header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow "Двери" о ковид аусвајсима
"Двери" о ковид аусвајсима Штампај Е-пошта
петак, 22 октобар 2021
         Увођењем ковид пропусница, тзв. Кризни штаб који је изгубио сваки кредибилитет у јавности, као и Влада Србије ако то сутра потврди, дискриминишу скоро половину грађана Србије. Наиме, по званичним подацима, половина популације у Србији је вакцинисана, што значи да ова недемократска и коруптивна власт планира да дискриминише другу половину становништва у Србији и да им на тај начин наметне обавезну вакцинацију.

Српски покрет Двери сматра да ће ови аусвајси 21. века само још више појачати поделу међу грађанима Србије и уместо да држава смањује поделе и сукобе, она их продубљује. Иако се у јавности представљају као највећи заговорници вакцинације, представници актуелне власти у пракси су највише допринели да се људи не вакцинишу. Ко може да верује једном Лончару и Кону? Својим контрадикторним мерама, наметањима и претњама направили су хаос у нашем друштву и огроман број људи нема више никакво поверење у власт и њихове потезе по овом питању. Овакво је стање и међу присталицама власти.

Владајући режим је дискриминаторски, неискрен и популистички. Јер како другачије објаснити увођење ковид пропусница ако се и вакцинисани могу заразити и преносити вирус КОВИД-19?! Да ли ће бити уведене и посебне ковид пропуснице за вакцинисане да би се проверило да ли су и они заражени? Чиме то невакцинисани угрожавају вакцинисане?

Још је нејасније увођење ковид пропусница, ако се већ уводе, само у угоститељске објекте, али не и у тржне центре, супермаркете, спортске хале и концертне сале где се такође окупља велики број људи, итд. Да ли је ово само прва фаза и шта још следи касније? Очито је да се овај режим игра са државом јер жели прво да види потенцијалну реакцију грађана како би наставили да ковид пропуснице уводе и на свим другим нивоима.

Зато морамо рећи одлучно НЕ оваквом кршењу Устава и укидању основних људских права и слобода и супротставити се увођењу својеврсног апартхејда у Србији. Вакцинација мора бити добровољна и нико не сме бити дискриминисан по том основу. Поделе на вакцинисане и невакцинисане грађане су нам крајње непотребне. То је питање права на приватност и загарантованог уставног права да свако сам одлучује о своме здрављу. Захтевамо од Владе Србије да на сутрашњој седници не усвоји ову погрешну, дискриминаторску и антиуставну меру.

Последњи пут ажурирано ( петак, 22 октобар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.