header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Бастион Православља! – Грузијска Црква поново иступила против параде содомита у Тбилисију
Бастион Православља! – Грузијска Црква поново иступила против параде содомита у Тбилисију Штампај Е-пошта
петак, 02 јул 2021

 Грузијска патријаршија је нагласила да „парада поноса“ ЛГБТ особа нема никакве везе са поносом и заводи у конфузију у погледу општељудских вредности

Грузијска Православна Црква отворено се успротивила ЛГБТ догађајима планираним у Тбилисију од 1. до 5. јула 2021. и позвала власти земље да делују у интересу државне стабилности. Одговарајућа изјава објављена је на сајту Патријаршије 29. јуна.

 „Ми поштујемо људска права и слободе, што природно подразумева слободу избора“, наводи се у изјави. - Терање других на овај избор је насиље и крши права, слободе и изборе претежне већине нашег друштва, без обзира на етничку, верску или другу припадност. Православна Црква је свагда снисходљива према грешницима, али не и према греху, стога је мржња и насиље према некоме потпуно неприхватљиво, али је такође неприхватљиво поносити се грехом и покушавати утицати на друге“.

Патријаршија је нагласила да планиранапарада поноса“ нема никакве везе са поносом и доводи до забуне у погледу универзалних људских вредности, што негативно утиче на психу деце и крши њихове интересе. Такође, такви догађаји не штите интересе представника ЛГБТ заједнице, већ „доприносе примању одређених дивиденди за малу групу и вештачкој појави агресије против ове групе међу људима“.

 „Наше друштво мора да схвати да европска демократија није одбацивање размишљања и начина живота претежне већине људи и њихових верских осећања. (...) Апелујемо на 30 посланика радне групе ЛГБТК + Европског парламента и шефове амбасада акредитованих у Грузији са захтевом да се уздрже од подршке и охрабривања Tbilisi Pride. Позивамо нашу владу да адекватно процени тренутну ситуацију, делује у интересу државне стабилности и грађанског мира и избегава дестабилизацију земље и јавног живота - уз неизбежну узнемиреност“, наводи се у саопштењу Грузијске Православне Цркве.

Подсећамо да је 2019. године геј – „парада поноса у Тбилисију била отказана због масовних нереда изазваних учешћем делегације руских посланика у Генералној скупштини Интерпарламентарне скупштине православља (МАП).

 

Извор: "Савез православних новинара Русије"

Превод са руског: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( петак, 02 јул 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.