header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Молимо се за оца Сергија; његово писмо верницима
Молимо се за оца Сергија; његово писмо верницима Штампај Е-пошта
недеља, 06 јун 2021

 Сутра, 7. јуна 2021. године, у 11:30 по московском времену (13:30 по Јекатеринбуршком времену), у Московском градском суду биће одржано рочиште у случају продужења рока притвора схиигуману Сергију (Романов).

Молимо за ваше молитве у складу са вашим могућностима: Псалам 90, Исусова молитва; Спаси, Господе!

ПИСМО ОЦА СЕРГИЈА

„Нећу се враћати манастирским циглама“

„Драги оци, браћо и сестре! Христос Воскресе! Многи ми се обраћају са питањем: да ли ћу се вратити у манастир? Одговорам: Господ Бог није у балванима, већ у ребрима, не у манастира циглама, већ у нашим срцима.

Господ Бог наш Исус Христос и Мати Божија прихватали су наше трудове до тренутка када смо протерани из манастира. Нећу се враћати манастирским циглама. Слична ситуација била је и у манастиру у част Царских Мученика. Премештен сам на друго место, на шта је архимандрит Кирил Павлов, мој старац, духовник Тројице-Сергијеве лавре, рекао: Бог је примио твоје трудове, труди се исто тако и на другим послушањима.

Увек сам говорио о покајању и то само уз благослов стараца. Нешто од тога је погрешно пренето. Резултат је затвор за мене. Нису чули моје  речи. Молићу се Богу да Га чују.

Сада је наступило време за молитву. Позивам све да се моле за Русију. Господе Исусе Христе, Сине Божји, помилуј мајку Русију.

С љубављу у Спаситељу нашем Господу Исусу Христу,

грешни схиигуман Сергиј“

 

Извор: „Москва Трећи Рим“ / „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 07 јун 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.