header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Већи римокатолик и од папе: Иларион рекао да се „Бајден не може назвати римокатоликом“
Већи римокатолик и од папе: Иларион рекао да се „Бајден не може назвати римокатоликом“ Штампај Е-пошта
уторак, 09 новембар 2021

 Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је 30. октобра да му је папа Фрањо рекао да треба да се причешћује, у време када се води жестока дебата међу америчким римокатолицима у САД  о томе да ли председнику Бајдену, који подржава абортус, треба дозволити да се причешћује.

 И, гле, у тако битну дискусију за Православну Цркву укључио се други по рангу руски екумениста, заговорник QR кодова и обавезне вакцинације „министар спољних послова“ Московске патријаршије митрополит Иларион Алфејев.

Иларион је – упркос ставу вође римокатоличких јеретика папе Фрање – довео у питање Бајденов римокатолицизам!

Чак су и конзерватнивни римокатолици кроз перо својег гласила „Глориа.ТВ“ изразили запрепашћење Иларионовим коментаром, који је објаваљен на знавничном сајту Одељења за спољне црквене везе Московске патријаршије (MosPat.ru) чији је Иларион шеф.

„Глориа.ТВ“ цитира Иларионово питање: „Шта је, заправо, Бајденов католицизам?... Католичка црква је против побачаја, а господин Бајден је за“. Према Алфејеву, човек се не може назвати католиком (!!!), „и у исто време кршити и позивати на кршење темељних норми хришћанског морала“.

Иларион је дао коментар након што су га упитали како је „католик Бајден“ мога тако снажно да инсистира на укидању тексашког про-животног „закона о откуцајима срца“.

„Глориа.ТВ“ обавештава своје читаоце да је Алфејев „промотер вакцина укаљаних побачањем“ и додаје да се „руски православци спремају да подрже вештачку оплодњу иако то укључује и убијање ембриона“.

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: „Борба за веру“ / „Глориа.ТВ“

Последњи пут ажурирано ( среда, 10 новембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 5 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.