header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Израелски копнени напад– пакао у Гази
Израелски копнени напад– пакао у Гази Штампај Е-пошта
субота, 15 мај 2021

 Израелска војска касно синоћ нешто мање од сата пре 14. маја који се у јеврејској држави обележава као дан проглашења државе Израел кренула у копнено-ваздушну операцију у Гази у циљу сламања отпора ХАМАСА прекид ракетних напада на Израел који трају већ пуна три дана. За разлику од претходних напада 2008-2009, 2012 и 2014. године операција сламања отпора ХАМАСА спроводи се детаљно, а цела газа се тресе од детонација бомби, ракета и топовских граната... Заправо неко је рекао да је ова ноћ у Гази она када ће живи буквално да завиде мртвима.

Копнени упад у Газу извели су припадници оклопних једница, тачније тенкови Меркава МК 4 Баз који имају систем активне заштите.

Малобројне камере израелске телевизије снимиле су тренутак када су тенкови почели да пролазе кроз жичану ограду и улазе у Газу. 

Према последњим информацијама тенкови су проддрли неколико стотина метара у дубину територије Газе где топовима калибра 120 мм разарају сву инфраструктура бораца Хамаса, а посебно на мети је бригада Ал Касам која и изводи серију ракетних напада на Израел.

Тенкови се још нису приближили насељеним местима, а отпор који је пружен за сад је муњевито сломљен.

У тактици Израелци употребљавају и хеликоптере АХ-64 Д, који су раније кориштени за тактику циљаних убистава, а сада су главно средство ватрене подршке које треба топом и противоклопним ракетама да уништи сваки извор претње за тенкове "Меркава" како би несметано деловали и да би се избегли губици у људима и техници.

Хеликоптери су према незваничним информацијама уништили неколико лансера ракета бригаде Ал Касам.

Овде ваља споменути да је бригада "Голани" била та која је прва ушла у појас Газе да се сукоби са борцима Хамаса.

Иначе овде ваља додати да у операцији на небу Газе ангажовано је и око 100 авиона Ф-16И, Ф-15И, Ф -35И извиђачке летелице, борбени хеликоптери који сурово кажњавају сваки отпор бораца Хамаса.

Уркос жестоким нападу израелске армије, ракетни напади не јењавају него се напротив повећавају и таласи ракета засипају градове уз морску обалу Израела или уз саму границу са Газом.

Многи већ сад  кажу да је руски напад на Илдиб и амерички на Багдад 2003 прошло лагано у односу на оно што се тренутно дешава у Гази.

Посебно на мети су сви руководиоци Хамаса чије куће су већ збрисане за лица земље.

 

Извор: "Курир"

 

 
 
 

Видео записи догађања у Гази:

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 15 мај 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.