header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР arrow Генетске последице блуда
Генетске последице блуда Штампај Е-пошта
субота, 07 август 2021

 Говорећи о генетским последицама „несређених“ полних односа (у црквеној терминологији – блуда) и изопачености, лекар и апсолвент богословије К.В. Зорин, износи из свог искуства  да су “неизоставне последице слободних интимних контаката  - поремећаји личности, психе и понашања“.

Уз моралну распуштеност долазе и одређена соматска обољења. Специјалистима је познато више од 30 болести које се преносе полним путем: венеричне болести, хепатитис Б и Ц, ХИВ и његов крајњи стадијум – АИДС, неке онколошке болести итд.

Истражена је и научно доказана чињеница зависности низа гинеколошких и уролошких обољења од моралног понашања. На пример, женама које су имале више од седам полних партнера, чак и ако се нису заразиле било каквом инфекцијом, гинеколози практично одмах дају дијагнозу хроничне упале јајника и јајовода (чија хронична упала може довести до бесплодности).

Због ненормалних сексуалних веза јавља се и тумор. Од инфекционих облика рака оболева и умире око 15% свих онколошких болесника, при чему се највећем ризику заражавања подвргавају људи са неуредним полним односима и хомосексуалци.

За морално и психичко здравље човека изузетно погубно је губљење природног осећаја стида. То води формирању „сексуалне доминанте“ у психи човека и подчињава јој све остале животне силе. "Сексуална домината" је један од видова патолошке зависности једнаке алкохолизму и наркоманији. Свештеник Максим Обухов пише: "Они народи међу којима се широко распрострањивао блудни грех брзо су ишчезавали са лица земље или губили независност, слабили и уступали место другим народима. Веза између слабљењем и изумирањем нација и блудног греха историјски је савршено очигледна. Болесно, заражено грехом, друштво престаје да рађа Суворове, Лобачевске, Корољеве итд. претварајући се у сиву, осредњу и неспособну масу. То се не дешава одмах већ током неколико поколења, гомилањем греха.

Међу интимним контактима, противним заповестима Божијим, најнегативнији отисак на генотип детета оставља брак између блиских сродника. Деца из таквих веза подвргнута су недостацима у развоју и генетским оштећењима. "Мешање крви" доводи до дегенерације потомства због гомилања једнаких дефектних гена који имају заједничко порекло. Што је удаљеније сродство то је мања вероватноћа добијања болесног потомства. У вези имеђу брата и сестре трећег колена она је приближно једнака 8%, другог колена 17,5% а међу још ближим сродницима прелази 50%. Око трећине спонтаних побачаја и случаја мртворођене деце зависи од генетске неусаглашености супружника, који се налазе у крвном сродству једно с другим.

Стари Завет строго осуђује инцест: "Нико да не приступа рођаки својој по крви, да открије голотињу њену. Ја сам Господ" (Трећа књига Мојсијева, Светост брачних односа, Левитима 18, 5-6). Не мање сурово речено је и у Новом Завету: посегнувшег на такво блудодејство, "Да неко има жену оца свога", апостол Павле предао је сатани на мучење тела, да би дух био спасен у дан Господа нашега Исуса Христа (1 Кор. 5, 1-5).

 Поред "мешања крви" катастрофалан траг у генима остављају предбрачне и ванбрачне везе. Такве везе наносе дубоке ране у срцима блискох људи и не могу не имати тешких последица на нервно-психичко и духовно здравље човека. Оне осиромашују виша осећања, своде их искључиво на осећање физичке блискости. Исцрпљује се, троши организам, снижава се потенција.

По подацима социолошких испитивања око 30% девојака школског узраста у Русији стичу сексуално искуство са 14 и 15 година. Свака пета сексуално искусна девојка и сваки други младић практично нису ни познавали свог првог партнера. На питање: "Како ви оцењујете губљење своје невиности?" - 42% упитаних 25-о годишњих жена су одговориле, да жале за тим, с ким, како и када се то десило.

 Посебно место у развратним односима међу половима заузима хомосексуализам и лезбејство. У данашње време ти развратници се покушавају представити као нека демократска форма избора сексуалне оријентације и издати за нормалну појаву сексуалне културе XXI века. "Унакажено, свесно изопачење Божијег промисла о нама - управо то је хомосексуалност; унакажено, у многоме апсорбовано у себе од стране секуларне културе, која сада покушава да то утврди у смислу, ако не обавезне, оно у сваком случају прихватљиве норме. И ако друштво ћутећи признаје једнополну љубав као датост - баш на нивоу социолошке појаве,  - онда то друштво чини богопротивно дело.  Сви позиви на плурализам овде су просто неумесни и неважни.

У Библији је јасно и одређено изречена заповест по питању једнополних односа: С мушкарцем не лези као са женом, гадно је. (на црквено-словенском: мрзост) (Трећа књига Мојсијева, Светост брачних односа, Левитима 18, 22).

