header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Почиње оно што смо очекивали – Фауци оптужио невакцинисане за мутацију короне
Почиње оно што смо очекивали – Фауци оптужио невакцинисане за мутацију короне Штампај Е-пошта
уторак, 10 август 2021

 "logicno.com":

        Fauci upozorava na „goru varijantu“ koja bi „mogla uticati na vakcinisane“ ako se dozvoli da Covid-19 nastavi da mutira u nevakcinisanoj populaciji

U svom posljednjem pokušaju da promoviše vakcine Covid-19, medicinski savjetnik u Bijeloj kući dr. Anthony Fauci pojačao je upozorenja o pandemiji i upozorio vakcinisane pojedince na još „goru varijantu“ koja bi mogla doći nakon Delte.

Oni koji ostaju nevakcinisani, tvrdio je Fauci u nedjeljnom intervjuu za MSNBC, odgovorni su za mutaciju koronavirusa, što je dovelo do Delta varijante, za koju su zdravstveni zvaničnici neprestano upozoravali da dijelom stoji iza masovnog porasta slučajeva i da bi mogla dovesti do još jednog porasta.

“Postoji načelo koje svi znaju u virologiji: virus neće mutirati ako mu ne dozvolite da se replicira”, rekao je Fauci. “Na našu sreću, vakcine djeluju prilično dobro protiv Delte, posebno u zaštiti od teške bolesti.”

„Ali ako virusu damo priliku da se nastavi mijenjati, dovodimo se u opasnost da dobijemo goru varijantu, a to će uticati ne samo na nevakcinisane, već i na vakcinisane jer bi ta varijanta mogla mimoići zaštitu vakcine.“

Uprkos agresivnim naporima administracije Joea Bidena da promoviše vakcine, stope su u zastoju jer su slučajevi koronavirusa u posljednje vrijeme u porastu. Neki gradovi, poput Los Angelesa i Las Vegasa, suočili su se sa vraćanjem mandata maski kao odgovor na nove slučajeve. New York je takođe prvi ovog mjeseca objavio da će dokazi o vakcinama biti potrebni na određenim mjestima, teretanama i restoranima.

 

Iako Fauci ne smatra da će doći do saveznog mandata, rekao je da vjeruje da će, nakon što Savezna uprava za lijekove (FDA) izda potpuno odobrenje za vakcine, što predviđa da će se desiti kasnije ovog mjeseca, to olakšati privatnim preduzećima da zahtjevaju obavezno vakcinisanje, koje Fauci odavno odobrava. Stručnjak za zarazne bolesti je ranije tokom sedmice predvidio „poplavu“ mandata vakcina kada je raspravljao o predstojećem odobrenju.

„Došlo je vrijeme da moramo da učinimo dodatni korak da bismo ljude vakcinisali.“

Fauci je takođe upozorio u nedjelju na masovna okupljanja, posebno ciljajući na tekući skup motociklista u Južnoj Dakoti, događaj koji je žestoko kritikovan kao potencijalni događaj sa velikim širenjem zaraze. Navodno događaju prisustvuju stotine hiljada ljudi.

„Veoma sam zabrinut, Chuck, da ćemo doživjeti još jedan skok vezan za taj skup“, rekao je on.

Kritičari su brzo optužili Faucija za napadanje mitinga u političke svrhe jer privlači tipično konzervativnu gomilu u konzervativnoj državi, ističući da zdravstveni zvaničnik nije pokazao istu brigu za nedavni muzički festival Lollapalooza ili za rođendansku proslavu bivšeg predsjednika Baraka Obame punu slavnih ličnosti tokom vikenda, gdje se činilo da mnogi izbjegavaju nošenje maski, uključujući i samog Obamu.

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 10 август 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.