header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow АПОКАЛИПСА arrow Пророчанство старца Јефрема Аризонског: Антихрист ће се најпре јавити у Њујорку
Пророчанство старца Јефрема Аризонског: Антихрист ће се најпре јавити у Њујорку Штампај Е-пошта
петак, 27 август 2021
           ...Ми очекујемо време Антихриста, који ће - по мом скромном мишљењу - бити оличење све сатанске силе, а његов долазак ће се догодити у центру који се зове Њујорк, усред мора и река Вавилонских, о којима говори Откривење. Ово ће му бити прво пребивалиште, проповедаоница, центар, а одавде ће комуницирати са целим светом.

И он, Антихрист, назваће себе „Великим братом“ и путем телевизије и телеоптичких средстава моћи ће да комуницира са сваком особом истовремено и у било које време. То јест, човек ће бити у својој соби и радити свој посао, а он ће му се јавити и издавати наређења. Он ће својом демонском енергијом утицати на људе, тако да они верују у њега и потчињавају му се, како би их привукао к себи и навео их да га следе.

У овом свету, где постоје сатанисти и јеретици, где постоје антихристи, одрастаће и сам Антихрист... Надамо се и уздамо се да ће Архистратиг Христос поставити храбру војску својих изабраника и следбеника у борбу са силама зла, који ће се одупрети самом сатани. Ова храбра војска привући ће и обичне хришћане, који ће се такође придружити Божијој војсци.

Ови изабраници и следбеници Спаситељеви су монаси и монахиње, а манастири ће бити њихове тврђаве. Они ће сакрити људе од сатанске моћи. Нажалост, ти манастири, ти храбри људи, ова војска данас су нападнути и на све могуће начине се омета њено стварање како би убрзали долазак лажног месије.

Имаћемо директну опасност од одрицања, јер ће мучења у наше време бити много силнија него што су била у прошлости, због средстава којима располаже наука и технологија. И Сатана ће њима врло вешто манипулисати. Због тога нам Христос и каже у Светом Јеванђељу: „Кад дође Син човечији, хоће ли наћи веру на земљи?“ Хоће ли пронаћи људе који верују у Њега? Оне који су верници не само на језику, већ и срцем, и боре се за веру с највећом храброшћу.

Стога имамо хитну потребу да оснивамо манастире ако желимо да наша деца и унуци буду заштићени од надолазећих невоља. А оне ће сигурно доћи, сигуран сам у то, јер Свето Писмо нам говори о томе. Свето Писмо је од Духа Светога и све што је у њему написано ће се сасвим испунити.

Присуство манастира и људи који у њима живе биће нам крајње неопходно; морамо то пожелети и подржати их. И помолимо се да ова пребивалишта буду испуњена храбрим душама које ће се активно одупирати сатани и његовој војсци и постати узор постојане вере за наше хришћане, како бисмо се и ми одупрели сатани и постали нови мученици. Мученици који ће бити неупоредиво славнији од мученика древних времена.

Нема сумње да ће они који се спасу у последња времена засијати јаче од сунца! Чак и више од првих Светитеља! Јер њихова патња ће бити велика, вера ће бити слаба, зла ће бити много, па ће они који буду ратовали против сатане бити изабрани људи Божији.

Раније је вера била подржана јављањем Божанских моћи, чудима која су чинили Светитељи и Апостоли. Било је много чуда... Било је мање зла, а страсти нису деловале тако снажно и тако отворено. Сада је вера слаба, а зло и безакоње су се умножили, све је обавијено тамом. Ретко можеш срести духовног човека, способног да руководи ка спасењу. Наше духовно стање је достојно сажаљења.

Али онај ко буде пружио добро исповедање вере и пострада за Христа, биће велики.  Ради укрепљења њему ће бити дата сила свише, и постаће велики срећник, човек који је стекао славу и достојанство првих Светитеља.

 

ПОМОЗИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"


НЕКА БИ ВАМ ГОСПОД УЗВРАТИО ИЗОБИЉЕМ СВОЈИХ ДАРОВА! 

 

Превод са руског и приређивање: „Борба за веру“

Извод из беседе на: https://www.youtube.com/watch?v=mWkR93vBDds

Преузето са: «Трость Скорописца», 2021 г.

Последњи пут ажурирано ( субота, 28 август 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.