header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Коронаверски Синод Грчке цркве позвао вернике и клирике да у храмове долазе вакцинисани или с тестом
Коронаверски Синод Грчке цркве позвао вернике и клирике да у храмове долазе вакцинисани или с тестом Штампај Е-пошта
уторак, 09 новембар 2021

 Након увођења ограничења за невакцинисане у Грчкој, која не важе за храмове, многи парохијани су на недељне службе долазили са потврдама о вакцинацији.

У храмовима Грчке не проверавају доступност сертификата о вакцинацији против корона вируса, јавио је у недељу, 7. новембра, грчки телевизијски канал Мега ТВ.

У земљи су од 6. новембра уведене нове рестрикције за невакцинисане, којима је забрањено да посећују готово све иституције и установе без новог негативног теста на COVID.

Ове мере не важе за прехрамбене продавнице, апотеке и цркве, али је већина парохијана на недељне службе долазила са свим потребним документима у случају контроле.

Истовремено, ковид - сертификати се не проверавају у црквама, наводи извор.

„Ми нисмо инспектори који проверавају да ли они (парохијани – прим. аут.) имају документа и тако даље, али се сви држимо на дистанци, и унутра смо са маскама“, рекао је свештеник једног од храмова у Солуну.

„Савез православних новинара“ Русије раније је писао да је Синод Грчке цркве позвао вернике да дођу у цркве било са вакцинацијом или тестом, а подсетио је и служитеље храмова да се подвргавају брзим дијагностичким или ПЦР тестовима два пута недељно.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Борба за веру" / "СПЖ"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 09 новембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.