Разна средства јавног информисања више пута су објављивала о "открићу" гена, повезаних са хомосексуалношћу. Ипак, ни једна од тих изјава није потврђена. Што се тиче психолошке стране, то психотерапеути успешно раде са хомосексуалцима, помажући човеку да промене хомосексуалну оријентацију на хетеросексуалну.

Један од истакнутих истраживача питања о генетским последицама изопачености је Г.П. Климов. Ради тога да би схватио то питање, он је морао да простудира радове многих психијатара и социолога. Испоставило се, да је питање било обрађено још крајем 40-их година  XX века од стране најбољег труста мозгова Америке - Хардвардског универзитета. За разумевање генетске суштине питања о утицају полних изопачености на потомство, Г.П. Климов користи појам "дегенерација". Синоним тога времена је - изрод (дегенерик).

Дегенерација има три стадијума:

1. Полна изопаченост.

2. Психичке болести.

3. Урођене деформације.

Климов констатује да све почиње од полних изопачености.

Други стадијум дегенерације карактерише то што се ненормалног полној привлачности присаједињују психичке болести. Ако човек (племе, род, породица) упорно наставља сексуално-развратно понашање онда наступа трећи и последњи стадијум дегенерације у виду урођених дефеката, таквих као што су урођена  сува рука(е), коњска стопа, зечија усна, расцеп горњег непца, косоокост итд. У нормалним условима то гарантује нестајање племена (рода, породице) са историјске позорнице у току једног до два поколења.

Па ко онда, при здравом разуму, хоже да се жени са косооким, при том са садистичким наклоностима, изопачеником?

Са сваким поколењем дегенеративна зараженост расте и јача. Може се сагласити са тим, да ако се у народу буду  укорењивале и одомаћивале полне изопачености, које ће бити друштвено охрабрене, онда  такав народ стаје на пут изрођавања.

 Полне изопачености при сталном понављању и учвршћивању као навике понашања изопачују и све човечанско биће у целини. Те негативне навике и ставови учвршћују се на генетском нивоу и предају се са колена на колено.

   Да би се прекинуло родовско проклетство, зауставити га на себи, потребно је постати чврсто верујућим православним хришћанином, целомудреношћу, постом и молитвом разрушавајући сплетке ђавола. А ради искупљења грехова својих предака могуће је и примање монаштва, посвећивање Богу целог свог живота.

1934. године био је законом забрањен хомосексуализам, озакоњен у првим годинама револуције; у 1936. године уведена је забрана абортуса. Била је забрањена проституција а такође некрофилија, зоофилија и друго. Ипак, национална и духовна обнова била је неугодна оним силама које су поставиле задатак раскола и уништења државе Русије путем разарања економоје, културе, моралности и уништења јединственог народа који се упорно придржава хришћанских вредности.

Данас морални закони живота наших предака, засновани на хришћанским заповестима, налазе потврду у научним истраживањима. Савремена младеж, ученици и наставници морају знати резултате ових истраживања, да би знали последице и да не би ишли на руку кваритељима морала, да би зауставили страшно понижење над народом, над собом и над својом будућношћу и, изводећи правилне закључке, стручно образовати модел свог репродуктивног понашања.

Берсењева Т.А. , докторанд Санкт-Петербушке академије постдипломског педагошког образовања, кандидат педагошких наука

„Кандидат“ – звање, после завршених студија у руском систему школовања, које означава истраживача и научног сарадника а после кога се може ићи на доктора наука или професора (научни смер).

 

Православни интернет–портал „Наша деца“

Извор: https://3rm.info/publications/7118-geneticheskie-posledstviya-bluda.html

Превод са руског за "Борбу за веру": Д.В.


Последњи пут ажурирано ( субота, 07 август 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Редакцијо "Србин.инфо", апелујемо на вас да потписујете извор кад преузимате материјале са "Борбе за веру"!

"Борба за веру" је извор објаве "Протокол лечења др Владимира Зеленка" на српском језику (овде:) коју смо преузели и превели са сајта др Зеленка (овде:)!

Већ смо вам се раније два пута обраћали на мејл поводом непотписивања наших прилога, и нисте нашли за сходно да нам на мејлове одговорите! Зато вам се сада обраћамо овим путем.

Још једанпут: апелујемо на вас да испуните основно информативно правило за преузимање (наших) прилога - навођење извора.

Желимо вам свако добро од Господа и успех у раду.

Уредништво „Борбе за веру“

+ + +

Строго забрањујемо преузимање материјала са „Борбе за веру“ у циљу њиховог публиковања у клиповима на „Јутјубу“ без нашег претходног одобрења.

(Детаљније овде:)

+ + +

ПОЗИВАМО ВАС ДА СВОЈИМ ДОНАЦИЈАМА ПОМОГНЕТЕ ОПСТАНАК И СТАБИЛНО ФУНКЦИОНИСАЊЕ "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

"Борба за веру" на "Рутјубу":

 
На канал ући кликом на слику или овде:
+ + +
 
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.