header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Коронаверје! - Хиландар затворен за посетиоце због COVID-19
Коронаверје! - Хиландар затворен за посетиоце због COVID-19 Штампај Е-пошта
понедељак, 22 новембар 2021

 Од 21. новембра 2021. године, манастир Хиландар затворен је за посетиоце због већег броја оболелих од COVID-19 међу обитељи.

Како је саопштено на сајту Фонда обитељи манастира Хиландар на Светој Гори, од 21. новембра 2021. године манастир Хиландар ће бити затворен за поклонике.

Забрана посете манастиру уведена је „Због већег броја случајева оболелих од ковида 19“. Управа манастира наводи да ће „о променама режима посета благовремено обавештавати јавност“.

 

Осврт „Борбе за веру“:

Тужно је читати ову вест. Богородичин, Савин и Симеонов Хиландар је стављен у карантин у страху од вируса! Скупа са свим светињама које се у њему налазе. У карантину је Пресвета Богородица Тројеручица. Ништа управи Хиландара не значи што је Хиландар под директном заштитом Пресвете Богородице, Светог Саве, Светог Симеона Мироточивог и свих српских Светитеља. Њихова вера у вирус је јача од вере у Бога и заштиту Пречисте Матере Господа нашега Исуса Христа и целе Небеске Србије.

Хиландар је затворио врата за све оне који би отишли да се у њему лече. Једна од највећих лечебница српског народа је затворила своја врата за оболеле, за покајане... Хиландарски монаси се боје за своје животе. А за шта чувају своје животе? За кога? Зар своје животе већ нису посветили народу и предали Богу?

Ова вест је за нас тужна и претужна, али није неочекивана. Коронаверство влада у оним светогорским манастирима који су признали украјински раскол. А (про)игуман Хиландара Медотије прикључио се групи светогорских расколничких манастира 20. октобра 2019. године, када је у манастиру Ксенофонт службу је служио архирасколник са Фанара Вартоломеј, а поводом 200. годишњице освећења храма у Ксенофонту. Саслуживали су му настојатељ манастира архимандрит Алексиј, који је једини од светогорских игумана учествовао на интронизацији вође украјинских расколника Епифанија Думенка, игуман манастира Ватопед архимандрит Јефрем; игуман манастира Хиландар архимандрит Методије; игуман манастира Дионисијат архимандрит Петар; игуман манастира Пантократор (у коме су у фебруару 2018. године представници националистиче секте зване „Православна црква Украјине“, под руководством лажног епископа одеског Павла – Василија Јуристог, одслужили Литургију с манастирском братијом), архимандрит Гаврило; игуман манастира Симонопетра ахримандрит Јелисеј; игуман манастира Ивирон архимандрит Натанаил и игуман манастира Ставроникита архимандрит Тихон...

А сада видимо страшне последице хиландарског пристајања уз расколнике - пад у коронаверје.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 23 новембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 76 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.