header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Пазите кад „Курир“ објави вест да је једна од највакцинисанијих земаља у проблему због епидемије
Пазите кад „Курир“ објави вест да је једна од највакцинисанијих земаља у проблему због епидемије Штампај Е-пошта
петак, 19 новембар 2021

 НЕ ШТИТЕ ИХ ВАКЦИНЕ, МОРАЈУ ПОНОВО ДА НОСЕ МАСКЕ!

Португал, иако једна од највакцинисанијих земаља на свету, разматра нова ограничења како би се супротставио ширењу епидемије ковида-19 и рекордном броју нових случајева и хоспитализација у среду од почетка школске године.

„Треба утврдити које мере су потребне да се спречи скок броја оболелих“, рекла је портпаролка владе Маријана Вијеира да Силва локалним медијима у Лисабону.

„Не предвиђамо драстичне мере попут оних које смо раније предузимали јер је становништво сада заштиćеније, посебно због високе вакцинације“, прецизирала је она.

Председник Републике Марсело Ребело де Суса оценио је у уторак увече да је неизбежно ношење маски напољу.

Ова мера, уведена у октобру 2020. године, укинута је 13. септембра. Ношење маски се и даље препоручује на скуповима и када није могуćе одржавати дистанцу.

Португал је у среду имао нови рекорд са 2.527 новозаражених за 24 сата и прешао је праг од 500 хоспитализација, што је рекорд од почетка септембра, према најновијим подацима здравствених власти.

Социјалистички премијер Антонио Коста наговестио је у уторак да би земља могла поново да уведе неке мере, посебно уочи празника крајем године.

"Морамо одмах да реагујемо (...) Што касније почнемо, биćе више ризика", упозорио је он, али и одбацио могуćност увођења ванредног стања које је на снази шест месеци од новембра до априла. .

Власти и даље позивају особе старије од 65 година да се вакцинишу треćом дозом. Нешто више од 86 одсто становништва је потпуно вакцинисано, па је из земље стигла тријумфална вест да више немају 'кога да вакцинишу'.

Са популацијом од 10 милиона, Португал је од почетка пандемије имао више од 1,1 милион заражених и 18.283 смртна случаја.

 

Извор: "Курир" / "Јутарњи лист"

Последњи пут ажурирано ( петак, 19 новембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 67 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.