header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Коронашки удар на руског анти-ковид ревнитеља из реда епископата
Коронашки удар на руског анти-ковид ревнитеља из реда епископата Штампај Е-пошта
петак, 20 август 2021

 Намеснику Соловецког манастира РПЦ МП епископу Порфирију, који је критиковао вакцинацију,  наводно  дијагностикован коронавирус

Намеснику Спасо-Преображењског Соловецког ставропигијалног мушког манастира РПЦ МП епископу озерском Порфију дијагностикована је корона вирусна инфекција, саопштио је 14. августа званични сајт Московске патријаршије (patriarchia.ru/)

Болест се манифестује у лакој форми. Епископ Порфирије се налази у изолацији у својим одајама у манастиру, саопштава сајт манастира.

Епископ Порфирије је игуман Соловецког манастира од 2009. године. Исте године именован је и за директора Соловецког државног историјског, архитектонског и природног музеја-резервата. Пре неколико недеља његова проповед у којој се критикује вакцинација против коронавируса, која је, према речима епископа Порфирија, способна да промени геном човека и лиши га лика Божијег, добила је широк одјек. Касније је под притиском патријаршије изразио жаљење што је изговорио такву проповед.

______________________

 Обраћање намесника Соловецке обитељи поводом обавезне вакцинације (цела беседа)

(ОВДЕ:)

_________________  

У вези са његовом инфекцијом, патријаршија је одмах издала саопштење о отказивању патриаршијске посете Соловки ове године. Поглавар РПЦ МП Кирил налази се у самоизолацији од почетка октобра прошле године и изузетно ретко је напушта. „Патријарх московски и целе Русије Кирил нажалост је приморан да откаже дуго планирану посету Соловецком манастиру“, наводи се у саопштењу прес службе Патријаршије.

 

ПОМОЗИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"


НЕКА БИ ВАМ ГОСПОД УЗВРАТИО ИЗОБИЉЕМ СВОЈИХ ДАРОВА! 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 21 август 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.