header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Валентин Катасонов: Израел су прикачили на иглу ревакцинација, но постаје све горе!
Валентин Катасонов: Израел су прикачили на иглу ревакцинација, но постаје све горе! Штампај Е-пошта
среда, 01 септембар 2021

 ВЕЋ СЕ ПРИПРЕМА И ЧЕТВРТА ВАКЦИНАЦИЈА

            Када је кампања вакцинације тек почињала, СЗО је као пример наводила Израел, који је најенергичније вакцинисао становништво. СЗО је прогласила 60 одсто покривености вакцином (удео популације која је примила најмање једну дозу вакцине) као мерило за све земље.

Израел је почео вакцинацију средином децембра 2020. године и достигао овај "норматив" до 19. маја ове године. Сви су с нестрпљењем очекивали чудо у Израелу: претварању ове земље у територију слободну од COVID-19.

Међутим, након маја Израел је успорио темпо вакцинације. Тренутно (23. августа) у њему је  делимично (једна доза) или потпуно (две дозе) вакцинисано 63,32% популације. А Израел има најдужи период (од великих земаља) у смислу времена проведеног у „зони безбедности“ - више од три месеца од тренутка када је у мају достигнут „норматив“ од 60%.

У јуну су израелске власти планирале укидање строгог режима карантина, али за врло кратко време, након чега је строги режим враћен. А чудо које се очекивало није се догодило. Након извесног побољшања, статистика обољевања од вируса поново је почела да расте. Власти су се усредсредиле на довођење вакцинисаних до "пуне кондиције", па је до 23. августа број потпуно вакцинисаних (две дозе) износио 58,41%.

Вакцинација у Израелу се спроводи са два лека - Moderna и Pfizer / BioNTech. Занимљиво је да су договори о испоруци великих количина ових вакцина Израелу постигнути и пре њихове регистрације у Сједињеним Државама.

А како се чудо није догодило, нису нашли ништа боље него да напету епидемиолошку ситуацију у земљи припишу новом соју „делта“. Као, вакцине Moderna и Pfizer / BioNTech  нису биле потпуно "изоштрене" за ову модификацију вируса.

Да би се описала тренутна ситуација у Израелу, прикладније је говорити не о чуду, већ о кризи, па чак и катастрофи. Навешћу неке статистичке податке од 25. августа: укупан број случајева (заражених вирусом COVID-19) - 1.011.223; укупан број умрлих након инфекције вирусом је 6 880. Релативне вредности на милион становника су индикативније: број болести је 108 431; број умрлих је 738.

У поређењу са другим земљама, то су веома високе вредности. Веће релативне стопе обољевања забележене су само у Грузији, Бахреину и на Малдивима. Што се тиче релативне стопе морталитета, Израел је на осмом месту од скоро педесет азијских држава за које се води статистика (веће вредности су у Грузији, Јерменији, Бахреину, Оману, Либану, Јордану, Ирану).

Погледајмо стање у Израелу у августу. Према оперативним подацима, у прошлој седмици (18-25. августа) у земљи се разболело 53.676 људи. Приближно такви недељни показатељи забележени су у пролеће. На крају претпоследње седмице, ова бројка је била 44 071 особа. Сходно томе, број заражених вирусом повећан је за 22%. У протеклој недељи је 176 људи умрло у Израелу од заразе вирусом. Недељу дана раније, ова цифра је била једнака 133; пораст морталитета за недељу дана био је 32%.

По релативним подацима обољевања и морталитета за недељну дана (на милион становника), Израел се налази у групи земаља у веома неповољном положају. Од 18. до 25. августа, релативна стопа обљевања била је 5.756 особа. Поређења ради: и у Русији је број случајева недељно на милион становника био висок - 978 људи, али је у поређењу са Израелом та бројка 5,9 пута мања. У Сједињеним Државама ова бројка је била веома висока - 3.125, али 46% нижа него у Израелу.

У Израелу је 24. августа званично потврђено више од 12 хиљада случајева инфекције. Израелско министарство здравља саопштило је да је ово једна од највећих дневних стопа за цео период пандемије. Претходни рекорд забележен је 18. јануара 2021. године - 10.118.

Шта сада имамо? Израел се вратио на оне позиције које је по учесталости обољевања и смртности од вируса имао на почетку године. Израелске власти требало је да размисле да ли је одлука о свеопштој вакцинацији била исправна. Можда би требало зауставити процес вакцинације (а планови су били да се и деца обухвате вакцинацијом) и размислити о другим начинима сузбијања вируса? На пример, да се фокус пребаци на лечење оних који су заражени инфекцијом. Међутим, израелско министарство здравља усредсредило је све напоре на вакцинацију и готово да га не занимају методе лечења заражених људи, као ни методе превенције осим вакцина.

Вакцинација је себе дискредитовала, али израелске власти настављају опасан курс. Крајем јула одлучено је да се вакцинисанима убризга трећа доза препарата. Ова трећа ињекција названа је "бустер". Неки стручњаци истичу да је одлука о бустеру донета у недостатку информација о њеној ефикасности, а то не слути на добро. Израелско министарство здравља наводи да чак и ако помоћне вакцинације не помогну, неће нанети штету, али нема доказа о безопасности.

Израелски председник Ицак Херцог (60) примио је 30. јула трећу дозу вакцине. Истог дана, израелски премијер је рекао: „Позивам старије људе који су већ примили две дозе да приме  и трећу. Ово штити од озбиљних болести и смрти. "

До 16. августа, милион израелских грађана већ је примило овај бустер. Сада се број оних који су добили три ињекције приближио милион и по. Није било позитивног утицаја на статистику обољевања и смртности. Након неког времена, нулта или чак негативна ефикасност вакцина приписаће се појави неког новог соја.

А у Израелу већ говоре о потреби за четвртом ињекцијом. Неки стручњаци не искључују да вакцинација може постати саставни део израелског живота. Ако је почетком године већина грађана послушно следила позиве премијера Бењамина Нетањахуа и министра здравља Јулија Еделстејна да се вакцинишу против COVID-19, сада је дошло до раскола у друштву.

Све већи број грађана земље почиње да размишља о речима групе јеврејских алармиста, који су почетком године рекли да је Израел изабран за „полигон за тестирање“ и да се припрема „вакцинални холокауст“ у земљи. Један од ових алармиста је Владимир Зеленко. Он је ортодоксни  Јеврејин који живи у Сједињеним Државама и познати лекар родом из Украјине. Познат је по великом успеху у лечењу заражених вирусом COVID-19 (излечио је, на пример, америчког председника Доналда Трумпа).

У недавном видео обраћању пред рабинима, Зеленко је овако описао ситуацију са вакцинацијом: "Израел је највећа лабораторија на свету... Верујем да је данашња израелска влада крива за експериментирање са својим народом."

Прича о вакцинацији у Израелу не тиче се само Јевреја. Израел је показао да масовне вакцинације не спасавају људе од вируса. Напротив, оне погоршавају ситуацију постајући темпирана бомба у односу на људе.

 

ПОМОЗИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"


НЕКА БИ ВАМ ГОСПОД УЗВРАТИО ИЗОБИЉЕМ СВОЈИХ ДАРОВА! 

 

Превод са руског и приређивање: „Борба за веру“

Извор: Новина «Советская Россия»

 

За одговор на питање шта се догађа у Изралу прочитати текст:

- "Што горе то боље" или корона-диктатура припрема терен за објаву Антихриста


Последњи пут ажурирано ( среда, 01 септембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 46 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.