header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Валентин Катасонов: Нови сусрет са апослутним злом
Валентин Катасонов: Нови сусрет са апослутним злом Штампај Е-пошта
петак, 19 новембар 2021

 УПРАВЉАЊЕ СПОЉА

Желим да се надам побољшању ситуације везане за КОВИД-19, као и да ће нас ослободити локдауна; да ћемо заиста почети да освајамо територије иза Урала и да Русију неће чинити само неколико мегаполиса, пошто је она заиста шестина планете. Но, све се ослања на фундаментално питање — питање власти. А власти у земљи нема.

Постоји колонијална администрација. У Русији, као и у другим земљама, једина власт је централна банка. Централна банка није државни орган управљања де-факто, иако је у Уставу написано да јесте.

Централном банком се управља споља. А пре пола године појавила се још једна управљачка вертикала у Русији — она пролази кроз Светску здравствену организацију.

Светски закулисни владари, који деценијама бунцају о светској власти, имају дугорочан план. Сада постепено, но у исто време шок-терапијом, почињу да га остварују.

Неки говоре: „Валентине Јурјевичу ви имате тајне информације, ви сте конспиролог?“ Не, ја нисам конспиролог, ја користим доступне изворе. Извештајима Римског клуба почео сам да се бавим још пре пола века, када је та организација створена. Римски клуб је написао неколико сценарија развоја света на основу компјутерских прорачуна Масачусетског института. „Господари новца“ пре свега желе да постану господари света.

Први задатак светских закулисних владара је смањити број становништва на планети. Данас нас је 7,8 милијарди. По њиховом рачуну, треба да буде не више од једне милијарде.

Имајући то у виду можете пратити догађаје у сфери такозване борбе са пандемијом КОВИД-19, у сфери економије, медицине.

Други задатак је деиндустријализација. Крајем шездесетих година Збигњев Бжежински (десна рука Дејвида Рокфелера, оснивача Римског клуба) написао је књигу „Технотронска ера“. У њој је формирао концепцију постиндустријског друштва. То јест, на Западу се стварао утисак да економија може бити само сфера услуга. Индустрија и пољопривреда нису потребне. Ове замисли су учвршћиване тиме што су САД и друге земље могле користити увозне пољопривредне и индустријске производе.

Америка је заиста почела да доживљава деиндустријализацију. И у Русији ће за тридесет година значајан део индустрије бити уништен.

Светској елити је неопходна деиндустријализација зато што желе да планета припада њима, да се не истроши, исцрпи. То јест, потребно је зауставити трошење природних ресурса, загађивање околине. Касније се јавила борба против глобалног загревања. Отуда нестајање производње са карбонским трагом.

Трећи задатак је — подривање националних суверенитета. Данас се неки чуде: „Била је глобализација и неочекивано се прекинула“. Задатак глобализације је испуњен. Она је предвиђала да државе уклоне све препреке за кретање:

* робе,

* капитала,

* радне снаге,

* информација.

Кроз отворене границе пролазила је америчка култура у друге земље, долазило је до економског и културног уједначавања целог света. Русија није изузетак.

Јуче сам прошао аутом кроз Москву: свуда су исписане рекламе и фирме на енглеском језику. Имао сам утисак да нисам у Москви већ у енглеској колонији.

Четврти задатак дигитализација света. Фактички реч је о изградњи електронског концентрационог логора у који треба затворити остатак човечанства — ту једну милијарду. Понекад економисти говоре о „златној милијарди“. Не: биће 999 милиона „прљавих“ и један „златни“ милион. Зато локдауни, одмори који подривају економију представљају планско управљање светом и све то происходи из једног центра. Он се условно зове „дубока држава“. Ја их зовем „господари новца“. Можемо их звати и „комитет триста“.

ОДЛОЖЕНО УБИСТВО

Немачки вирусолог Мајкл Јидон (Michael Yeadon) има радни стаж у области медицине и вирусологије 32 године, а половину радног стажа је провео у корпорацији Фајзер као специјалиста за разраду нових вакцина. Он искрено говори да вакцине убијају људе. Једноставно, реч је о одложеном убиству. На крају своје видео-изјаве каже:

“Људи не могу да схвате да их власт убија. Они су навикли да мисле како власт може да греши, али не верују у постојање таквог зла које може да командује и убија.“

Мајкл Јидон напомиње да су се пре два-три поколења, наши преци сусрели са апсолутним злом. Године 1933. у Немачкој је на власт дошао Адолф Хитлер. Обећао је „врли нови свет“ и пола Европе је било усхићено Хитлером. А десила се катастрофа и убиство десетина милиона људи. Данас се ситуација понавља.

Када се деведесетих година одигравала болесна перестројка целог нашег живота, популарни економист Милтон Фридмен је говорио да је то шок-терапија. Сећате се програма Јавлинског „500 дана преласка на тржиште“? А Милтон Фридман није само економиста: он је човек који схвата како треба изводити револуције, како треба уништавати људе. По његовим рецептима се 1973. у Чилеу хиљаде људи нашло на стадиону Сантјаго где су их побили. То се назива „шок-терапијом“ да би Чиле могао прећи на колосек такозване тржишне економије.

Са Русијом се дешава исто. Није најстрашније то што су Русију превели на шине тржишне економије, већ то што су тридесет година становништво уништавали емоционално и духовно.

Због тога људи данас не схватају елементарне ствари. Они су изгубили инстинкт самоодржања. Не схватају где је зло а где добро. Ако ова питања решимо тада ћемо успети да им објаснимо и конкретније ствари:

·  шта су вакцине,

·  шта локдауни,

·  коме су они потребни.

Сећам се циничног и отвореног човека који представља интересе светских закулисних владара — реч је о Џорџу Сорошу. Он је рекао: „Музика је престала а они настављају да плешу“. То је о нама. Музика је престала а ми настављамо да расправљамо: а зашто порезе повећавају? А зашто уводе локдаун?

Клаус Шваб, председник Светског економског форума је рекао: стари капитализам се завршио. Улазимо у, да га тако назовемо, инклузивни капитализам.

Инклузивни капитализам је оксиморон.

Не може постојати инклузивни капитализам јер он узима у обзир све социјалне групе. Ово није капитализам него димна завеса која је потребна за прикривање преласка човечанства у нови робовласнички поредак. Чак сурови робовласнички поредак, јер ће се вршити веома оштар избор између оних који ће остати робови и оних који ће бити послани на онај свет.

Преостали ће се наћи у електронском, дигиталном концлогору. 15. октобра уведени су „зелени пасоши“. Човек који нема „зелени пасош“ може да не долази на посао, али је закинут у својим правима. И код нас ће ова ситуација врло брзо стићи. Но, ми се морамо пробудити. Иначе ће нас исто тако затворити и уништити.

11.11.2021.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: https://reosh.ru/

Преузето са: "Сродство по избору"

Последњи пут ажурирано ( петак, 19 новембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 60 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.