страда Платонов: текст из 2006. из интернет часописа "Српски лист" 

- Политичка поруџбина ционистичког лобија извршена - Олег Платонов је осуђен

- Срамно! - под притиском ционистичког лобија у Русији осуђен Олег Платонов

- Олег Платонов, човек кога прогони светска закулиса: Сви докази против мене су фалсификовани (фото)

1. Олег Платонов (судски прогоњен у Русији): О тајним архивама масонских ложа (видео - српски титл) 

2. Срамно!- У Русији почео прогон Олега Платова, човека који је раскринкао заверу против Православља

3. Поводом прогона Олега Платонова

4. Зауставити прогон Олега Платонова!

5. Масони и Русија

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 13 мај 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.