header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Обезно вакцинисање у Италији
Обезно вакцинисање у Италији Штампај Е-пошта
субота, 07 август 2021

 Италија прописала обавезно вакцинисање за учитеље, студенте и путнике у јавном транспорту у време сталних протеста око нових здравствених легитимација

Протестовци марширају и демонстрирају против Зеленог пасоша у Риму, Италија, 27. јул 2021. године Ројтерс/Ђулиамо Манђипане

Италија је проширила листу уобичајених активности које ће сада захтевати доказ вакцинације или негативни Ковид статус, док се бес због увођења новог здравственог пасоша прелива на градске улице широм државе.

Италијанска влада је најавила у уторак да ће такозвани Зелени пасош од 1. септембра бити обавезан за учитеље, универзитетске студенте и особе које путују јавним превозом на дуже релације.

Слично контроверзном здравственом сертификату недавно уведеном у Француској, италијански Зелени пасош је дигитални или папирни документ који показује да је особа примила барем једну дозу Ковид вакцине, тестирана је негативно или се опоравила од вируса.

Пасош постаје обавезан за већину послова и културних институција од 6. августа које обухваћају: музеје, стадионе, биоскопе, теретане и места за седење у баровима и ресторанима.

Бизниси који занемарују провођење правила могу узроковати казне за купце и продавце у рангу од 400€ до 1.000€ (470$ до 1.180$). Институције које понављају кршење одредби рискирају затварање од власти у периоду од 10 дана.

Министар здравља Роберто Сперанца је рекао одлука проширења правила да се односи на школе и јавни транспорт је направљена да „онемогући затварања и очување слободе“.

Премијер Марио Драги је донео агресивне мере да би повећао број вакцинисаних у земљи. У марту, премијер је одредио да ће вакцинисање бити обавезно за све здравствене раднике. Влада је прописала здравствени пасош са циљем да повећа стопу вакцинисаних.

Као и у оближњој Француској, присилна политика је потакла неколико недеља протеста. Хиљаде су преузеле улице Рима, Милана, Торина и Напуља крајем јула да изразе противљење здравственом пасошу.

Демонстрације су се наставиле у неколико градова. Неколико хиљада људи су били на протесту у Торину у уторак увече, сатима прије него што је Зелени пасош одређен да ступи на снагу у петак.

Италија је регистровала 27 смрти од коронавируса у уторак, у успоредби са 21 дан раније, како је известило Министарство здравља, док се број нових случајева повећао на 7.230 од 6.596. Италија и бројне друге државе су указале на заразнију делта варијанту да оправдају контроверзне нове контролне мере. Међутим, Светска Здравствена Организације је више пута нагласила да без обзира на повећање у случајевима заразе, нема доказа да је делта сој узроковао повећану стопу смртности.

https://www.rt.com/

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 09 август 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.